Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Lányok, asszonyok a férjetek...

Lányok, asszonyok a férjetek /párotok ruhásszekrényét ti tartjátok rendben?

Figyelt kérdés

Minden nap igyekeztek a férjetek ruhásszekrényét is rendben tartani? A kulcsszó a rendben tartani-n van , merthogy az valamiért alap , hogy a gyönyörűen kivasalt ruhákat , pólókat, ingeket , nadrágokat szépen behelyezzük mi nők a kis férjecskénknek a szekrényébe.

Magától nyilván nem vasalja ki senki..

Na szóval miután szépen bepakoltatok, és miután a férfi összetúrta a ruhákat, mondván keresi a mindennapi kis ruhácskáit , azt ti igyekeztek utána megint összehajtogatni, hogy a szekrényben rend is maradjon?

Illetve ti mondjátok meg a férjeteknek /párotoknak hogy milyen ruhát húzzon fel vagy hagyjátok, hogy azt a pár ruhadarabot hordja amit szeret, de ami kevésbé csinos?

Valóban ez (is) a nők dolga?

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy másoknál ez hogy működik, mert a párom anyukája szerint ezekre a dolgokra nekem nőnek kellene figyelnem..

egyszerűen annyira rosszul esik, hogy tényleg állandóan mosok, vasalok (komolyan napi szinten mosok, már-már túlzásba is viszem) minden holmija a páromnak gyönyörűen ki van vasalva, még kis illóolajos sprével is lefújom, hogy kellemes illata legyen, frissebb legyen és erre ma feljött anyukája és elkezdte rendbe rakni azt a polcot , ahol a párom a nadrágait összetúrta és azt mondta, hogy ezeket nekem kellene megcsinálni, mert ez a nő dolga...

komolyan..annyira rosszul esik, amikor az ember a lelkét kiteszi, gyönyörű rendet tartok a lakásban és kiszúrja azt a 2 dolgot ami épp nem volt rendben.

Ti hogy kezelitek ezt a helyzetet??

Komolyan nem értem, mert mások szerint is rendmániás vagyok.

Konkrétan ma már véresre takarítottam a kezem, annyit sikáltam, mosogattam , takarítottam.

Szülinapot tartottunk és 8 fő után egy óra alatt mindent elmosogattam , gyönyörűen felmostam (fertőtenítővel) ma már másodjára , mert ugye az ember igyekszik a covid miatt is mindent megtenni, és komolyan sírva tudnék fakadni attól, hogy ilyen....

úgy érzem ha a világ legtökéletesebb nője lennék , akkor sem lennék elég jó neki...

Most őszintén kérlek válaszoljatok, tényleg ez is az én dolgom lenne ?

Még a jogosítványt is nekem kell megcsinálni , mert a párom nem akar jogosítványt, viszont a családban is , főleg majd ha gyerek lesz, ugye kelleni fog, így kénytelen vagyok megcsinálni.

Ok a páromnak diplomája van , nekem nincs, de 3 szakmám van egy negyediket egy évig tanultam (rájöttem , hogy nem nekem való) , mellette folyamatosan dolgoztam, közben csináltam egy középfokú nyelvvizsgát csak úgy és most vezetni fogok járni.

Minden kis pénzem a tanulásra, saját magam fejlesztésére költöttem, akkor most rosszabb vagyok vagy kevesebb mint a párom, mert nekem nincs diplomám?

Ő egyszer elvégezte az egyetemet, azóta ha hazajön munkából csak játszik...

engem nem zavar, mi jól megvagyunk, sőt ha megkérem bármire segít a takarításban (elmosogat, néha felsöpör) de igazából főleg mindent én csinálok. Főzni is szokott néha ami tök jó.

Részemről a takarítás miatt nincs sok konfliktusunk, mert megvannak a kis trükkjeink, hogy mivel lehet kiváltani a takarítást (pl. egy masszázs) de azt gondolom, hogy amíg én is ugyanúgy dolgozom, addig alap hogy ő is kiveszi a részét a házimunkából néha.

Sőt..én azért nem olyan könnyű fizikai munkát végzek és mégis itthon nekiállok takarítgatni, megcsinálni mindent amit kell.

Nem mintha lenézném az ő munkáját, de tudom, hogy azért neki sokszor sokkal lazább a munkája mint nekem.

Komolyan nagyon elszomorít az anyukájának a hozzáállása.

Én a gyerekeimet arra szeretném majd tanítani , hogy igenis amíg mindketten dolgoznak a nő és a férfi kutyakötelessége mindkét félnek kivenni a részét mindenből..

