Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A (FEHÉR) kenyér miért rossz...

A (FEHÉR) kenyér miért rossz szénhidrátforrás?

Figyelt kérdés
2012. márc. 8. 21:17
 1/7 anonim ***** válasza:
mert finomított lisztet tartalmaz,ami gyors felszívódásu szénhidrát,hirtelen emeli meg az inzulin szintet.
2012. márc. 8. 21:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
De a gyors felszívódásnak van hátránya a tömegnövelésben?
2012. márc. 8. 21:49
 3/7 anonim ***** válasza:
Igen, k.rvára zsírosodsz tőle. Meg mellesleg nem is egészséges gyors ch-kat enni csak úgy, de úgy hiszem, ez kevésbé izgat. :D
2012. márc. 8. 22:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Én nem tudom, mi az a tömegnövelés, ezért máshonnan közelítenék. A kalóriamérleg szempontjából nincs jelentősége, hogy milyen a liszt, illetve kenyér, azonos mennyiségtől egyformán lehet hízni.


A fehér liszt és kenyér azért rendkívül előnytelen, mert annyira finomított, amilyen nincs a természetben, ezért a szervezet nem tudja optimálisan feldolgozni. A fehér lisztes áruk emésztése olyan gyors, hogy már a szájban megkezdődik a lebontás, és az egész túl gyorsan végbemegy, amire a szervezetünk nincs felkészülve. Egy pillanatok alatt lebomló és átalakuló hatalmas cukortömeg zúdul rá a szervezetre, ami megviseli a hasnyálmirigyet, mert rengeteg inzulint kell gyorsan előállítania és bevinnie a sejtekbe. Ez még sikerül is, de a sejtek nem tudnak mit kezdeni a rengeteg cukorral, ezért ellenállnak, kialakul az inzulinrezisztencia, azaz hiába van az inzulin, a cukor nem kerül be a sejtekbe, hanem a vérben maradva kering, ami a cukorbetegséggel azonos. A vérben keringő magas cukormennyiség meg azért életveszélyes, mert elősegíti a rögképződést a kis- és nagyerekben egyaránt, ami meg megalapozza az érkatsztrófákat )agyvérzés, infarktus) és egyéb érproblémákat. Ez persze általában csak évtizedek alatt alakul ki, de számolni kell vele.


Ezért sokkal jobb és egészségesebb teljes őrlésű kenyereket fogyasztani, mert az lassan bomlik meg, és nem terheli meg a szervezetet. Ja, és fehér kenyér csak üres kalória, a teljes őrlésűben ott van rengeteg vitamin és ásványi anyag.

2012. márc. 8. 22:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

azért rossz, mert a tápanyagtartalma nem megfelelő. Túl van finomítva, kevés ásványi anyag van benne, viszont sok ch, kalória, és lektin (glutén).


A lektin arra való, hogy a növényt elfogyasztó állatok ne tudják megemészteni a magokat, így azok a széklettel távozva épen maradjanak, ezáltal a növény szaporodhat. a gond az, hogy a lektin ezt egy "mérgezéssel" oldja meg, ami kiüti ideiglenesen az emésztésedet, ezáltal rontva a többi tápanyag felszívódását. kivéve a zsírét, mert azt nem tartalmaznak a lektines növények magjai.

2012. márc. 9. 00:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
Tök jó, ezeket még én sem tudtam ilyen részletesen hogy mi miért van. Csak hogy nem jó.
2012. márc. 9. 08:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim válasza:
Igen de akinek érzékenyek a belei, rostos étrend ,teljeskiőrlésü lisztből készült kenyér hasmenést válthat ki.
2015. aug. 7. 17:36
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!