Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Szexualitás » Egyéb kérdések » Mit gondolsz a transzneműségről?

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit gondolsz a transzneműségről?

Figyelt kérdés

Én nekem kb. ez az egy ami nem csúszik. Ha valaki egyszer fiúnak születik az fiú,ha lánynak akkor meg lány. Hiába dumálnak az elfogadásról, mikor transzneműnek lenni pont az elutasítást(a nemeddel szemben)hitelesíti.

Lényegében,bagoly mondja verébnek, hogy nagy fejű.szept. 4. 18:28
 11/96 anonim ***** válasza:
34%

Számomra csak 2 nem létezik Férfi és Nő.

Az hogy valakik valamilyen ilyen irányzatot behoznak mert ez valami divat.

Pl ott van Ellen Page aki mily meglepő pinával született tehát NŐ.

Akinek Pénisze van az meg Férfi.


Kész passz több nem nem létezik, nincs és csá. És ennek semmi köze nincs semmilyen politikai párthoz vagy irányzathoz. Ezt úgy hívják hogy Biológia.

szept. 4. 21:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/96 anonim ***** válasza:
39%
Melegként sem értem igazán. Biztos régimódi vagyok, ha egy pasinak a pasik tetszenek akkor meleg, lányoknál leszbikus. Attól, hogy nőnek/pasinak öltözik közben miért lesz transz?
szept. 4. 21:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/96 anonim ***** válasza:
72%

Szeretem, hogy sokan a skizofréniához hasonlítják a traszneműséget, amikor egyébként a transzneműség deiagnózisához alapkövetelmény, hogy az embernek ne legyen mentális problémája. Tehát aki transznemű, hivatalosan nem lehet skizofrén. Olyan emberek mondják, hogy "kezelni kellene, nem elfogadni" akik amúgy teljesen jártatlanok a témában és nem tudják, hogy mi a transzneműség kezelésének a menete. Olyan emberek, akik azt hiszik, hogy erre elég napi egy tablettát bevenni és megoldódott minden probléma. De akkor vajon miért nem így kezelik a transzneműeket? Ha tényleg csak ki kellene gyógyítani őket és kezelni, akkor több mint 100 éve miért nem ezt a módszert használnák? (Régebb óta, de 100 éve már volt hivatalosan transzneműekkel foglalkozó oros/kutató) Ráadásul sokan keverek a szezont a fazonnal, a nemi identitást a szexuális orientációval...


Sokan azt hiszik, hogy a transzneműség egy divat. Hogy mindenki lehet transznemű. Hogy ez csak bemondás alapon műkődö tréfa amit az unatkozó emberek űznek a társadalom "normálisabb" felével. Ezzel szemben a földön a legtöbb országban (Értsd: nem Amerika vagy Kanada) komoly vizsgálatok szükségesek hozzá, melyek nem csak orvosi vizsgálatok a "himbilimbi levágásához", hanem komoly több éves pszichológiai és pszichiátriai vizsgálatok. Ezen vizsgálatok (majd késöbb szakvélemények) nélkül az ember nem változtathatja meg nemét és nevét hivatalosan (amit MO-n mostmár amúgy sem), nem kezdhet bele legálisan hormonkezelésbe, nem mehet csak úgy az ellenekző nemű sporteseményeken részvenni. Egy transznemű ember hatalmas kockázatokat vállal azért, hogy a testi épségét roncsolva a mentális egészségét egészséges szinten tudja tartani, bár ehhez jó lenne ha a társadalom sem egy torzszülött korcsként tekintene rájuk, szimplán elfogadnák, hogy élnek és léteznek. Hiszen senkinek nem ártanak. Nincs olyan mentális betegség-kapcsolata ami bántaná embertársait, nem kényszerít senkit semmi emberfelettire, sőt még a TB támogatást sem kapja meg a gyógyszeres kezeléseire szóval azt sem lehet mondnai, hogy "de az én adómból..."