Főleg a mai világban úgy érzem a nők most már annyi szerepet vállalnak , hogy nem csoda , ha néha kibuknak..

Nálatok hogy működnek ezek a dolgok?

Tényleg minden a mi dolgunk?nov. 17. 22:28
 61/97 anonim ***** válasza:
52%

Nos, nálunk ott kezdődik, hogy én NEM vasalok. Párom pólóit fogason szárítom, amúgy mindent egyből behajtogatok, nem lesz semmi gyűrött. Nem jellemző, hogy összetúrja a szekrényt, de ha megtenné : így járt.


Nem sok mindent csinál meg otthon, de főzni szokott -amit én nem szetetek- úgyhogy nem panaszkodom


Ha anyós ilyet csinálna velem képébe nevetnék és közölném vele milyen évet írunk. Ha a fia 800at keresne nettóba és nekem nem kéne mellette dolgoznom, na akkor patyolat lenne a ház. Ellenkező esetben nem a nő dolga a rend, hanem közös

nov. 18. 10:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 62/97 anonim ***** válasza:
87%
Én nem foglalkozok a férjem szekrényével, felnőtt ember,egy szekrénnyel már csak tud boldogulni....
nov. 18. 10:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 63/97 A kérdező kommentje:

..:D igen pontosan ezt mondtam tegnap neki én is, hogy amíg mindketten dolgozunk, addig nem csak az én dolgom minden is...

Mert amikor ezt kimondta, hogy ez a nő dolga, akkor teljesen elgurult a gyógyszerem..nem jellemző rám,hogy megmondom a véleményem,de nem bírtam ki..kiakadtam...

a párom is szokott főzni, tegnap is például én levest csináltam, ő meg a másodikat. Megosztottuk a munkát.

Mivel én most megint ideiglenesen nem dolgozom a Covid miatt (másodjára álltunk le) ezért természetes, hogy volt időm egész nap takarítani, bevásárolni, főzőcskézni.

Valamelyikőtök írta, hogy magamra vállaltam az áldozat szerepet, mert valóban a párom is azt szokta mondani, hogy nem kérte, hogy ennyit takarítsak és hogy szerinte felesleges is, hogy mindig csilli-villi legyen minden...de látjátok , ez sem elég..akkor mi lenne ha nem takarítanék..:D

Úristen nem tudom akkor mit kaptam volna..

Szegény sógornőmnél is ez volt, nagyon kitett magáért és mégis ő is megkapta, hogy mi nincs rendben...

Nagyon kellemetlen és elszomorító...

nyilván nem kellene magamra vennem mindent, de amikor az ember tényleg azon fáradozik, hogy jól sikerüljön minden , egész nap készül, hogy jönnek a vendégek és akkor a pár dicséret mellé kap pár beszólást is, akkor az nagyon rosszul tud esni...

akár csak egy valamiért, hogy mi nem elég tiszta...

még ha igazuk is van...

hát tulajdonképpen most tegnap rögtön arra gondoltam,hogy én ezt soha többé nem vállalom be, hogy itt még egyszer összejövetel legyen...

amikor a soginőnél voltunk, akkor is erre gondoltam, hogy szegény egész nap készült, tényleg gyönyörűen megterített stb stb, és mégis ő is kapta a beszólásokat...természetesen mindenki megdicsérte a kaja miatt, de azért beszóltak, hogy koszos volt valami a konyhában, após a levesére mondott valamit, hogy annyira nem volt jó..szegény..én sírva fakadtam volna a helyében..mondjuk őt imádja apósom, rajong érte, és mégis kapja néha ő is az ívet..:D

az a rossz, hogy azt érzi az ember, hogy sokszor az emberek a sok munka mögött, csak a hibát veszik észre....

ok senki sem tökéletes, de pl nekem soha nem jutna eszembe ha másnál vagyok, hogy beszóljak, hogy poros a szekrény vagy ilyesmi...áh...tényleg nem szabadna ilyeneken lelkizni....

nov. 18. 10:35
 64/97 anonim ***** válasza:
74%
anyósom sokkal pedánsabb mint én, de sose szól semmit. nem élünk mocsokban, ha tudom hogy jön valaki azért nagyobb a rend, de ha elkezdené kinyitogatni a szekrényt és beszólni, repülne, és nem is kéne többet ide jönni!
nov. 18. 10:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 65/97 anonim ***** válasza:
69%
meg nem elunk egyutt, de egyreszt sokkal pedansabb mint en, masreszt nem vagyok az anyja hogy pakoljak utana, ha szetturja a szekrenyet, pakolja szepen el maga utan. neked sem kell rabszolgakent mindent megcsinalnod a ferjednek, csak mert no vagy, es nyugodtan takarithat o is neha
nov. 18. 10:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 66/97 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk én mosok, de nem bánom mert szeretek mosni, hajtogatni. Kevés olyan ruhák van amit vasalni kell. Volt olyan gépünk ami gyűrte a ruhákat, de a mostani után nem kell csak az ingeket. Férjem nem túrja szét a ruhásszekrény szerencsére, zavarna de nem teszi.

