Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Lányok, asszonyok a férjetek...

Lányok, asszonyok a férjetek /párotok ruhásszekrényét ti tartjátok rendben?

Figyelt kérdés

Minden nap igyekeztek a férjetek ruhásszekrényét is rendben tartani? A kulcsszó a rendben tartani-n van , merthogy az valamiért alap , hogy a gyönyörűen kivasalt ruhákat , pólókat, ingeket , nadrágokat szépen behelyezzük mi nők a kis férjecskénknek a szekrényébe.

Magától nyilván nem vasalja ki senki..

Na szóval miután szépen bepakoltatok, és miután a férfi összetúrta a ruhákat, mondván keresi a mindennapi kis ruhácskáit , azt ti igyekeztek utána megint összehajtogatni, hogy a szekrényben rend is maradjon?

Illetve ti mondjátok meg a férjeteknek /párotoknak hogy milyen ruhát húzzon fel vagy hagyjátok, hogy azt a pár ruhadarabot hordja amit szeret, de ami kevésbé csinos?

Valóban ez (is) a nők dolga?

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy másoknál ez hogy működik, mert a párom anyukája szerint ezekre a dolgokra nekem nőnek kellene figyelnem..

egyszerűen annyira rosszul esik, hogy tényleg állandóan mosok, vasalok (komolyan napi szinten mosok, már-már túlzásba is viszem) minden holmija a páromnak gyönyörűen ki van vasalva, még kis illóolajos sprével is lefújom, hogy kellemes illata legyen, frissebb legyen és erre ma feljött anyukája és elkezdte rendbe rakni azt a polcot , ahol a párom a nadrágait összetúrta és azt mondta, hogy ezeket nekem kellene megcsinálni, mert ez a nő dolga...

komolyan..annyira rosszul esik, amikor az ember a lelkét kiteszi, gyönyörű rendet tartok a lakásban és kiszúrja azt a 2 dolgot ami épp nem volt rendben.

Ti hogy kezelitek ezt a helyzetet??

Komolyan nem értem, mert mások szerint is rendmániás vagyok.

Konkrétan ma már véresre takarítottam a kezem, annyit sikáltam, mosogattam , takarítottam.

Szülinapot tartottunk és 8 fő után egy óra alatt mindent elmosogattam , gyönyörűen felmostam (fertőtenítővel) ma már másodjára , mert ugye az ember igyekszik a covid miatt is mindent megtenni, és komolyan sírva tudnék fakadni attól, hogy ilyen....

úgy érzem ha a világ legtökéletesebb nője lennék , akkor sem lennék elég jó neki...

Most őszintén kérlek válaszoljatok, tényleg ez is az én dolgom lenne ?

Még a jogosítványt is nekem kell megcsinálni , mert a párom nem akar jogosítványt, viszont a családban is , főleg majd ha gyerek lesz, ugye kelleni fog, így kénytelen vagyok megcsinálni.

Ok a páromnak diplomája van , nekem nincs, de 3 szakmám van egy negyediket egy évig tanultam (rájöttem , hogy nem nekem való) , mellette folyamatosan dolgoztam, közben csináltam egy középfokú nyelvvizsgát csak úgy és most vezetni fogok járni.

Minden kis pénzem a tanulásra, saját magam fejlesztésére költöttem, akkor most rosszabb vagyok vagy kevesebb mint a párom, mert nekem nincs diplomám?

Ő egyszer elvégezte az egyetemet, azóta ha hazajön munkából csak játszik...

engem nem zavar, mi jól megvagyunk, sőt ha megkérem bármire segít a takarításban (elmosogat, néha felsöpör) de igazából főleg mindent én csinálok. Főzni is szokott néha ami tök jó.

Részemről a takarítás miatt nincs sok konfliktusunk, mert megvannak a kis trükkjeink, hogy mivel lehet kiváltani a takarítást (pl. egy masszázs) de azt gondolom, hogy amíg én is ugyanúgy dolgozom, addig alap hogy ő is kiveszi a részét a házimunkából néha.

