Mi van a mai szüleink generációjaval? Miért ilyen maguknak valóak, önzőek?
Érdekes,sok ismerősöm van az ország minden tájáról,és ez mindegyikbe közös...annyira nem lehet általánosítás...meg "ezt dobta a gép" dolog..
Inkabb ugy erzem tagadni a tényt ciki,vagy kellemetlen,de ez nagyon is valós és nem nagyon ismerek olyat aki jóban lenne a szüleivel vagy ha igen az látszat felszines vagy érdekkapcsolat!
A szüleim, párom szülei késő hatvanasok. Vigyáznak az unokákra, segítik a saját 90 felé járó szüleiket, a beeső családnak mindig jut ennivaló, és a gyerekek bőven kapnak születésnapi és karácsonyi ajándékot.
Szóval a mi szüleinkkel semmi baj nincsen szerintem.
Hát igen..a kivétel erősiti a szabályt!!
Eljatszani havonta vagy ket havonta a törődő szülőt főleg ha unokai is van es tavolság..nem nagy kunszt..Eljátszani hogy mindem rendben szintén..persze ehhez mindkét oldalon maszkot kell húzni!;)
Szülő gyermek kapcsolat többrinye szereteten alapul..(sajnos nem mindenhol)
Az én környezetemben is erőn felül segítenek a szülők a gyereken.
Amiket példaként írtál nem fognak mindig dícsérgetni azokért (szerelés javítás) vannak a gyerekeknek is kötelességi sőt szerintem a gyerek akkor adhatja vissza köszönheti meg mindazt a jót amit a szülő tett érte amikor a szülő idősebb..
És hidd el bármilyen is a kapcsolat van mit megköszönnünk a szüleinknek
18/L
Én mindig arra jutok, hogy igen, a komcsi érában felnőtt gyerekek, ilyenek lettek. A többség. van kivétel, de a többség ilyen. Várja, hogy neki jár. Borzasztó. Énn is rengeteg ilyen 55-70 év közötti ilyen szülőt tudok hirtelen a környezetemben. jellemzően nagyszülősködést is kikérik maguknak, holott nekik többnyire (akiket én ismerek) kétfelől volt segítség a gyerekekkel annó. Persze aztán kiabálnak a fiatalokra, hogy nem látogatják őket... de miért?? a lehúzásért?? ismerek olyan családot, ahol az 57 éve szülőket a ygerekek is, meg még az ő élő szülei is támogatják. Ők meg eladták a céget, mert az sok munka, meg ők nyugdíjasok akarnak lenni, mert az jár...
én nem foglalkozom evvel. pedig én anyám is fura. Nekem apám idősebb volt, ő még másban szocializálódott, így nálunk csak muter ilyen. túléljük. azért sokat változott. segítettünk neki felnőni:)
a komcsi érában egyszerűen generációk nem tanulták meg az önálló felelősséget. ez üt vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!