Nekem is az jött le az elején higy a férjedről úgy beszélsz mintha róla gondoskodni kellene róla. Férjecskénknek a ruhácskáit. Közben ő kérdezgetik tőled hogy mikor diplomázol már le, mert neki ez fontos. Te meg itt magyarázkodol mert meg akarsz felelni.

Tök mindegy miért nyúl be anyósod a szekrénybe. Ne nyúljon bele és kész. Csak azért hogy mit kell kidobni? Mondd meg neki hogy te se mész hozzájuk és állsz le rendeszkedni pláne nem akarod kidobni a ruháikat.

Amúgy a játékkal kiáltott takarítás még most működik, de ha lesz gyereketek utána erre nem biztos hogy lesz időd, ezért ő magától nem fogja megcsinálni.

Ha nme áll ki a férjed melletted a gyerek után rosszabb lesz, mert akkor a gyerek nevelésében is bele fog szólni. Csak akkor már sarokba is leszel szorítva, mert ha jól értem anyós nevén van a ház amiben laktok.

nov. 18. 11:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 67/97 anonim ***** válasza:
40%

Írta itt valaki, hogy száradás után a ruhákat csak bedobja a szekrénybe... Nos azért összehajtani csak össze tudnád nem? :D

Ez már viszont gáz ha összehajtani is lusta valaki.


Lehet lepontozni ⬇️⬇️⬇️👎👎👎

nov. 18. 11:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 68/97 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk én hajtogatom össze és pakolom be a szekrénybe, de nem vasalok. Mosás után rögtön teregetem a ruhákat, így nem vészesen gyűröttek, mire megszáradnak kb. nem is látszik a gyűrődés, a férjem főleg pólókat hord, nem is ingeket. Ami elegánsabb, azt kivasalom pár perc alatt, mielőtt indulunk valahová. A férjem meg vigyáz a rendre a szekrényében, nem túrja össze, ha az alsóbb póló kell neki, leemeli a többit, aztán visszateszi (senki ne mondja, hogy ez fárasztó :D).


Ami számomra megdöbbentő ebben a történetben, az nem az összetúrás vagy a rendetlen férj, hanem az ANYÓS, aki benéz a szekrényetekbe, és bele is szól az életetekbe. Nagyon sajnállak miatta :( Ha tudod, csukd be az ajtót legközelebb, hogy ne menjen be, hátha a csukott ajtón nem tör át, hogy mi van mögötte.

nov. 18. 11:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 69/97 A kérdező kommentje:

én szeretek vasalni nekem nem dráma a vasalás, közben előadásokat hallgatok elvagyok...a páromnak rengeteg inge van és olyan pólók amik gyűrődnek , ezért muszáj vasalni őket..szívesen is megteszem ezt a részét, de ez a kijelentés, hogy a nő dolga...

én próbálom megérteni, hogy anyós számára ez fontos, hogy a ruhák rendezettek legyenek, meg hogy csinosan öltözködjön a fia ezzel nem is lenne gondom..igazából a stílussal volt a problémám.

Az hogy ezt finoman is lehetne mondani, hogy tudod nekünk nőknek kicsit egyengetni kell a férfit, hogy mibe öltözzön, de ezt kijelenteni , hogy az én dolgom...

nem tudom , hogy kezeljem ezt a stílust, hogy ne legyen a későbbiekben vita, mert nem szeretnék összeveszni senkivel, de egy ilyen beszólásra már nem lehet nem reagálni..

nov. 18. 11:59
 70/97 anonim ***** válasza:
100%

Én is ajánlom a fogásos szekrényt. A z összes(! ) gyűrődésre hajlamos ruhát abba rakom. Ha kell akkor pólót is.

Sajnos anyós úgy érzi hogy neki joga van ahhoz hogy ezeket megtegye. Először azt akartam írni hogy mond meg neki hogy az én házam az én szabályaim, de közben írtad hogy nem is a tiétek a ház. Semmi jogom ahhoz hogy még mondjam mit csinálj, csak egy tanácsot fogadj el. Gondolkozz el a mostani helyzeteden és hogy ebbe akarsz gyermeket szülni ahol nem lesz szavad, vagy vesztek egy saját házat és abba.

nov. 18. 12:01
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!