Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Támogatnád e, hogy a kgfb...

Támogatnád e, hogy a kgfb díjába számítson bele a szabálytalan vezetés?

Figyelt kérdés

Vagyis a biztosítók hozzáférhessenek bizonyos rendőrségi adatokhoz, úgy mint gyorshajtás vagy egyéb szabálytalanság miatti büntetés. Csak olyanhoz, amely a biztosítás/károkozás szempontjából releváns.

Így a krónikus gyorshajtók magasabb összegű biztosítás fizetnének, a szabályosan közlekedők pedig kevesebbet. A biztosítók által beszedett összeg változatlan lenne.

Úgy tudom amerikában így van, magyarországon pedig csak akkor magasabb a díj ha az illető balesetet okozott.

2024. máj. 27. 12:14
A kérdező szavazást indított:
Igen, a szabálytalankodók fizessenek többet, a szabályosan vezetők kevesebbet.
Nem, mert szeretek száguldozni.
18 szavazat
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
78%
Persze. A baj csak az, hogy nincs rendőri jelenlét. Megfelelő lenne a jelenlegi rendszer is a visszaszorításhoz, ha be lenne tartatva, de nincs. Így meg tök mindegy lenne, mert úgysincs büntetve, így nincs ami alapján emelnék a biztosítást.
2024. máj. 27. 12:20
 2/18 anonim ***** válasza:
20%

Nem értek egyet vele. A szabálytalankodó büntetése a bírság, jogsi elvétele vagy egyéb, amit a rendőrség/bíróság kiszab rá. Miért kéne egy másfajta, pénzbírsághoz hasonló büntetéssel is sújtani?

A károkozásnál azért emelkedik a biztosítási díj, mert a biztosítónak fizetnie kellett az autós miatt.

2024. máj. 27. 12:24
 3/18 Szolovjov ***** válasza:
100%
Mivel a rendőrségi büntetési tételek nevetségesek, nyugadtan lehetne ezzel is jutalmazni a szabálytalankodókat, egyetértek.
2024. máj. 27. 12:25
 4/18 anonim ***** válasza:
52%
Addig nem lenne megvalósítható az ötleted kérdező, amíg a mostani rendszerben is ott az objektív felelősség nevű kiskapu, ami a pénzes sofőröket egyáltalán nem tarja vissza. Tehát ha nincs megállítás, márpedig szinte sosem történik, akkor ugyanúgy nem tudni kinek is kellene emelni a biztosítását. Ráadásul egy autóhoz csak egy biztosítás tartozik, közben meg többen is vezethetnek egy járművet. tehát pl a gyerek hibájáért az apa vigye el a balhét? Inkább a pontrendszernek kellene valahogy érvényt szerezni megállítás nélkül is.
2024. máj. 27. 12:38
 5/18 anonim ***** válasza:
27%
#2 A KGFB díját meghatározza a kockázati faktor. Céges autónak drágább. Budapesti sofőrnek drágább. Magas éves futás esetén drágább. Stb. Ezek kockázati tényezők, amik emelik az árat. A szabálytalan vezetés is kockázati tényező. Akkor miért ne emelhetné az összeget?
2024. máj. 27. 13:20
 6/18 anonim ***** válasza:
77%
Amerikába lehet kérni egy tachográf szerű rendszert a kocsiba, ami figyeli az autót, és kimutatja, ha az illető gyorshajtott-e, vagy követett-e el más szabálytalanságot. Ez alapján lehet olcsóbb, vagy drágább a biztosítási díj. De ez csak választható egyelőre.
2024. máj. 27. 15:48
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk, igazsagosabb lenne, mint ez a mostani korcsoport szerinti dij megallapitas.

En 50 eves vagyok, ha az en korosztalyomnal megemelkedne a karokozas miatt dijkifizetes merteke, az en dijam is emelkedne, karokozas nelkul is.

Tehat a nekem kifizetett karterites osszeget visszaszedne a biztosito.

