Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan másszak ki a depresszió...

Hogyan másszak ki a depresszióból?

Figyelt kérdés

Azt hiszem, depressziós vagyok, ami egyre rosszabb. Ott kezdődött minden, hogy egy éve nincs munkám. Csak kudarcok érnek, más nem. A munkanélküliség mellett az elmúlt évben történtek olyan dolgok, amik nagyon porba tiporták az önbizalmamat, feleslegesnek, haszontalannak érzem magam, úgy érzem, hogy egy senki vagyok, semmi sem sikerül. Az elmúlt 4-5 hónapban erősödött fel ez bennem, olyannyira, hogy már emberek közé sincs kedvem menni, vágyom a társaságra, de közben nem akarok még utcára sem menni. Tetőzi a problémát, hogy 3 hete új városba kellett költöznünk a párom munkája miatt, nagyon hirtelen jött ez az egész, a családom 300 kilométerre van tőlem, nincs itt senkim a páromon kívül (neki vannak itt barátai, munkatársai). Egész nap egyedül vagyok itthon, a kutya sem szól hozzám, ha kilépek az utcára csak a nagy ismeretlent látom, semmi mást. Azt hittem, a környezetváltozás jót tesz majd, de úgy érzem, csak rosszabb lett minden. Az elmúlt hetekben sokszor törnek rám sírógörcsök. Egyszerűen elkezdek sírni, alig bírom abbahagyni, kapkodom közben a levegőt és remegek, mint a nyárfalevél. Egyszerűen nem ismerek magamra, én nem ilyen vagyok. Mindig is erős személyiség voltam, ha kudarc ért, felálltam, és mentem tovább. Mindig optimista voltam, pozitívan gondolkodtam, és most nem tudom, mi van velem. De ez egyre rosszabb. Nem találom a kiutat, mindenben csak a rosszat, a negatívat látom. A párom mellettem áll, de nem ért meg teljes mértékben. Nem tudom, mit tegyek, hogy kikerüljek abból a gödörből, amiben vagyok. Volt már valaki ilyen helyzetben? Hogy sikerült felállni?

Már az is jó, hogy kiírtam magamból, nem baj, ha senki nem válaszol, csak egyszerűen jól esett leírni, de köszönöm, ha elolvassátok és írtok néhány hasznos tanácsot, mert így meg fogok őrülni.

25/N


2011. júl. 8. 12:10
1 2
 1/12 anonim válasza:
100%
Szerintem már azzal sokat tettél,hogy ezt leírtad.Te írtad,hogy a párod melletted áll,de nem ért meg.Próbálj meg pozitívan gondolkodni.Hiába gondolsz arra,hogy most nem ért meg senki,vagy nincsenek ott barátaid és egyedül érzed magad.Ha te nem nyitsz a világ felé,ne várj csodát.Ha csak annyit teszel,hogy magad sajnáltatod,sok minden nem fog változni.Vegyél erőt magadon.Menj sétálni,ismerkedj.Keress valamilyen testhezálló munkát vagy elfoglaltságot,amivel úgy érezheted,hogy nem vagy hasztalan.Biztos nem ilyen szerettél volna lenni,amilyen most vagy.Lépj ki az árnyékodból!Sok sikert:)
2011. júl. 8. 12:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy válaszoltál! Igen, én nem ilyen vagyok, és nem akarok ilyen lenni, mert ez így nagyon nem jó. Tudom, hogy az lenne a megoldás, hogy ismerkedjek, nyissak a világ felé, na de hogyan? Hol ismerkedjek? Hová menjek? Nagyon nehéz. Ha lenne munkám, könnyebb lenne, mert hasznosnak érezném magam, és társaságban lennék. Szerintem már vonzom a rosszat, és munkát is azért nem találok, mert mindig elkönyvelem, hogy úgysem én kellek a munkáltatónak. Tudom, hogy ez egy nagyon rossz felfogás, de olyan nehéz pozitívan látni a világot. De tudom, hogy erőt kell vennem magamon, mert ha nem teszem, csak egyre lejjebb csúszok a lejtőn, és azt nem akarom.
2011. júl. 8. 12:36
 3/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Bár én nem volta ilyen helyzetben, azért 1-2 gondolatot ajánlanék a figyalmedbe.

