Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi szerint, mi...

Jehova tanúi szerint, mi keresztények miért vagyunk sátánisták? Miért fenyegetnek minket a pusztulással, és a világvégékkel, miközben csak Isten tudja a világvégét? 2000 éve óta vannak ilyen helyzetek. Lesz ennél rosszabb is, de ez még nem a vég.

Figyelt kérdés

És miből gondolják a JT-k, hogy Jézus aki nem angyal, kínoszlopon halt meg, miközben van tárgyi bizonyíték a keresztre feszítésekre? És miért nem olvasnak az őrtornyon kívül mást? Pl. Szalai Andrást. Mielőtt én hívő lettem, gondolkoztam és kutatottam. És látom, hogy a Biblia szerint van élet a halál után.


A prédikátor könyve 12:7 A por visszatér a földbe, olyan lesz, mint volt, a lélek pedig visszatér Istenhez, aki adta.


Csak olyanok válaszoljanak akik a halhatatlan lelket is elhiszik! Mit gondoltok?jan. 20. 11:14
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:

Ilyet soha nem állítottam, nem mondtam, hogy más hittel rendelkezők Sátánisták. Továbbra is Pál szavai szerint tekintem Őket:

(Róma 10:2) 2 Mert tanúsítom, hogy buzgón szolgálják Istent, de nem pontos ismeret szerint.

Továbbá nem fenyegetek senkit, ahogy Isten sem fenyeget senkit, mindössze elmondja, mi a következménye egy helytelenségnek, ha nem hagyja abba.

Valamint nem a világnak lesz vége, hanem e jelenlegi emberi uralomnak, és Krisztus királysága veszi át az uralmat.


"A prédikátor könyve 12:7 A por visszatér a földbe, olyan lesz, mint volt, a lélek pedig visszatér Istenhez, aki adta.

Ez így van. Egy apró eltérés van az értelmezésben. A "lélek" /szellem/ami visszatér Istenhez, nem életforma ami külön álló lény, hanem az élet működéséhez szükséges erő, ami a légzést, és a szervek működését idézi elő.

Továbbra is fenntartjuk, hogy azt a napot és órát nem tudja senki, nem is volna jó tudni. Minden nap úgy kell élni, mint ha az lenne az utolsó.

Ha tudnánk azt az időt, akkor érdekből változtatnának némelyek.

jan. 20. 12:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/21 A kérdező kommentje:
Mindig azt mondjátok a dátumok helyett, hogy hamarosan... Pedig már 2000 éve hamarosan van sajnos! 100 év múlva is azt mondjátok, hogy hamarosan? Ha a lélek visszatér Istenhez, akkor minek térne vissza ha megszűnne? :D
jan. 20. 12:47
 3/21 anonim ***** válasza:
Nem nézek le egyetlen vallást sem, de azt kell mondanom, hogy a Jehova Tanúi agymosottak.
jan. 20. 14:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/21 anonim ***** válasza:

1# akkor te nem vagy jó jehovista. Vagy pedig szándékosan hazudsz, ugyanis a szervezet tanítása szerint aki nem tartozik a szervezetbe, az a sátánt szolgálja, mivel a jehova nőnemű műszó nem vonzotta.


Kérdező, nekik imponál az állítólagos vonzás és nagyon hamar beképzelt és önelégült lelki nyomorékokká válnak.

jan. 20. 14:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/21 A kérdező kommentje:
Köszi. Amúgy tényleg helyes jehovistának, jehováknak szólítani őket? Miért így? Nem sértő e-szavak? Szerinted Jézus helyeselné ha így hívjuk őket? Utána pedig melyik cikk állítja, hogy a jehova nőnemű? erre még nem találtam leírást. Én pedig sajnálom a tagokat és a gyerekeket, hogy JT családba születtek bele. Főleg azokat is sajnálom akik ateisták lettek mikor kiléptek a JT-ból és nem lettek keresztények.
jan. 20. 14:53
 6/21 anonim ***** válasza:

2

"Mindig azt mondjátok a dátumok helyett, hogy hamarosan... "

Kedves Kérdező.

