Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Harry Potter rajongók, ki a...

Harry Potter rajongók, ki a kedvenc szereplőtök és miért pont ő? Illetve melyik lény a kedvencetek és miért az?

Figyelt kérdés

2017. nov. 4. 16:38
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%

Draco, mert nekem a sok szemétsége ellenére mégis szimpatikus lett, és igazából érthető, hogy később mit miért tett.

Luna, mert nagyon bejön ez a kis különc stílusa, és képes törődni vagy éppen teljesen nem törődni mások véleményével. A személyisége nekem nagyon rokonszenvessé tette.

Fred & George, szerintem egyértelmű, miért. :D Imádom az ilyen trükköző karaktereket, és igazából ők voltak az elsők, akik először beszéltek Harry-vel.

Sirius, részben, mert hasonlít az ikrekre, részben mert hiába volt bűnöző, mindent megtett, hogy bosszút álljon a barátai gyilkosán, és hogy segítsen Harry-n.


Nem tudom, a HP világon kívül írtak-e már róluk, de a thesztrálok nekem nagyon bejöttek. Kicsit ijesztőek, de szépek.

2017. nov. 4. 16:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/24 Metionin ***** válasza:
100%

Piton mert árnyalt karakter, sokáig nem lehet besorolni sem az egyértelműen jó, sem a rossz táborba.

Luna, mert haláli a személyisége és mert magasról tojik mindenki véleményére.

Lények közül a thesztrálok.

2017. nov. 4. 18:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/24 anonim ***** válasza:
100%

Ha a könyvet nézem :

Bár kevés szerepe volt, de a kviddics- meccsek nagyon vicces kommentálása miatt Lee Jordan

Plusz (tudom, persze,hiszen főszereplő) de nagyon bírtam Harryt főleg a könyvekben, mert mindig küzdött és nem adta fel és nagyon bátor

A filmből:

Egyértelműen Piton, mert nagyon jó a stílusa, a beszólásai és Alan Rickman nagyon sokat hozzátesz és nagyon jól hozza azt a kicsit ijesztő oldalát is.

A másik Sirius, aki szerintem a filmben igazi gondoskodó keresztapa(nekem a könyvben kicsit önzőnek jött le)

És persze én is imádom az ikreket könyvben és filmben is :)

Lények közül pedig a főnixet bírom, mert hűséges, a hamvaiból feltámad és szinte bármit meggyógyít a könnye.

2017. nov. 4. 18:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/24 anonim válasza:
100%
Dobbyyyyyyyy
2017. nov. 5. 21:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/24 anonim ***** válasza:
95%

Remus, mert számomra az ő személyisége a legpozitívabb. Mégha valami olyat is tesz, ami "rossz" (pl ott hagyja Tonkst, amikor terhes), akkor is azt teszi, amivel úgy gondolja, hogy a legjobb másoknak. Emellett nagyon tudok azonosulni azzal, hogy folyamatosan úgy érzi, mások terhére van és mindenkinek jobb nélküle (pl a kapcsolatuk elején Tonksszal, vagy mikor felmond a Roxfortban), ezzel sokszor én is így vagyok. Ráadásul az ő története a legtragikusabb szerintem, hiszen alig 21 évesen elveszíti az összes legjobb barátját, hogy aztán részben visszakapja, majd újra elveszítse őket, nem beszélve arról, hogy öt éves kora óta vérfarkas és nem láthatja a fiát felnőni.

Regulust is nagyon szeretem, mert megpróbálta elpusztítani Voldemort egyik horcruxát, az élete árán is és közben viszont megmentette a házimanóját. A HÁZIMANÓJÁT! Egy olyan családból származó aranyvérű varázsló, ahol az öreg házimanókat lefejezik és ahol még a legnormálisabbnak mondott családtag (Sirius) is úgy bánik a manókkal, mint a kutyákkal. (Irónikus, mi?)

Dracót azért kedvelem, mert vele abban tudok azonosulni, hogy a szülei elvei miatt lett olyan, amilyen, de aztán rájön, hogy azok mégsem olyan szentek és sérthetetlenek, mint gondolta. Nem véletlen, hogy Scorpiust már nem ezek szerint az elvek szerint nevelte. (Ne értsetek félre, a szüleim nem gonoszak, csak vannak nézeteik, amikkel gyerekként még egyetértettem, mert hát mégis csak a szüleim mondták, hogy ez meg az így van, de felnőtt fejjel már nem gondolom, hogy ezek a nézetek helyesek és követendők lennének.)

Mollyt pedig azért szeretem, mert a nagymamámra emlékeztet, akit nagyon szeretek. A legjobb bennük, hogy a gyerekeik/unokáik barátait is szinte azonnal családtagként kezelik, meg sem fordul a fejükben, hogy máshogy nézzenek rájuk. És ebből következik a másik ok, amiért szeretem: ő volt az első anyafigura Harry életében (McGalagony mellett). Mindenki mindig azon vitatkozik, hogy Dumbledore, Sirius, Remus, esetleg Hagrid volt-e a legfőbb apadigura Harry számára, Mollyt és McGalagonyt viszont szinte sosem emlegetik.

És akkor elértünk az utolsó kedvencemhez, McGalagony professzorhoz. Amellett, hogy afféle második anyaként vigyáz Harryre (pl Umbridge-dzsek szemben mindig kiáll érte, bár ezzel az állását kockáztatja, és Harry is annyira felnéz rá, hogy mikor bántják, gondolkodás nélkül használja az egyik főben járó átkot, erre pedig azelőtt nem volt képes) nagyszerű független erős nő, aki minden kislánynak követendő példa lehet. ÉS macskává tud változni. Imádom a macskákat.

Szóval ők a kedvenc karaktereim. Elég vegyes társaság, tudom, de mind közel állnak a szívemhez.

