Miért mondják,hogy 25+ évesen már nem érdemes egyetemre menni programozást tanulni?
Csak szolok kb 35-40 eves korig szoktak tanulni.
Persze levelezon
14, te szólsz hozzá marhaságot, ember.
Miféle duma az, hogy az informatikusok folyamatosan tanulnak?
Mindenki tanul, folyamatosan, halála napjáig.
A régész is tanul, az építész is. A tegnapihoz képesti tobbletinformációk szerzéséből, feldolgozásából áll az egész élete mindenkinek.
Az viszont nem biztos, hogy olyan speciális készségek birtokában van valaki, ami alkalmassá teszi ennek a munkakornek a betoltésére. Ez absztrakt gondolkodást, sajátos látásmódot, logikai készséget igényel. Az átlagember analóg módon gondolkodik, úgy szervez, úgy old meg problémákat. A programozó meg nem, vagy nem mindig. Akiben ez a képesség nincs meg, az 25 éves korában valószinűleg már nem fogja megszerezni.
Az egyetem is abból áll, hogy a korábban kiépült, nem megfelelő, kevéssé hatékony gondolkodási struktúrákat, sablonokat visszabontják a hallgatókban és megpróbálják ujraépíteni azokat.
Ez a fiataloknál /16-20/ még megy, de később már nem nagyon. Ezért is vannak komoly előnyben azok, akik már 8-10-12 éves korukban elkezdtek programozni, azokhoz képest, akik később állnak ebbe bele.
Aki 25 éves és null kilométeres ezen a területen, annak azt javaslom, hogy végezzen el teszteket és ha azok alapján alkalmas, csak akkor vágjon bele.
Ha nem így tesz, jó eséllyel csak szívni fog.
16, a kettes válaszadót miért nem kérted fel, hogy az állítását igazolja?
Te mivel igazoltad a saját baromságodat? Semmivel.
Ha igazolás kell, akkor támadd meg szépen a google-t és az majd választ ad neked.
De hogy mégse halj meg hülyén, itt egy idézet:
Tanulni, új ismereteket befogadni, új készségeket megszerezni csak 25 éves
korunkig vagyunk képesek. Ezután már szinte csak abból a tudásanyagból „élünk", amit addig felhalmoztunk.
William James
Az sem véletlen, hogy nappali tagozatra jelentkezni csak 25 éves korig lehet.
Az embereknek 23-25 éves korukban úgymond, benő a fejük lágya és új ismereteket minden további nélkül képesek befogadni, de új készségeket fejleszteni már sokkal nehezebben megy.
Főleg amiatt, hogy a gondolkodási sémák már kialakultak, rogzültek.
Ahogy a kettes válaszadó is írja, ehhez a munkához eléggé sajátos gondolkodási jelleg, egyedi hozzáállás szükséges. Akiben ez gyárilag nagyon megvan, az szerintem 25 éves korában is választhatja ezt a pályát.
Amit te művelsz /pythonban/, ahhoz nem kell efféle extra készség, azt kb. egy hülye is képes elsajátítani és jól-rosszul, alkalmazni is. Most nem a szakmádról mint biológusról beszélek, hanem arról, amit annak kapcsán pythonban tákolsz. Na, nálad aztán nem lényeg, hogy egy programocskád 12 vagy 29 perc alatt szüli meg az eredményt. Ez a gap egy képesített, hivatásos program-fejlesztőnél teljességgel elfogadhatatlan.
Kérdező! Ne hallgass senkire, 25 évesen, ha megvan a gondolkodásod, akkor még bőven el lehet kezdeni.
Én 23 évesen programoztam először, egyetemen a legjobbak közt vagyok, lassan kutatásban is részt veszek.
Érdeklődés, szorgalom, motiváció és hajrá! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!