Nagyon helyesen tetted, hogy leírtad mindezt! mint mondtad, ezzel meg is könnyebbültél. Próbáld meg ezen a vonalon elindulni. Beszéld ki magadból, akár egymagadban is, ha otthon vagy, és nyugodtan sírj, ha rádtör. Próbáld meg a párodnak is elmondani, ő jobban ismer téged biztos. Ezenkívül ott a facebook vagy az iwiw, ott biztos tartod a kapcsolatot a régi barátokkal, ismerősökkel. Nem kell üzifalra, kitenni, de egy üzenetben kérheted a segítségüket. Ha még nincs blogod csinálj egyet(a blogspot.com-on nagyon egyszerű) és leírhatod oda is.


Ezenkívül mondj fel biztató, pozitív mondatokat hangkazettára, vagy diktafonra, és éjszaka játszdd le alvás közben. Hatásos! tényleg!!! amit sokszor hallasz, azt tényleg elhiszed, és bevésődik!


Remélem segítettem:)!

2011. júl. 8. 12:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm neked is, kedves második! Igen, segítettél. Kipróbálom ezt a hangkazettás dolgot, én is olvastam már ilyesmiről, és lehet, hogy van benne valami, hogy amit sokszor hallok és mondogatok, azt egy idő után elhiszem. Hiszen pont így vagyok most a negatív dolgokkal is, annyit gondolok a rosszra, hogy már elhittem, hogy jobb nem is lehet, a pozitív gondolkodás kell, hogy legyen a legelső lépés, tudom én azt jól, csak hát nagyon nehéz. De örülök, hogy biztattok, mert már ettől is jobban érzem magam, tényleg. Igen, van egy-két barátom, akivel tartom a kapcsolatot interneten vagy telefonon keresztül, de többnyire csak sajnálkoznak, hogy jaj szegény, milyen rossz lehet most neked, és még magukat is sajnálják, pontosabban ezt az egész helyzetet, hogy elszakadtunk egymástól, és hát két sajnálkozó, síró ember nem sok mindenre megy pozitív gondolkodás terén. Ezért is gondoltam, hogy írok ide, ti nem ismertek, és talán kívülállóktól hasznosabb tanácsokat kaphatok. A családom úgy bánik velem, mint egy hímestojással, nem akarnak megbántani, mert minden apróságon kiborulok (tiszta röhej, sosem voltam hisztis pi.csa, most mégis úgy viselkedek. Nevetséges.) Bár a párom most eldöntötte, hogy ha törik, ha szakad, bármennyire nincs is kedvem társaságba menni, ő bizony elrángat engem kirándulni néhány barátjával, akiket én nem igazán ismerek. Azt mondta, ha tetszik, ha nem, megyek és kész. Nincs nagy kedvem hozzá, de talán jót fog tenni és még jól is érezhetem magam. Már nem bírja nézni a kiborulásaimat, és igaza van. Nem ebbe a nőbe szeretett bele, hanem egy határozott, mindent véghezviszek, akármilyen nehéz is típusú nőbe. És most egy labilis, semmi nem érdekel, nem vagyok boldog buta libával él együtt. Ez se neki, se nekem nem jó.

Annyira jól esik ezeket kiírni magamból, el sem hiszitek, milyen megkönnyebbülés.

2011. júl. 8. 12:59
 5/12 anonim ***** válasza:
Meg kell próbálnod az okot megszüntetni, vagy inkább mivel az ebben az esetben nem túl könnyű, ahogy az első válaszoló is írta, olyan dolgokat csinálni, amik érdekelnek, amiktől újra feltöltődsz energiával, akármi legyen az. Nem vagy senki, akármennyire is érzed magad éppen gödörben, ki lehet mászni. Tudom milyen, mert pár hónapja volt egy kis depresszióm, és nagyon nehéz kikecmeregni belőle. Sokat agyaltam valamin, és utána vagy két hétig néha nagyon erős idegesség tört rám, remegtem, akármilyen apró dologtól. Emlékszem, egy pár alkalommal nem is otthon ültem, hanem emberekkel voltam, csináltam valamit, és olyan ideges lettem, hogy azt hittem megdöglök. Aztán valahogy elmúlt, próbáltam nem gondolni arra, ami idegesített, sokat pihentem, csináltam dolgokat nehogy megint rám törjön. És most végül is semmi bajom. De még utána is sokáig rosszul éreztem magam. Nem fog egyből elmúlni, de idővel igen. Egy alkalommal gondolkodtam rajta, hogy miért nem javulok, és miért tér vissza a rossz érzés és gondolatok, amikor tudom, hogy ami miatt aggódok hülyeség, és rájöttem, nem elég hogy csak mondogatom magamban a dolgokat, erőt kell vennem magamon. Attól egyből jobb lett. Vannak dolgok, például a sok pihenés, és a sok mozgás, egészséges ételek fogyasztása amik könnyebbé teszik, és felgyorsítják a kilábalást
2011. júl. 8. 21:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 A kérdező kommentje:

