Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért bűn/ciki és nevetséges,...

Miért bűn/ciki és nevetséges, ha hiszünk Istenben?

Figyelt kérdés

Egyre többszőr látok gyűlöködő embereket és kritikákat. Szeretnélek megkérdezni titeket, hogy miert van ez?

L\17

2016. jún. 21. 17:17
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/102 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy te is tudományos kontextusba helyezed az istenhit kérdését. Persze, hogy nem lép kölcsönhatásba az anyaggal, nem is tudjuk, hogy létezik, csak hisszük.

"Valóban? Be tudod bizonyítani? Milyen mérési eredményekre alapozod ezt?" Pont ezt magyarázom ember, ez nem tudomány, itt nem tudunk bizonyítani,se mérni semmit. Mindent csak hiszünk. Istenhit, nem véletlenül így hívják.

"Az nem elég, hogy xy ezós könyvben ezt olvastad"

Köszönöm, de nem olvasok ezós könyveket. Sőt, az emberek 95% százalékánál nrmcsak hogy jobban érdekel a tudomány, de jobban is megy.

2016. jún. 22. 07:54
 32/102 anonim ***** válasza:

Mindamellett, hogy tiszteletben tartom mindenki meggyőződését, ezt azért ajánlom a 10-es figyelmébe! :)

[link]

2016. jún. 22. 07:58
 33/102 anonim ***** válasza:
48%
Ez nem ciki. Magára vessen az aki cikinek/nevetségesnek tartja ha valaki hisz a létező Istenben.
2016. jún. 22. 12:42
 34/102 anonim ***** válasza:

Mármint MELYIKBEN?

A sok 100000 közül?

#33: ezzel mit akarsz mondani?

Mondtam, hogy a hívő a SAJÁT hitében nem képes normálisan gondolkodni. Az a hívő, aki MÁS témában, tudósként gondolkodik - lehet okos, ezzel semmi gond nincs.

2016. jún. 22. 13:07
 35/102 anonim ***** válasza:

Nem bűn,ciki vagy nevetséges I-tenbe hinni.

Üdv!

2016. jún. 22. 16:23
 36/102 anonim ***** válasza:

75%-osnak.

A keresztény hit nem irracionális, nem alaptalan hit.

Miért hiteles a Biblia, miért Isten által ihletett?

Ez egy teljesen logikus kérdés a nem hívők részéről, így nem árt elgondolkodnunk, hogy miért is hiszünk a Biblia ihletettségében. Számomra a Bibliát Jézus Krisztus SZEMÉLYE és eljövetele hitelesíti. Jézus Istentől küldöttségét három dologgal támasztotta alá.

1) magasrendű erkölcsi tanító volt, kiemelkedik közülük (a szeretetet állította legfőbb értéknek)

2) csodákat tett: feltámasztott halottakat, bénát lábra állított, születésétől vak szemét megnyitotta, további reménytelen betegségeket gyógyított, kenyeret szaporított, vízen járt, feltámadt(!)

3) ószövetségi próféciákat teljesített be

Továbbá ezt mondta:

Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam.

Jn 14,6

Természetesen logikus annak utánaolvasni, megvizsgálni hiteles-e az Újszövetség, mely beszámol ezekről.

Amennyiben az Újszövetségben foglaltak igazak, Jézustól „visszafejtve” az Ószövetség is hitelesítődik. Jézus nem tagadta meg az ószövetségi Írásokat, önmagát a bennük szereplő próféciák beteljesítőjének tartotta, idézett is az Írásokból.

Tehát nincs más dolgunk, mint az Újszövetség keletkezésének utánaolvasni.

2016. jún. 22. 17:50
 37/102 anonim ***** válasza:

A kritika szerintem abból adódik hogy Istentől várnak el a "hívő" emberek mindent, ahelyett hogy tennének érte.

Attól hogy valaki nem imádkozik és nem megy templomba attól még hihetsz Istenben.

Mert attól hogy imádkozol, vagy templomba jársz attól te semmivel sem leszel jobb, mint aki ezt nem teszi meg.

Nézz meg pár imát ,,minden napi kenyerünket add meg nekünk ma" itt is csak kérünk, ahelyett hogy mindent megtennénk érte hogy meglegyen.

2016. jún. 22. 18:09
 38/102 anonim ***** válasza:

"A keresztény hit nem irracionális, nem alaptalan hit."

De, sajnos az. Leírom majd, miért.

"Számomra a Bibliát Jézus Krisztus SZEMÉLYE és eljövetele hitelesíti."

Azt ugye tudod, hogy Jézus esetleg nem is létezett? Vagy több is volt belőle, az is lehet (kicsit előbb és máshol).

Sajnos SEMMI bizonyíték nincsen a létezésére. A Biblia NEM hiteles és NEM bizonyíték!

"magasrendű erkölcsi tanító volt"

Hát... azért a disznókkal disznóságot csinált, meg a fügefával is. A kufárokat is jogtalanul verte ki a templomból.

"csodákat tett"

Ez mese. TALÁN lehet valami alapja, de egyáltalán nem biztos.

"ószövetségi próféciákat teljesített be"

A Bibliába VÁLOGATTÁK a próféciákat: csak azt tették bele, ami akkorra (kb. 200 után) már beteljesedett.

"Továbbá ezt mondta:

Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam."

Már ne haragudj: EZ ITT micsoda? Netán bizonyítéknak szántad?

"Amennyiben az Újszövetségben foglaltak igazak, Jézustól „visszafejtve” az Ószövetség is hitelesítődik."

Ez nem igaz.

És lássuk a legfőbb gondot: még ha Jézus létezett is - csodákat szinte biztos, hogy nem tett, és az istene pedig NEM LÉTEZIK. Ezt minden normális ember, aki egy kicsit elgondolkodott rajta, tudja.

EZ itt a legnagyobb gond!

2016. jún. 22. 18:35
 39/102 anonim ***** válasza:
0%
Utolso, bocs, de az egesz valaszod egy hamis dolog mivel Jezus letezik es TETT csodakat.(meg ma is tesz)
2016. jún. 22. 18:39
 40/102 anonim ***** válasza:

Ja, és még egy:

HA netán Jézus valóban létezne ÉS még csodákat is tenne - MÉG EZ SEM lenne bizonyíték arra, hogy az istene is létezik, és olyan, mint amilyennek ő mondta.

200 év múlva nagyjából mindenre képesek leszünk, ami le van írva a Bibliában.

2016. jún. 22. 18:46
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!