2017. nov. 5. 22:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/24 anonim ***** válasza:
100%

Közhely, de Piton... tanár vagyok és az ő személyisége áll hozzám a legközelebb :)

MUHAHAHAHA... :D...

Egyéb szereplők közül pedig Nevil, mert az meg a gyerekkorom volt...

Lényből pedig talán az Orrontó furkász...

2017. nov. 6. 06:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/24 anonim ***** válasza:
100%
Lupin. Megfontolt, nincs mindig minden esemény kellős közepén és az előtérben, bölcs, alapvetően jó, lehet rá számítani, segítőkész.
2017. nov. 6. 11:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/24 anonim ***** válasza:
100%
Kedvenc lény meg... unalmas lesz, de a baglyok. Mert szeretem a baglyokat, és szeretnék magamnak ilyen postabaglyot :).
2017. nov. 6. 11:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/24 anonim ***** válasza:
100%

Na, lássuk:D


Elsősorban szeretném említeni James Pottert. Igen, igen tudom, amit Piton emlékében láttunk, az nem volt szép. DE! Attól függetlenül, hogy Piton is a kedvenc karaktereim egyike, azt kell hogy mondjam, sokszor helyesebben cselekedett. Ha azt vesszük, akkor Lily közölte vele, hogy egy arrogáns bunkó, erre ő, ha nem is teljesen, de megváltozott. Lily Pitonnak is elmondta, hogy nem tetszik neki, hogy ennyire vonzódik a feketemágiához, az csak azért is beállt halálfalónak.

James, nem elég, hogy elfogadta, illegális animágussá vált Remus betegsége miatt, befogadta Siriust, amikor nem volt hová mennie, nem adta fel, harcolt Lilyért éveken keresztül, csatlakozott a Főnix Rendjéhez, pedig neki aranyvérűként nem volt félni valója, 3+1-szer szállt szembe Voldemorttal, akkor is elé állt, amikor tudta, hogy nincs semmi esélye pálca nélkül, mert a családjának akart időt nyerni, egyszer megmentette Pitont, ezáltal pedig Remust is (valószínűleg nem elég, hogy kirúgják, saját magát hibáztatta volna és belebetegedett volna), akit amúgy anyagilag támogatott, munkát ajánlott neki.


Aztán Pettigrew kivételével a másik két Tekergőt is imádom, őket már mások kifejtették. Lupinnak témyleg nyomorúságos élete volt, de közben hihetetlenül kedves, de erős egyéniség maradt, míg Siriusnak is nehéz volt gyerekkorától kezdve, a Roxfortos évein kívül pedig rá is kb csak szenvedés várt. Nehéz lehetett kitörni a családjából, hiszen ha valaki ilyen körülmények között nő fel, akkor nehéz lehet elvonatkoztatni ezektől a nézetektől. Az, hogy 12 év Azkaban néha furcsán viselkedett, nos, szerintem nem meglepő. Meg persze Lilyt is imádom. (Micsoda generációs rajongó vagyok:D)


És akkor ott van még Regulus, aki nagyon érdekes karakter, jó lett volna még többet megtudni róla.


Szeretem Bellatrixot is (úgy tűnik, valamiért betegesen vonzódom a Balck családhozxD), aki bár gonosz, de van benne valami, ami nagyon megfog. Talán, hogy milyen betegxD. De ez a hihetetlen hűség Voldemorthoz, meg ez a szadista hajlam, nem semmi.


Illetve Piton is remek, összetett karakterek, rohadt jó beszólásokkal. Azt hiszem, őt most nem részletezem, mert őt már rengetegen kivesézték, de tényleg hihetetlen. Imádtam, hogy a könyv végig nem lehetett tudni, hogy ő most akkor kinek a pártján áll.


Bírom még Mordont is, érdekes egy stílusa van. Hisztis Myrtle az a karakter, akin tényleg jókat lehet röhögni, akárhányszor csak szerepel.


Fontosnak tartom még Hagridot, mert nagyon sokat segített Harrynek, mindig kedves volt hozzá és az utolsó pillanatig védelmezte.

Dumbledore-nak is vannak jó pillanatai, bírom az öreget.

Ginny és Neville az a két karakter, akik rengeteget fejlődtek. Az első részekben kb meg se mertek szólalni, a végére, pedig megtökösödtek - bár Ginny remélhetőleg nem szó szerint.


Na, meg Umbridge. Őt imádom utálni:D

És Tonks humorát is imádom.

Ja, meg amúgy én Harryt is csípem. Sokan nem szeretik, de szerintem jófej, néha humoros, nem egy rossz főhős. Ugyanez igaz Ronra és Hermionére is, én mindkettőjüket szeretem.

Meg ja, Dracót is bírom.

És Dursleyéken is jókat lehet röhögni, imádom azokat a részeket, még ha olyan köcsögök is Harryvel.


De asszem mos tmár ideje leállnom, kicsit túlzásokba estem... mint mindig ha HP-ról van szó.


(Amúgy van még olyan szereplő, akit nem írtam?:D)


Jaaa és kedvenc lényem. Fú, most megkímélek mindenkit attól, hogy az egész Legendás Állatok és Megfigyelésük könyvet begépelem ide.

Legyen az egyszarvú.

(És a golymók.)

(És a thesztrál.)

(És még a tüdérmanók Lockhart kedvéért)

(Kihagytam Lockhartot:( Na mindegy, majd legközelebb, már nem megyek vissza írni róla is.)


16l

2017. nov. 6. 17:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/24 anonim ***** válasza:
100%

Snape, Snape, Severus Snape :D

meg Remus, az Ikrek, Molly, Luna

és talán a golymókok, sárkányok, és a Thesztrálok

2017. nov. 6. 18:24
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!