Milyen diétás ebédet főzzek, ha még válogatós is valaki?
A diéta: nem lehet: zsíros/olajos, fűszeres, hagymás, túl rostos, paradicsomos, uborkás, füstölt, tej/tejtermék, paníros, hüvelyes.
A válogatósság: csak sertéskaraj, vagy alacsony zsírtartalmú darált sertéscomb jöhet szóba.
Van pár étel, amiket meg szoktam csinálni, de unom, hogy csak pár féle van a tarsolyomban. Ráadásul jó lenne, ha nem kéne mindig külön főzni, tehát a nem diétázók/válogatósok számára is élvezeti értéke legyen.
Amiket szoktam: sütőben sült fasírt (amibe kb semmi fűszert nem tehetek ilyenkor, gyakorlatilag sós hús, közelében nem jár annak, amilyen finomat tudok sütni), sült karaj/töltelékes karaj/ almával sütött karaj triásza (borzasztó hús, akármilyen kevés ideig van a sütőben, mindig sikerül kiszárítanom), tök főzelék (amit megintcsak totál íztelenül kell főzni, habarás is max. joghurttal mehet-ráadásul nem laktat), lazac (de ezen is képes zsírt találni).
Nálunk nagy kedvenc az aszalt szilvával töltött karaj. Karácsonykor szokta anya csinálni, de én minden nap szívesen ennék belőle. Ugyanaz, mint a kolbásszal tölött, de aszalt szilvákat tuszkolsz a lyukba.
Próbáltad a karajt sütőzacskóban egyben sütni? Összegyűlik benne a szaft, azt félre kell tenni. Majd - aki ízesebben szeretné - annak előző este a frissen levágott karajszeleteket egy kis szafttal összerétegezed, így ízesebbek lesznek.
Aki válogatós, arra nem főzök, ilyen egyszerű.
Oldja meg, van keze, ő is tud főzni.
Ha meg nem, akkor szépen megeszi a diétás ételt és nem válogat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!