Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szerintetek kinek van igaza?

Szerintetek kinek van igaza?

Figyelt kérdés
Szeretném más véleményét is olvasni,hogy én látom rosszul a dolgokat vagy a férjem elfogult a szüleivel...Avval kezdeném,hogy van egy 2 éves kislányunk.Mikor őt kereszteltük anyósoméktól egy járókát kapott.A sógornőmék kisfia a hétvégén lesz elsőáldozó.Ő laptopot fog kapni.Tegnap mérges voltam és mondtam a férjemnek,hogy ez igy nagyon nem jól van,hogy ekkora különbséget tesznek a két unoka között.Erre ő azt válaszolta,hogy nincs igazam,majd kap a mi lányunk is elsőáldozására szép nagy ajándékot.Nem szeretnék összeveszni anyósomékkal,de engem zavar ez az egész,és nagyon rosszul is esik.Szerintetek kinek van igaza?Illetve mit kellene tennem ebben a helyzetben?
2014. máj. 13. 11:13
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
51%
Egy 2 éves gyereknek minek kellene laptop? Amúgy én is ugyanúgy megkaptam a drága ajándékokat meg a pénzeket a ballagásaimra, mint a bátyám, egy fillérrel sem kevesebbet. Biztos a ti gyereketek is meg fogja kapni.
2014. máj. 13. 12:30
 32/44 anonim ***** válasza:
És hozzáteszem, hogy mindig a bátyám volt a kedvenc.
2014. máj. 13. 12:33
 33/44 anonim ***** válasza:
94%

A többiek már eléggé körüljárták a dolgot, egyetértek velük. Még a páromnak is elmondtam ezt az esetet, mert ez különösen cifra.

Még ha ugyanolyan korúak lennének a gyerekek és a tied mindig apró, a másik pedig nagy ajándékot kapna, akkor se lenne jogod pampogni. Az ő pénzük, arra költik, amire és akire akarják. Elgondolkodhatnál, hogy az nem "igazságos", de akkor sem lenne jogod beleszólni. Remélem, a nagyszülőknek jó a kapcsolatuk a kicsivel, gondolom, igen, rendes, értelmes ajándékot is adtak, fel nem fogom, mi ezen a probléma.

Vigyázz, mert még egyszer tönkreteszed a kicsi örömét, aki kap valami jó kis cuccot, de azt látja, hogy Te sírsz vagy dühös vagy, mert az nem eléggé értékes és a másik mást... Nem ezt a mentalitást kellene a gyerekbe nevelni, bár remélem, a hozott személyiségrésze védetté teszi...

Hihetetlen, miket fenn nem akarnak egyesek. Örülj, hogy vannak nagyszülők, nekem még gyerekem sincs, de a 4 nagyszülőből 3 már nem él... Remélem, a 4., aki nagyon jó fej, még sokáig fog élni, viszonylagos egészségben. Remek ajándékokat ad nekünk, viszonzást nem várva, de ha nem adna semmit, az se zavarna kicsit sem. Vannak fontosabb dolgok is.

2014. máj. 13. 12:38
 34/44 anonim ***** válasza:
Szerintem kérdező ne nézd ajándék lónak a ....
2014. máj. 13. 12:50
 35/44 anonim ***** válasza:
96%
Biztos én vagyok a tudatlan, de egy kétévesnek lehet egyáltalán egy laptop értékében ajándékot venni, ami hasznos is? Nem értem, kérdező, hogy mit vártál? Egy kétévesnek még valami vicek-vacak játék a legnagyobb ajándék, egy iskolás gyereknek meg a gép már sokszor szükséglet, nem csak játék. Nem lehet két ilyen különböző korú, nemű gyereknél igazán összehasonlítást tenni, de egyébként nem is érdemes, mert ha esetleg az is lenne, hogy kedvesebb nekik az az unoka, akkor joguk van ahhoz, hogy akár minden pénzüket rá költsék, főleg ha azt a gyereket nem egy hárpia anyával együtt adják csomagban. Jó, hogy nem már azt mondanád, hogy a nagyszülők most tegyék letétbe azt a pénzt, amennyit már ráköltöttek a nagyobb unokára, mert hátha meghalnak addigra, mire ugyanannyit tudnak költeni a lányotokra is, és így legalább meglesz a pénz. vagy hogy tegyék csak be takarékszámlára most egy laptop árát+infláció értéke, hogy ha meg is halnak, a gyerek tőlük is kapjon annyit a majdani elsőáldozáskor, mint most az unokatesó,mert úgy igazságos!
2014. máj. 13. 13:02
 36/44 anonim ***** válasza:
96%

Egy keteves siman eljatszik egy ures flakonnal is. Csudanak kell neki meregdraga jatek. A jaroka pedig idealis ajandek.

Szerintem koszond meg a kedvessseget, hogy kapott ajandekot keresztelore.

Egyebkent vallasos csalad vagytok? Mert akkor igazan tudhatnad, hogy egyik esemeny sem az ajandekokrol szol.

2014. máj. 13. 13:08
 37/44 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem nem szánt szándékkal tesznek különbséget a két unoka között, egyszerűen csak mást tudnak venni az idősebbnek és mást a kis csöppségnek, ennyi. Meg azért a keresztelő nem azonos az első áldozással, hiszen ez utóbbinál már a gyerek munkája, akarata is benne van, míg a keresztelőnél viszik a gyereket a szülei ha akarja hanem.
2014. máj. 13. 13:29
 38/44 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is van megkülönböztetés az unokák között, de nem anyagi értelemben, és az sokkalta rosszabb! Szerintem ezen ne akadj ki, ha kevésbé szeretik a két unokát, kevesebbet foglalkoznak velük, az érthető lenne, de az anyagi dolgokban egyszer erre billen a mérleg, másszor meg arra, ez szerintem így természetes. A szeretet, törődés, figyelem ha megvan a részükről, az a fontos!
2014. máj. 13. 14:04
 39/44 anonim ***** válasza:
7%

nálunk elsőáldozás 9 évesen van, 3. osztályban. Mi a francnak egy 9 évesnek laptop??? Nem ez volt a kérdés, csak úgy megjegyeztem magamban

Keresztelőre nálunk az aranyékszer a szokásos ajándék. Lehet, hogy a kérdező szülei, nagyszülei aranyékszert vettek, és ezért ciki a másik szülőpár részéről hogy 'vicek-vacak' járókát vittek.

Megértelek mert nekem is rosszul esne, mert nálunk nem ez a szokás, de a féjednek tuti nem mondtam volna a helyedben.

2014. máj. 14. 15:32
 40/44 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenki válaszát.Egyáltalán nem tartom magam anyagiasnak,de szerintem másnak is rosszul esne,ha az ő gyereke sokkal kisebb ajándékot kapna,mint a sógornő kicsi fia.Sokan félre értették a kérdésemet,én NEM laptopot szerettem volna a kislányomnak keresztelésre ajándékba.Csak próbáltam elmagyarázni,hogy milyen érték-különbségben költenek a két gyermekre.Végül ma megkapta az ajándékát,egy nagy plazma tv-t.A kislányom kapott egy kisruhát.Csak annyi a probléma,hogy a mi családunkban dobálóznak a pénzzel,ha a sógornőmékről van szó.Mi pedig fele annyit sem kapunk.Ezért tettem fel a kérdést,hogy ki mit tenne ilyen helyzetben.
2014. máj. 14. 22:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!