Milyen előnyei és hátrányai vannak a sportolásnak?

Ebben az esetben a következő kérdésem, hogy mi a célod a sportolással?
Élsportoló szeretnél lenni? Vagy azért sportolsz ilyen intenzitással, mert egészségesnek tartod?

Hátrányai nincsenek csak ha olyan magas szinten csinálod, hogy tényleges már kárt teszel hosszútávon az izületeidnek.
Vagy olyan szinten sokat edzel, hogy AHS-t kapsz (Athletic heart syndrome), ami azt jelenti, hogy menő a szíved és a pulzusod alacsonyabb a normálnál, ami amúgy többnyire veszélytelen, de akadhatnak komplikációk.
Én csak ennyiről tudok, de nem orvos vagyok, csak sportokat szerető egyetemista.

"Negatívuma az időhiány."
Csakhogy valószínűleg jóval tovább élsz, kedves 3-as, így az időhiány bőven megtérül.

5# Amúgy ha bele gondolsz ha napi 1 órát veszünk átlagos rászánt időnek.
Amibe benne van, hogy rákészülsz a dologra, átöltözől, utána zuhanyzol meg időnként bejön kb 10-20 perc downtime azaz mert beszervezted ezt a programot ezért van egy nagyon pici lyuk a napi rendedben, ami az elfoglaltságod miatt alakul ki így, mert mondjuk az edzéssel 16:30kor végeztél és 17:00ra kéne odaérned valahova ami csak 10-15 perce van a konditeremtől például.
Szóval az a napi átlagosan 1 óra szászánás igazából, maximum 3db konditermi edzés egy héten ami nem sok.
Viszont az időd 1/24 részét edzésre fordítod, ami egy idő után összeadódik. Pl.: 1 hónapban 2 teljes napot csak az edzésre szánsz azt feltételezve, hogy 8 órát alszol.
Azaz 1 évben 365 órát szánsz rá, ami ha 8 órát alszol azaz 16 órát vagy "aktív", akkor majdnem 1 hónapot töltesz csak edzéssel reggeltől estig.
Úgy hogy még mindig nem ezdel komolyabban.
Ez főleg annak tudatában rossz, hogy amúgy nem a folyamatos fizikai megterhelés a hosszú élet titka, hanem normális diéta. (Sőt főleg akkor nem ha veszünk pontenciális komplikációkat)
(Én heti 4-5x járok konditerembe. Nagyon imádok sportolni, de nem azért csinálom, hogy tovább éljek vagy lehető legjobban használjam ki az időmet.)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!