Sőt..én azért nem olyan könnyű fizikai munkát végzek és mégis itthon nekiállok takarítgatni, megcsinálni mindent amit kell.

Nem mintha lenézném az ő munkáját, de tudom, hogy azért neki sokszor sokkal lazább a munkája mint nekem.

Komolyan nagyon elszomorít az anyukájának a hozzáállása.

Én a gyerekeimet arra szeretném majd tanítani , hogy igenis amíg mindketten dolgoznak a nő és a férfi kutyakötelessége mindkét félnek kivenni a részét mindenből..

Főleg a mai világban úgy érzem a nők most már annyi szerepet vállalnak , hogy nem csoda , ha néha kibuknak..

Nálatok hogy működnek ezek a dolgok?

Tényleg minden a mi dolgunk?nov. 17. 22:28
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯
 1/97 anonim ***** válasza:
100%

1000x háklisabb a szekrényére, mint én 😅

Kivasalom, beteszem, onnan azt csinál amit akar

nov. 17. 22:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/97 anonim ***** válasza:
89%

Tulajdonképpen miért is te vasalsz? Kinek kellenek a vasalt ingek, neked vagy a párodnak? Ha nem akaródzik neki megcsinálni saját magának, akkor majd jár pólóban. Ennyi. Könnyű megszokni, hogy van egy szolgája az embernek. Ha te nem akarsz az lenni, akkor ne viselkedj úgy. A vasalás nem női meló és a fűnyírás meg nem férfi. Meló mindkettő.

Miért érdekel, mit mond az anyja? Ha szerinte rendetlenség van, akkor megmondanám, hogy a fia szemét nem zavarja, másé meg nem számít.

Miért nem ülsz le a pároddal és osztjátok fel igazságosan a házimunkát?

nov. 17. 22:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/97 anonim ***** válasza:
91%
Én nem, mert kívülről nem látszodik, hogy kupi van benne, így azt csinál benne,amit akar :D Én kivasalva berakom a cuccokat, ő általában osszeturkalja és kész. Kupis fiókja is van, amibe nem nézek be..Viszont ami látható helyen van és az övé, azt rendbe szoktam tenni
nov. 17. 22:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/97 A kérdező kommentje:

hehe:D igen ilyen is van biztos..:D jót nevettem..:D a párom szekrénye már nem is emlékszem milyen volt, mielőtt ideköltöztem volna. Igaz, akkor még takarítónő járt hozzá, lehet hogy ő néha rendet rakott neki a szekrényében is..

amúgy vicces volt, mert múltkor beszélgettünk barátokkal és ő maga vallotta be nekik, hogy igazából amióta én ideköltöztem azóta ő még egyszer sem rakott be mosást..:D ok néha kiakadok a takarításon, de szívesen megcsinálom, hiszem igénylem a rendet és örülök ha szép rend van a szekrényébe, de hogy minden nap figyeljek rá, hogy mit túr szét és mit vesz fel...azt valamiért még egy kisiskolás esetében is furának tartanám.

Én már egészen kicsi korom óta magam tartom rendben a saját szekrényem..:D

Így is a kis mindenhova ledobált ruhadarabjait is én szedegetem össze, persze nem engedi kimosni, merthogy jó az még..

nov. 17. 22:42
 5/97 A kérdező kommentje:

3-as köszönöm a választ..:) a párom fiókja is csak akkor van rendben ha én rendet rakok. Azt én sem szoktam olyan gyakran (legalábbis a zoknipárosítást) magamnak igen, de neki nem mindig.

Akkor ezek szerint nem vagyok olyan gáz...

nov. 17. 22:43
 6/97 Goldmund73 ***** válasza:
94%

"és erre ma feljött anyukája és elkezdte rendbe rakni azt a polcot , ahol a párom a nadrágait összetúrta és azt mondta, hogy ezeket nekem kellene megcsinálni, mert ez a nő dolga..."


