Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Karatéban melyik rúgásformának...

Karatéban melyik rúgásformának van a? (többi lent)?

Figyelt kérdés
Lány vagyok és érdekel a karate, de csak érdeklődési szinten. Melyik a legnehezebb, a leghatásosabb és a leggyorsabb rúgásforma? Nem fáj utána az ember lába? Ténylegesen vagy csak érintőlegesen kell azt az adott testrészre irányuló rúgást kivitelezni?

2016. jún. 19. 16:35
 1/5 aikiboxer ***** válasza:
A leghatásosabb a térdrúgás, amennyiben hatás alatt az ellenfél likvidálása a cél. Versenyen meg edzésen a mai geri (egyenes behatoló rúgás) a leggyorsabb és leghatásosabb is, már amennyiben rohadt gyorsan meg tudod rúgni. Edzésen hát... Attól függ. A kezdők csak legyezgetnek, de például a mai gerit egy haladónak rendesen oda lehet tenni, mert hasizomból védi (csak közben kirepül az öltözőbe).
2016. jún. 19. 17:02
 2/5 anonim ***** válasza:

ahogy én észrevettem az egyensúlyt igénylő dupla magas rúgások elég sok embernek okoznak gondot,úgyhogy ezeket lehet nehéznek nevezni.

pl oldalrúgás testre aztán lábletétel nélkül felhúzod fejre.

vagy dupla fejre,az első pöccintve a második erőből.

a leghatásosabb a taposó csípőre és a leggyorsabb is ez.

2016. jún. 19. 17:24
 3/5 anonim ***** válasza:
Jó kis ushiro mawashi geri :)
2016. jún. 19. 22:37
 4/5 anonim ***** válasza:
Tradicionális karateban csak egyenesvonalú alacsony rúgások vannak. Keagek nem rúgások! Mawashik eredetileg nincs, versenykarateban viszont belekerült. Egy formagyakorlatban sincs köríves rúgás.
2016. jún. 20. 06:52
 5/5 anonim ***** válasza:

Magyar Honvéd-dal egyetértek, nekem is az ushiro mawashi geri a kedvenc rúgásom, az visz mindent szerintem. Ha meg belenyúl az ellenfél akkor rántod a lábaddal. - de természetesen ez csak akkor ha a csípőd is a kellőképp mozog, és helyesen kivitelezted a rúgást. :)

Fájni nem fáj, ha jól meg van edzve és hozzá van szokva a karatéhoz.

Csak a kihon rúgásokat vizsgáljuk szerintem, ne menjünk bele az ugró rúgásokba meg stb.

Legnehezebb: Talán a fent említett ushiro mawashi geri.

Ugyanakkor ez a leghatásosabb is, és a leggyorsabb az meg már rajtad múlik hogy te a mikatsuki gerit gyorsabban rúgod e meg mint a mawashi gerit. :)

2016. jún. 21. 23:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!