Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Lányok, asszonyok a férjetek...

Lányok, asszonyok a férjetek /párotok ruhásszekrényét ti tartjátok rendben?

Figyelt kérdés

Minden nap igyekeztek a férjetek ruhásszekrényét is rendben tartani? A kulcsszó a rendben tartani-n van , merthogy az valamiért alap , hogy a gyönyörűen kivasalt ruhákat , pólókat, ingeket , nadrágokat szépen behelyezzük mi nők a kis férjecskénknek a szekrényébe.

Magától nyilván nem vasalja ki senki..

Na szóval miután szépen bepakoltatok, és miután a férfi összetúrta a ruhákat, mondván keresi a mindennapi kis ruhácskáit , azt ti igyekeztek utána megint összehajtogatni, hogy a szekrényben rend is maradjon?

Illetve ti mondjátok meg a férjeteknek /párotoknak hogy milyen ruhát húzzon fel vagy hagyjátok, hogy azt a pár ruhadarabot hordja amit szeret, de ami kevésbé csinos?

Valóban ez (is) a nők dolga?

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy másoknál ez hogy működik, mert a párom anyukája szerint ezekre a dolgokra nekem nőnek kellene figyelnem..

egyszerűen annyira rosszul esik, hogy tényleg állandóan mosok, vasalok (komolyan napi szinten mosok, már-már túlzásba is viszem) minden holmija a páromnak gyönyörűen ki van vasalva, még kis illóolajos sprével is lefújom, hogy kellemes illata legyen, frissebb legyen és erre ma feljött anyukája és elkezdte rendbe rakni azt a polcot , ahol a párom a nadrágait összetúrta és azt mondta, hogy ezeket nekem kellene megcsinálni, mert ez a nő dolga...

komolyan..annyira rosszul esik, amikor az ember a lelkét kiteszi, gyönyörű rendet tartok a lakásban és kiszúrja azt a 2 dolgot ami épp nem volt rendben.

Ti hogy kezelitek ezt a helyzetet??

Komolyan nem értem, mert mások szerint is rendmániás vagyok.

Konkrétan ma már véresre takarítottam a kezem, annyit sikáltam, mosogattam , takarítottam.

Szülinapot tartottunk és 8 fő után egy óra alatt mindent elmosogattam , gyönyörűen felmostam (fertőtenítővel) ma már másodjára , mert ugye az ember igyekszik a covid miatt is mindent megtenni, és komolyan sírva tudnék fakadni attól, hogy ilyen....

úgy érzem ha a világ legtökéletesebb nője lennék , akkor sem lennék elég jó neki...

Most őszintén kérlek válaszoljatok, tényleg ez is az én dolgom lenne ?

Még a jogosítványt is nekem kell megcsinálni , mert a párom nem akar jogosítványt, viszont a családban is , főleg majd ha gyerek lesz, ugye kelleni fog, így kénytelen vagyok megcsinálni.

Ok a páromnak diplomája van , nekem nincs, de 3 szakmám van egy negyediket egy évig tanultam (rájöttem , hogy nem nekem való) , mellette folyamatosan dolgoztam, közben csináltam egy középfokú nyelvvizsgát csak úgy és most vezetni fogok járni.

Minden kis pénzem a tanulásra, saját magam fejlesztésére költöttem, akkor most rosszabb vagyok vagy kevesebb mint a párom, mert nekem nincs diplomám?

Ő egyszer elvégezte az egyetemet, azóta ha hazajön munkából csak játszik...

engem nem zavar, mi jól megvagyunk, sőt ha megkérem bármire segít a takarításban (elmosogat, néha felsöpör) de igazából főleg mindent én csinálok. Főzni is szokott néha ami tök jó.

Részemről a takarítás miatt nincs sok konfliktusunk, mert megvannak a kis trükkjeink, hogy mivel lehet kiváltani a takarítást (pl. egy masszázs) de azt gondolom, hogy amíg én is ugyanúgy dolgozom, addig alap hogy ő is kiveszi a részét a házimunkából néha.

