Gyakornoki állásinterjú öltözet?
A héten hívtak be az első állásinterjúmra és az öltözéket tekintve vannak kétségeim. Programozó gyakornoki munkáról van szó. Az öltöny a biztos vagy már csak az óriási meleg miatt is inkább kerülendő?
21/F
Ne vidd túlzásba. Egyszerű ing, hosszú nadrág, sötét zárt cipő. Én így jártam fejlesztő gyakornoki interjúkra (3 db) pár éve, sehol nem szóltak be érte, és 2 helyre fel is vettek. Volt olyan hely, ahol az interjúztató rövid gatya + fakó Iron Maiden-es pólóban volt. A legutolsó interjúmra néhány hete (bár az már rég nem gyakornoki volt) én világos rövid nadrág + fekete galléros póló kombóban mentem. Az interjúztazó meg épp akkor ért vissza edzésről, bodyban volt, izzadt és egy fehérjeturmixot szürcsölgetett éppen. A szoftverfejlesztő nem az a szakma, ahol a külsőségekre mennek.
Bár ha egy nagy multicéghez mész, ott valószínűleg a HR-es kislány kosztümben lesz, és fekete pontot ad neked, ha te trénerben mész, de akkor is bőven elég egy ing valami kulturált hosszú nadrággal és zárt cipővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!