Neked is köszönöm, hogy válaszoltál! Remélem, most tényleg sikerül erőt vennem magamon, mert az utóbbi időben hiába próbáltam, nem ment, de most elhatároztam, hogy erős leszek, nem mehet így tovább. Jól esik, hogy így ismeretlenül is erőt öntetek belém és biztattok, tényleg sokat segítettetek és köszönöm. Sosem voltam egy fitness lady, de néhány napja elkezdtem sportolni, és már érzem, hogy egy fokkal valóban jobban vagyok, a mozgás energiával tölt fel és legalább arra az időre kikapcsolok. Gondolkoztam, hogy eljárhatnék mondjuk jógázni is vagy pilatesre, talán még barátokat is szerezhetnék így. Meg kell, hogy tegyem az első lépéseket, akármilyen nehéz is. Sosem voltam még ilyen helyzetben és a legrosszabb az, hogy magamra sem ismerek. Mintha nem is én lennék. Sohasem gondoltam, hogy én, a határozott, erős, kitartó személyiség, valaha is ilyen ramaty állapotban lesz lelkileg. Ha valaki ezt mondta volna 1-2 évvel ezelőtt, kinevettem volna az illetőt. Engem senki nem így ismer, és most sem a családom, sem a párom nem tud mit kezdeni a helyzettel. De tudom, hogy nekem kell elhatároznom magamban a dolgokat, a családom nem tud segíteni. Maximum mellettem állnak, de egyedül kell rájönnöm, hogy mit is csináljak.

Jól esett mindezeket kiírni magamból, és őszintén mondom, hálás vagyok mindhárom válaszért, mert úgy érzem, megadtátok a kezdő lökést. Remélem, hogy hamarosan egy sokkal boldogabb nő ír majd ide.

2011. júl. 9. 05:47
 7/12 anonim ***** válasza:
Létrával
2011. júl. 13. 18:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Először is menj ki a lakásból. Sétálj egy nagyot mindennap :) Jót fog tenni, esetleg ha van mp3 lejátszód(vagy telefon)akkor halgass rajta zenét fejhallgatón :) Nyugtató lágy zenét.

Fogj egy papírt, és készíts egy listát, hogy mi az, aminek örülsz az életedben, mi az amiért hálás vagy és mi az amit nagyon szeretnél. Ezek lehetnek apró dolgok is, bármi ami eszedbe jut. Persze bővítheted a kis listád folyamatosan! Ezekre koncentrálj, na meg arra, hogy igenis te is egy értékes ember vagy, és nagyon jó, hogy van egy segítőkész párod is, akivel megoszthatod az életed,és mindenben melletted áll!

Sikerülni fog :) A munkakeresés,hát ahhoz csak annyit tudok mondani, hogy szörnyű egy gazdaság, ami nálunk van, nagyon nehéz állást találni.

Minden fejben dől el, ha igenis akarod, menni fog minden:)

Melyik városban élsz?

24n

2011. júl. 23. 22:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim válasza:
Szülj egy gyereket!
2011. aug. 4. 09:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim válasza:
Gyere szigetre bloody beetroots-ra... Garantáltan egy 3 hónapra fel leszel töltődve energiával :D. Amúgy ha a "párod"( húú de utálom ezt a kifejezést :S) ezzel kapcsolatban nem ért meg akkor elég rossz helyzetben vagy. Milyen munkaterületen ért téged kudarc és hogyan? Szerintem vagy analizálod és feldolgozod a kudarcokat vagy megpróbálod őket teljesen bezárni egy "dobozba" és jó messzire elhajítani azt... de ez a köztes limbózás amikor csak azon pörög az agyad, hogy egy kudarc vagy az csak felerősíti a depressziós érzelmeket benned. Tudom nem vagyok egy veterán nem éltem át mindent és még 30 évnyit sem éltem de nekem ez a véleményem. :)
2011. aug. 7. 02:30
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2022, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!