Sőt..én azért nem olyan könnyű fizikai munkát végzek és mégis itthon nekiállok takarítgatni, megcsinálni mindent amit kell.

Nem mintha lenézném az ő munkáját, de tudom, hogy azért neki sokszor sokkal lazább a munkája mint nekem.

Komolyan nagyon elszomorít az anyukájának a hozzáállása.

Én a gyerekeimet arra szeretném majd tanítani , hogy igenis amíg mindketten dolgoznak a nő és a férfi kutyakötelessége mindkét félnek kivenni a részét mindenből..

Főleg a mai világban úgy érzem a nők most már annyi szerepet vállalnak , hogy nem csoda , ha néha kibuknak..

Nálatok hogy működnek ezek a dolgok?

Tényleg minden a mi dolgunk?nov. 17. 22:28
 21/97 anonim ***** válasza:
95%
Mondok egy rossz hírt. A gyerek nem változtat meg ilyen szempontból semmit. Ha most lusta akkor is az lesz. A takarítás mellé neked ott lesz a gyerek is. Tehát ez a helyzet egyre szara bb lesz. Ő ehhez a semmit tevéshez szokott, és akkor is ezt fogja csinálni még jobban. És nem azt írtam hogy jobb mint ha kocsmázna hanem ez majdnem ugyanaz. Függő lesz vagy már az. A játék a lényeg. Az hogy te felnyaltad a lakást 2 x a kutyát nem érdekli. Ő pihen. Az meg hogy erőlteti az egyetemet. Így ismert meg elvileg így szeret nem? Nálunk én vagyok diplomás és soha fel sem merül, kit érdekel? Valami gáz van nálatok hidd el, és addig szedd ráncba a férjed míg bírod, később még ennyit sem csinál. Hidd el nem hülyék akik azt mondják úgy indítsd összeköltözés után ahogy később is akarod a rózsaszín köd után.
nov. 17. 23:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/97 A kérdező kommentje:

azért megnyugtató, hogy szinte kivétel nélkül minden nő ezt írja, hogy nem az ő dolga..jah hát azért nyúlt a szekrénybe, mert megnézte, hogy mit lehet kidobni, mert mindig látja hogy ugyanabban a pár nadrágban jár, ami szerinte nem megfelelő.

Azért is mondta, hogy szóljak rá, hogy mit húz fel.

Rengeteg holmija van, mert mindig kap újakat, de hát férfi azt a párat húzza fel úgyis, amit szeret.

nov. 17. 23:28
 23/97 anonim ***** válasza:
90%

En már elfelejtettem hogy van vasalónk😂a szekrenyebe nagyobb rendet tart mint en az enyembe. Hiaba pakolok össze megtartani nem tudom a rendet. Inkabb 5x kipucolom a fürdőt mint ruhakat rendezgessek.

Anyóst a ferjnek kene leállítani, végül is te sem allsz neki pakolni náluk. De ha ekkora idiota legkozelebb nyugodtan lehet, kíváncsi vagyok a sajat " stílusaval" mit kezd.

Mérget azert nem vennék hogy kesobb nem lesz ebből gond, hogy mindent te csinalsz. Szerintem kezd el belefogni a munkakba.

nov. 17. 23:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/97 A kérdező kommentje:
továbbra is köszönöm a válaszokat, az az igazság, hogy ma tulajdonképpen meg is mondtam párom anyukájának a véleményem erről amit mondott, konkrétan azt mondtam , hogy felnőtt ember , nem vagyok az anyja , hogy megmondjam mit húzzon fel..no meg elmondtam, hogy szerintem ez nem a nő dolga, de én ezt mindig is hangoztattam, amikor szóba kerültek az ilyen dolgok...csak ezek után mégis piszkált, hiába mondtam el a véleményem, és ezért is kíváncsi voltam, hogy most akkor másoknál hogy működik...
nov. 17. 23:32
 25/97 A kérdező kommentje:
én igyekszem őt befogni és segít is...csak hát bennem van még ez a tipik régi minta, hogy szinte tapsikolok neki örömömben ha magától megcsinál valamit , pedig hát bizony ez lenne a természetes. A konyhát magától rendbe szokta rakni , sokszor magától elmosogat, de ugye a házimunka nem csak ebből áll, viszont a lakás többi részét én szebben megcsinálom.
nov. 17. 23:35
 26/97 anonim ***** válasza:
94%
🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
nov. 17. 23:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 27/97 Goldmund73 ***** válasza:
90%
Azt nem mondtad neki, hogy semmi joga rendezkedni más lakásában?
nov. 17. 23:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 28/97 anonim ***** válasza:
88%