Azt pedig, hogy milyen traszneműnek lenni nem fogja megérteni az, aki nem transznemű maximum hatalmas empátiával elképzelni milyen is lehet. Képzeld csak el, hogy születésednél fogva vak vagy. Sikerült? Ugye, hogy nem! De akkor képzeld el, hogy van egy ismerősöd aki születésénél kezdve vak. Most pedig fogalmazd meg, hogy mondanád el neki, hogy a narancssárga az milyen szín. A vak ismerősödnek pont ugyan olyan ismeretlen lesz a narancs szín fogalma, mint neked cisznemű emberbnek a transznemű.


A transzneműek tranziciója pedig kicsit olyan, mint amikor elmész külfödre, és kötelező szinten be kell ülnöd egy humor előadásra. Te nem beszéled a nyelvet. Ott kell lenned. Körülötted mindenki nevet és boldog és érti miről van szó. És amikor mindenki nevet, te is nevetni fogsz. Hiszen kínosan, rosszul érzed magad, hogy mindenki boldog, te pedig azt sem tudod, hogy ez egy vicc volt, vagy csak egy szóbotlás. A társadalom része szeretnél lenni, hiszen ha csak te nem nevesz akkor mindenki kiutál, furán néz rád. Ahogy neked is muszáj beilleszkedned, úgy a transzneműek is szeretnének beilleszkedni, csak nekik nem egyszerű simán nevetni, meg kell tanulni hogyan kell nevetni, ráadásul mindezt komoly egészségügyi kockázatok mentén.


Az pedig, hogy "Engem nem zavarnak, amíg az ember tudtára adják" teljesen abszurd. Nyílván te is minden első randira viszed magaddal az orvosi papírjaidat, erkölcsi bizonyítványodat és legalább 2 ajánlást volt munkahelyi főnököedtől ugye? Ne értd félre: nem szükséges, hogy vonzódj a transznemű emberekhez ,teljesen rendben van ha nem vonzódsz hozzájuk. De nem várhatod el, hogy egy gyűlöletfűtötte világban ahol legtöbben azt akarják, hogy "csak a négy fal között" legyen transznemű az ember, majd a legelső randin hangosan szétkürtöli az amúgy is sokak álltal lenézett "betegségét". Ha komoly a kapcsolat akkor úgyis szóvá teszi, ha nem komoly a kapcsolat, és átesett a nagyműtéten akkor meg úgyis megkapja mind a két fél amire vágyott.

szept. 4. 22:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/96 anonim ***** válasza:
44%
Ez az egész ott bukik meg számomra, hogy a "mentális egészsége" mitől áll helyre, ha rommá műtetti magát? Az ilyen műtétekkel elért eredmények külsőségek, nyilván nem tudnak csinálni sem normálisan funkcionáló péniszt vagy női nemi szerveket. A mellek még úgy ahogy megcsinálhatóak.
szept. 4. 22:47
Hasznos számodra ez a válasz?
Kvizlabirintus.hu Kérdések, felfedezés, stratégia
 15/96 anonim ***** válasza:
84%

13

Én a 8-as vagyok, de mi olyan abszued benne hogy az ismerkedés kezdetén elmondja hogy ő transznemű? :D

Nem kell orvosi papír, csak szerintem így fair ha legalább előre közli a kiszemeltjével.

szept. 4. 23:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/96 anonim ***** válasza:
69%

14) Jelenlegi orvostudomány álláspontja szerint a nemi diszfória egyetlen kezelési módja, hogy a transznemű embert hozzásegítjük az azonosult nem társadalmi asszimilációjához. Ezek pedig jelenleg nem megvasósíthatóak orvosi kezelések (hormonterápia, műtét) nélkül az emberekben élő előítéletek és stigmák miatt.


