Isten maga a gonosz. Érdemes e gonosznak lenni?
25-28-rosszul hangzik.
József Attila
KÉT HEXAMETER
Mért legyek én tisztességes? Kiterítenek úgyis!
Mért ne legyek tisztességes! Kiterítenek úgyis.
*
"Egyre rájöttem ha jó vagyok akkor is engem ver a gonosz lennék akkor is engem ver. Tehát valószínű az lesz hogy gonosz leszek. Akkor a társadalom felnéz és nem a hátam mögött beszélnek ki. Az élet célom mostantól a következő: Elérni azt hogy vezető beosztású legyek, a kisemberekbe úgy rúgnék bele ahogy belém rúgtak a kis emberek és a nagyok."
Ha ilyen nagyon okos vagy kérdező, hogy ilyen következtetéseket tudsz levonni az életből, nem is értem miért kevered bele ebbe az egészbe a vallást és Istent. Jaaa, már rájöttem, mert a saját bénaságod miatt egyszerűbb mást hibáztatni. Egyszerűb azt mondani, hogy minden Isten hibája ahelyett, hogy belátnád: Arra is lusta vagy hogy tégy magadért, azt várod, hogy a sült galamb a szádba repüljön. Az pedig, hogy mindenkinek azt hangoztatod: azért leszek gonosz mert Isten nem törődik velem, csak másokkal, csakis téged minősít. Azt, hogy milyen primitív a felfogásod, és kell egy valaki akit hibáztathatsz majd, ha valami nem úgy sül el ahogy gondoltad. Már látom is magam előtt: a sitten vagy és rázod az öklöd az ég felé, hogy miért tette ezt veled Isten. Pedig ez a TE döntésed eredménye volt. Nem tudlak még sajnálni sem, mindenki megérdemli a sorsát...
"De ki az istent érdekli? "
Pontosan.
Istent érdekli a Te tiszta szíved!
Erről nem mondanék le, ez a tiszta öröm forrása,
míg a földi elismerés a tiszta söröm forrása.
1Pét3-4.
Szemlélvén a ti félelemben való feddhetetlen életeteket.
A kiknek ékessége ne legyen külső, hajuknak fonogatásából és aranynak felrakásából vagy öltözékek felvevéséből való;
Hanem a szívnek elrejtett embere, a szelíd és csendes lélek romolhatatlanságával, a mi igen becses az Isten előtt.
*
Róm 7,22
A belső ember szerint az Isten törvényében lelem örömöm.
*
Igazából relatív, hogy ki szép és ki a ronda. Sok szerintem nem szép embert látok boldognak és sok szerintem szép embert látok szomorúnak. Sokan nem hiszik el, de igazából nem a külsőn múlik a boldogságunk. A fejünkben dől el minden. Láttam már olyan csajt, aki szerintem csúnya volt, de a személyisége és a viselkedése annyira megfogott, hogy utána már nem is tartottam csúnyának, sőt, azt mondtam rá, hogy szép.
Képzeld már el, milyen lenne a világ, ha mindenki ugyanúgy nézne ki. Unalmas lenne a világunk és nem tudnánk megkülönböztetni az embereket.
A másik dolog pedig, hogy idővel mindenki megöregszik és mindenki csúnya lesz. A legfontosabb az, hogy milyen ember vagy, nem az, hogy hogyan nézel ki. Szerintem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!