Ja latszik a leírtakból milyen volt a családi minta..

En akkor se tudom felfogni hogy mit buzeral mas szekrenyebe. Apos is gyereksorba van tartva?

Parom amugy vicces,o is ugyanazokat a ruhakat hordja, meg is unja de venni nem szeret, utal vasarolni, de en ne vegyek neki ( mondjuk ezert en se rajongok) mert nem gyerek. Nőként érthetetlen nekem🙂

nov. 17. 23:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 29/97 anonim ***** válasza:
91%

Hát én a kérdés elején elvesztem, mert nem magától értetődő, hogy én hajtogatok meg vasalok. Mondok jobbat, vasalni egyáltalán nem szoktam, mert nincs olyan ruhám. Nekem nem is volt vasalóm soha, most van egy, amit a párom hozott magával összeköltözéskor. Mert ő vasalt magára.


Meg egyikünk se szokott a szekrénybe bepakolni, csak összehajtani a ruhákat, és szólunk, hogy ott van, tedd el. Ő sem szereti, ha nem talál valamit és én sem.


Engem amúgy nem hatna meg, ha anyósnak nem tetszene valami. Azok a nők, akik nagyon ebben a "mi a nő dolga" világban vannak elveszve, na nekik sértés, hogy volt két csésze a mosogatóban meg nem volt felmosva - engem nem izgat. Nem ebben mérem az értékemet, és nem kívánok a párom anyja helyett anyja lenni. De szerencsére ő is felnőttként gondolkozik.

nov. 17. 23:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 30/97 anonim ***** válasza:
87%

Sajnos te ebben a kapcsolatban alárendelt vagy.

Pedig a leírásod meg a válaszaid alapján egy normális, dolgos nőnek tűnsz, nagyon nem ezt érdemelnéd.

Csak rajtad múlik hogy meddig tűrsz, de ha ez így megy tovább, arra rá fognak menni az idegeid hosszútávon, főleg ha majd gyerek is lesz.

Mondjuk én nem is szülnék egy olyan kapcsolatba ahol a férfi eleve a gyerekemként viselkedik, plusz még az anyja is cseszeget. Egy pasit nagyon könnyű elkapatni, és szerintem te elkapattad, megszokta hogy mindent megcsinálsz helyette, cserébe nagy kegyesen megmasszíroz. Gondolom anyuci pici fia típus, ha az anyja még téged is nevelni próbál hogy szinte a falatot is rágd meg helyette... Anyós is ezt csinálta vele, abban nőtt fel hogy ő a teremtés koronája, a nő meg arra van hogy mindent megcsináljon neki. De ezen te tudsz változtatni, vagyis kellett volna a kapcsolatotok elején. De hátha még van esély megértetni vele hogy egy kapcsolatban nincs helye alá-fölérendelt játékoknak.

Szépen rávezetném egyfajta reformra. Végezzen egyre több házimunkát, amíg el nem ér arra a pontra hogy egyenlő a munkamegosztásotok, és nem kell megkérned rá hogy ugyan csináljon már meg valamit. Anyóst pedig állítsa le rólad, ne engedje neki hogy bántson. A játékkal szerintem nincs gond, amíg a szabadidejében teszi, nem valami helyett amit majd te úgyis megcsinálsz helyette...

Ha húzza a száját és nem tudja elfogadni a változásokat hosszútávon, akkor pedig keressen másik házicselédet.

nov. 17. 23:46
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!