Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Tojásfehérje olivaolajban...

Tojásfehérje olivaolajban megsütve okés?

Figyelt kérdés
diéta szempontjából
2013. jan. 4. 13:17
 1/9 anonim ***** válasza:

És melyikre vonatkozik a kérdés? A tojásra, az olivára?

Hova tetted a sárgáját?

2013. jan. 4. 13:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
Kidobtam
2013. jan. 4. 13:19
 3/9 anonim ***** válasza:

Felesleges olivaolajat használni, jó a sima étolaj is, mivel hevítés közben már elveszti az előnyét az oliva.

Ha belefér a kiszámolt étrendedbe, akkor okés.

2013. jan. 4. 13:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:
Értem, igazából azért tettem fel a kérdést, mert azt mondta egy ismerősöm, hogy ha kisütjük a tojást a fehérje tartalom nagy részét elveszti, ez igaz ?
2013. jan. 4. 13:23
 5/9 anonim ***** válasza:
Nem veszti el, sőt, akkor válik emészthetővé. A nyers tojás fele sem szívódik fel és még szalmonellás is lehetsz tőle. + még a nyers tojásban van az avidin nevű enzim, ami megköti a Biotint. Tehát még vitamin hiányos is lehetsz a nyers tojástól. Tehát meg kell főzni vagy sütni. Sütéskor nem veszt semmi kaja a fehérjetartalmából, a hús sem, a tojás sem.
2013. jan. 4. 13:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszi szépen :)
2013. jan. 4. 13:32
 7/9 anonim ***** válasza:

A szilárd anyag nem párolog, nem tűnik el.


Na most, sárgája. Kár volt kidobni, ugyan olyan zsír mint amiben sütnéd a tojást.. még jobb is. Hát, ebbe hosszú lenne belemenni, minden esetre természetellenes (és rég hamisnak bizonyult) dolog a tojás sárgáját ellenségnek kikiáltani, ahogy a zsírokat is.

2013. jan. 4. 13:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
Azért zsír és zsír között van különbség, nagyon nem mindegy, hogy telítettről vagy telítetlenről van szó.
2013. jan. 4. 14:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:

Persze hogy nem mindegy.

Mivel az ember elég sok állati zsírhoz szokott, minthogy ehhez jutottunk természetes úton, illetve telítetlenből leginkább omega3-hoz (tengeri állatokból), így a telített zsírokat és az omega3-at jól kezeljük, sőt nagyon fontos tápanyagok.


Ellenben a többi telítetlen zsír, mondjuk az omega6 túlsúlya a táplálkozásunkban (növényi olajok!) gyulladásokat okoz. Valóban nem mindegy :)

2013. jan. 4. 15:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!