15) a transzneműség a mai világban egy olyan stigmát hordoz magával mint a pedofília, gyilkosság, homoszexualitás, stb. Az emberek túlnyomó része elutasítja, kitagadja őket, függetlenül attól, hogy árt-e ezzel másnak vagy sem. Gondolom nem szívesen alapítasz családot egy sorozatgyilkossal sem, így ezen logika alapján jogosan követelheted, hogy minden randipartnered előrre közölje ha ő sorozatgyilkos. Biztos senki nem tesz ilyet. De ugyanez igaz lehet a termékeny nőkre, büntetlen életre, drog és alkoholfogyasztókra és egyéb preferenciára. Akkor pedig miért pont a transzneműeknek kellene vállalnia idegen ember elött ezt az amúgyis bizalmas információt. Főleg, hogy ők beolvadni szeretnének, nem kitűnni.

szept. 5. 00:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/96 anonim ***** válasza:
37%

14. (és 12.) vagyok... Ez egy pusztán tüneti, kozmetikai kezelés, ami nem "gyógyítja meg" a pácienst. Ennyi erővel az elálló fülek és nagy orrok plasztikai műtétét is fizethetné a tb. Nyilván az egyének önbecsülését ezek is javítanák, de a szűkös erőforrásokat inkább valóban rászorulókra lenne célszerű fordítani, mint égési sérültek, balesetek utáni helyreállítás, sme-s gyerekek, koraszülöttek stb.


Nem gondolnám, hogy stigma lenne ez, melegként meglehetősen elfogadó vagyok és engem aztán csöppet sem zavar ha valaki így szeretne élni. Abban igaza van az egyik hozzászólónak, hogy ha randipartnert keresek, történetesen valódi férfit, valódi pénisszel akkor aki nem az nálam ugye nem jön szóba. Ezt azért illene közölni.

szept. 5. 00:52
Hasznos számodra ez a válasz?
Gambe Slim
 18/96 anonim válasza:
55%

“Akkor pedig miért pont a transzneműeknek kellene vállalnia idegen ember elött ezt az amúgyis bizalmas információt. Főleg, hogy ők beolvadni szeretnének, nem kitűnni.„

#15 ezzel nem értek egyet. Kutya kötelessége közölnie a randi partnerével, hogy transznemű. Gondolj bele a hetero ember helyzetébe. Inkább az elején közölje vele, mint később. Ha később derülne ki, nekem nem lenne hozzá gyomrom, hogy nőként olyan 'férfi' akar hosszabb távra tervezni, aki előtte nő volt. Bennem olyan fura érzést váltana ki. Nem bírnék rá férfiként tekinteni, hanem a nő lenne előttem, aki volt. Ezt elkéne fogadniuk.

szept. 5. 00:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/96 anonim ***** válasza:
55%

#18

Miért is lenne kötelessége ezt megtenni bármelyik trasznak? Senkinek semmi köze ahhoz, hogy milyen az ember múltja főleg nem az első randevún.

Ez majdhogynem olyan, mintha mérőszalaggal lemérnéd a másik személy minden porcikáját. Ergo, értelmetlen és szükségtelen.

Arról egy szót se szólva, hogy amennyiben tudatni akarná akármelyik transz bárkivel a születési nemét akkor nem menne át az átalakítási procedúrán. Esetleg te arról is papírokat kérnél ha valakinek szépészeti beavatkozása volt? Mint például mellnagyobbítás, rácfelvarrás, botox, stb.

szept. 5. 03:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/96 anonim ***** válasza:
44%

19

Gondolj Ace Venturára, amikor rájött hogy egy volt hapsival csókolózott, mekkora trauma volt neki, egy hetero férfinak ez igenis undorító, mi lett volna ha még "szex" is lett volna, ha ez velem megesne hogy "szexelünk" is, és utólag derülne ki hogy hapsi volt előtte, hát én én fel is jelenteném szexuális zaklatásért, mert óriási trauma lenne számomra, egy hetero férfit ez igenis undorít, úgyhogy igenis közölje csak, a randipartnerével, és keressen olyan férfit akit ez nem zavar.

szept. 5. 07:14
Hasznos számodra ez a válasz?
Unatkozol? Gyere játszani!
Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!