A Biblia írók is úgy fogalmaztak, hogy az "idő rövid". Már akkor is ezzel a szófordulattal igyekeztek az éberség, és sürgősség érzését fenntartani.

(Róma 13:11, 12) . . .mert a megmentésünk most közelebb van, mint amikor hívők lettünk. 12 Az éjszaka igencsak előrehaladt, közel van a nappal. . . .

Ha akkor fontosnak tartották használni ezt a kifejezést, akkor mennyivel inkább napjainkban amikor látjuk, hogy teljesednek az utolsó napok jelei.

Sajnálom ha ezzel bánatot, vagy sérelmet okozunk neked.


"a lélek visszatér Istenhez, akkor minek térne vissza ha megszűnne?"

Úgy látom, hogy nem értetted meg, amit a "lélekről," vagy ahogy többen használják, a szellemről beszélünk.

Említettem, hogy az élethez szükséges erő az, ami visszatér ahhoz aki adta Azt. Isten az éltető erejéből adott mindenkinek egy szikrányit, hogy beindítsa az életfunkciókat.

Ez a "szikra, vagy életerő," nem személy. A szél, ami fújja a fák ágait, nem személy, de még is képes hatást gyakorolni az élőkre. A szél is egyfajta "energia". Isten amikor megteremtette az első embert, ezzel az szikrával, életerővel indította el a légzést, ami beindította, az életfunkciókat, az emberi szervezetekben. Így a halott lélekből, élő lélek lett.

Ez az apró kis életerő tér vissza Istenhez, és nem egy tudattal rendelkező életforma, ami nem szűnik meg létezni. Ha megszűnne Isten éltető ereje létezni, akkor Isten is meghalna. Istent nem egy személy élteti, hanem a kifogyhatatlan életereje, ami nem személy.

Ebből kapunk mi élők az életfenntartásához, egy igen picit.

Isten szavaiból ez jól látható:

(1Mózes 2:7) . . .Isten megformálta az embert a föld porából, és az orrába lehelte az élet leheletét, így lett az ember élő . . .

Más fordítás szerint:7 Ekkor megformálta az ÚR Isten az embert a föld porából, és élet leheletét lehelte az orrába. Így lett az ember élő lélekké.

Mint olvashatod, a légzést indította el, mint amikor valakit újra élesztünk.Ezért Isten az emberi testbe nem egy különálló létformát helyezett. Hanem a szerveket működését indította el, a lélegzés beindításával. Ennél fogva nincs másik életforma az emberi testben.

Ahogy olvashatod, az ember innen alulról való, és nem felülről.

Emberként ezt kizárólag Jézus mondhatta el magáról, aki ugyan azzal az életerővel él, mint Mi emberek.

jan. 20. 15:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/21 anonim ***** válasza:
26%

"1# akkor te nem vagy jó jehovista.

Nem vagyok jehovista.

Még mindig Jehova Tanúja vagyok.

jan. 20. 15:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/21 A kérdező kommentje:

[link]


Inkább olvasd el ezt, de úgysem fogod, mert szerintetek ez is a Sátántól való. A KERESZTÉNYSÉG szerint létezik a Szent-Háromság, és az egyik főtanítása a halál utáni élet. Sehol sem írja, hogy mi lelkek öntudatlanok leszünk, vagy pedig megsemmisülünk. A Biblia arra hajt van halál utáni élet. De sajnos egyesek a világi nézetet vallják, ami persze a megszűnés.

jan. 20. 15:34
 9/21 anonim ***** válasza:

Ha nem helyes a jehovista, akkor nem helyes az adventista, a baptista és a többi.

A jehova pedig nőnemű műszó, ezt kicsit sem nehéz megtalálni a neten, kizárt, hogy nem találtál róla semmit.

jan. 20. 15:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/21 A kérdező kommentje:

Végül is ez igaz, erre nem is jöttem rá :D


[link]


nálam ezt dobta ki a google, Jehova jelentése szöveget írtam be.

jan. 20. 15:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!