Mennyire nehéz kijátszani a kalauzt személyvonaton?
Van bérletem, nem azért kérdezem.
35 km; 3 állomás
"MÁV-al, sőt ott is dolgoztam... De most hogy bevezették ezt a gyorsvonati pótjegyet... hát szánalmas..."
Nem a MÁV vezette be, hanem a minisztérium. Lassan meg kellene érteni, hogy a MÁV, BKV és társai NEM határoznak meg menetdíjakat. A minisztérium rendeletben vagy egyre inkább a Közszolgáltatási szerződés mellékleteként határozza meg a menetdíjakat, és azt kell beszedni amit ők meghatároznak.
Ameddig lehet ügyeskedni, addig meg is teszem. Ha tudok rövidebb jegyet venni, mint ameddig utazok, akkor meg is teszem. BKV-n egyáltalán nem veszek jegyet, mert nem ellenőrzik. Ha minden buszon ellenőriznék, más lenne a helyzet
Aki megveszi a teljes jegyet, olyanokra is képes, hogy megvegyen egy lemezt ahelyett hogy letöltené.
Megfigyeltem, hogy aki a bérlete felmutatása után átül vhová és megint jön a kalauz, ujra elkéri tőle, mert már nem emlékszik rá, hogy elkérte. Ez több kalauzzal is így van... Helyek szerint jegyzik az utasokat.
Amugy a 9es vagyok. Jó lehet hogy nem akarsz semmit, de mégis hogy kérdezhetsz ilyet? Kijátszani a kalauzt... Persze tényleg nem akarsz SEMMIT. Nagyon hihető. Az más dolog hogy van bérlered.
A kalauznak sem jó, ha nem ellenőriz, mert esetleg jöhet a fővizsgáló, és ő megbünteti őt meg a te jegyed is elkéri... És téged is megbüntethet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!