Mondjuk ez inkabb a 20-25 eves korosztalynal jellemzo.

A rendszeres gyorshajtok meg ugyis tornek-zuznak, onekik emiatt emelkedik a dijuk.

Itt nem az 50 helyett 58, meg a 90 helyett 94 km/h-ra gondolok.

2024. máj. 27. 17:45
 8/18 anonim ***** válasza:
0%

Nem támogatom, de nem azért, mert annyi rengeteg szabályt szegnék, hanem mert nem mérhető rendesen.

Egyrészt a rendőrségnek nincs rá forrása, másrészt, hogyan határozod meg? Valahogy futáshoz kellene mérni, nem nettó szabálytalanságok számához, meg súlyozni az elkövetés

2024. máj. 28. 07:15
 9/18 anonim ***** válasza:
0%

#7 Szerintem egyik korosztályra sem jellemző. Vegyesen vannak hülyék mindenhol.

#8 Úgy lenne jó, ha csak a tényleg komoly szabálytalanságokra szólna. Például magas gyorshajtás, régi piroson áthaladás stb.

2024. máj. 28. 10:07
 10/18 anonim ***** válasza:
52%

#9: És ezeket hogyan méred?

Budapesten egy nap 20 piroson át lehet csúszni úgy, hogy nem lesz belőle sem baleset, sem büntetés.

Ha minden szabálytalanság 100% detektálható lenne, akkor támogatnám.

De így kb. lutri kategória, hogy ki milyen besorolást kap, annak meg semmi értelme

2024. máj. 29. 08:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Az igaz, hogy ha nem állok meg a STOP táblánál akkor már 1 hónapra eltiltanak a vezetéstől?

Múltkor együtt utaztam faterral. Ő vezetett aztán eléggé feltűnő módon, tőle szokatlanul megállt a STOP táblánál. Kérdeztem tőle, hogy na mire ez a nagy szabályosság. Aztán azt mondja, hogy előző nap mondta neki egy rendőr, hogy ha már rajta kapnak valakit, hogy...

Ha szabálytalankodás miatt feljelentenek arról hogyan értesülök?

Sajnos napi szinten van minimum egy ilyen dudálós-mutogatós konfliktusom valakivel. Pár hónapja egy olyan is volt hogy a másik fél megfenyegetett, hogy most azonnal bemegy a rendőrségre és feljelent, mert nem indexeltem és felvétele is van róla. Persze nem lett semmi...

Tényleg eltilthatnak ezért a vezetéstől?

Ma egy 2×2 sávos úton, a záróvonalat átlépve előztem (tudom krvagáz) és kiszedett 2 motorosrendőr... Azt mondták szabálysértési feljelentés lesz vagy mi, oszt készüljek, mert valszeg 1 évre eltiltanak majd. Az a gáz, hogy kamionsofőr vagyok és ja.

Mennyi esély van csekkre, ha a benzinkúti kamera felvette, hogy a kijárat helyett egy 10 méterre lévő behajtani tilos résznél megyek ki?Igen, ha...

Nem néztem a táblát, mikor már félig kikanyarodtam, akkor vettem észre, de akkor már késő volt.

Ebből lehet probléma? Nem láttam kamerát

A mai nap folyamán egy ismeretlen úton mentem, navigációval. A nullasra szerettem volna felmenni előtte a navigáció azt mondta hogy menjek balra, oda is mentem, csak az kanyarodó sáv volt, lámpás. Megalltam vártam a zöldre, majd szólt a maps hogy forduljak jobbra,...

Én voltam szabálytalan ennél az esetnél?

T kereszteződés, én érkezek a merőleges útról STOP táblám van. Megállok. Látom hogy balról jön 2 jármű az első a merőleges útra kanyarodik jobbra az én irányomba. Én elkezdek kimozogni hogy miközben ő bekanyarodik én kifordulok jobbra, de a mögötte lévő autó már az...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!