Tudod, itt nem is az a nagy kérdés, hogy kinek, mi a dolga. Mert az megegyezés kérdése. És úgy látom, férjeddel kettesben ti szót is értenétek egymással.

Itt az a nagy kérdés, hogy ha vendégségbe megy hozzád anyósod, akkor mit foglalkozik azzal, hogy kinek hogy van a ruhája, és milyen jogon áll neki rendezkedni.

Ha jól értem, pont egy születésnapi köszöntés során csinálta ezt. Hát, jó alaposan elrontotta a hangulatot, ill. alaposan megalázott téged a többi vendég előtt.

Szerintem holnap nyugodtan hívd fel, és mondd meg, hogy legközelebb akkor jöjjön, ha megtanult kulturáltan viselkedni. Mert e pillanatban nem tud.

Aztán, ha megsértődik, tiszta haszon, mert ő sem kívánkozik majd hozzátok.

nov. 17. 22:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/97 anonim ***** válasza:
100%

Szóval akkor tulajdonképpen mi bajod van azzal, hogy te csinálsz mindent, ha szereted csinálni?

10 év múlva olyan tányércsapkodás lesz itt az összeturkált vasalt cuccok miatt, hogy ihaj. Merthogy a te munkádat nem tiszteli, azt teszi tönkre a figyelmetlenséggel. Plusz: a párod nem a gyereked, hogy pakolgass utána.

nov. 17. 22:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/97 anonim ***** válasza:
96%
A férjem tartja rendben a saját szekrényét,nagyobb rend is van ott mint az enyémben.Mosást,hajtogatást mindketten csináljuk,vasalni sosem szoktunk.Ezt a ruhás dolgot nem is értem,nyilván ő dönti el hogy mit vesz fel .
nov. 17. 22:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/97 anonim ***** válasza:
86%

Jól értelmezem, hogy van egy tűzrevaló anyósod akinek meg akarsz felelni és olyan szinten fosol tőle, hogy véresre súrolod a kezed, majd a pároddal hasonlítod össze magad, hogy ő nem értékesebb nálad és ezt majd egy vita alkalmával elő is fog kerülni?

Szereld le anyóst! Azt, hogy hülyére súrolj mindent azt meg nem várja el tőled senki.

nov. 17. 22:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/97 anonim ***** válasza:
94%
Általában hétvégén mosok, akkor bepakolom válfára a szekrénybe a ruháit, de nem turkálja össze. Pont ezért van nálunk a vállfás rendszer. Alap hogy a szennyesét a fürdőbe teszi. Ha ledobja a nappaliban akkor szépen megkérem vigye a szennyesbe. Az meg számomra ultra gáz lenne ha az anyja matatna főleg rendezkedne nálunk. Jó kapcsolatban vagyunk anyukámmal is de szólnék neki is ha kéretlenül matatna. Én sem pakolászok másnál. Ha nálunk lett volna ez akkor szóltam volna anyukának hogy felnőtt emberek vagyunk, eltarjukmagunkat, külön család, Ne intézkedjen vagy én is intézkedek majd nála aztán kiderül majd hogy tetszik. Te ne hagyd magad, illetve fogd be többször a férjed. Nem élet ha egész este játszik, mi ő férfi vagy gyerek? Vállnék is ha a férjem játszana. Ez nem jobb mint ha minden este kocsmázna. Miért nem segít ha te nem bírod? Szeretem a rendet de túlzás amit te is csinálsz. Miért nem pihensz munka után? Ne mindig a házimunka legyen akkor mikor éltek ha te robotolsz , ő meg játszik. Az is gáz, hogy te kevesebbnek érzed magad mert nincs diplomád? Miért is? Nem vagy kevesebb, inkább különb mint anyuci kicsi babája férjed. Ő egy gyerek. Állj a sarkadra, a férjed tevékenykedjen többet , te takaríts kevesebbet, anyuka meg otthon rendezkedjen.
nov. 17. 22:54
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!