Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Próbálok egészségesebben...

Próbálok egészségesebben enni, segítség?

Figyelt kérdés

Szóval egy hónapja csak teljes kiörlésű kenyeret eszek - sajnos nem tudom elhagyni, de jobb, mint a fehér. Illetve mellőztem a félkész ételeket, valamint a hagyományos cukrot.


DE ma megettem délelőtt negyed csomag (kb 10 szem aszalt szilvát). Ettől hízhatok? Vagy a glükóz annyira nem gáz?


2014. máj. 7. 10:56
 1/4 anonim ***** válasza:

Az aszalt szilvában fruktóz van (de igazad van, glükóz is).


Azonban a rossz hírem, hogy nem érted még a lényeget, ergó még tovább kell tanulni erről (bár ez nem biztos hogy rossz hír, ha szívesen foglalkozol táplálkozástudománnyal és érdekel az egészséged).


Egészséges ember nem hízik némi aszalt gyümölcstől, egy étkezéstől pedig semmilyen ember se.


Viszont a teljes őrlésű kenyér semmilyen tekintetben sem jobb mint bármely más búza vagy rozs kenyér, emiatt sokan küzdenek túlsúllyal, egészségügyi problémákkal.

2014. máj. 7. 11:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
0%

A félkész ételek miért károsak?

A teljes kiőrlésű kenyér kicsivel jobb, mint a fehér, de ha TÉNYLEG teljes kiőrlésű. Sok helyen malátával színezik, hogy barnább legyen, és a fehér kenyeret adják el. Válaszd inkább a rozskenyeret, az keményebb és tömörebb, mint a fehér.


A negyed csomag aszalt szilva tele van cukorral, a glükóz ugyanúgy hízlal, mint a fehér cukor, csak egy picit más.


Az egészséges étkezésben mindent fogyasztasz megfelelő mennyiségben.


Keress rá az étkezési piramisra, és az alapján oszd be az ennivalóid.

2014. máj. 7. 11:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
Miért kéne lehagynod a kenyeret? A tk kenéyr tökéletes azt nyugodtan eheted. Van terhességi cukrod? ha igen akkor nem szabad azsalt gyümit enni, ha ne akkor néha nyugodtan ehetsz.
2014. máj. 7. 11:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

A válaszolók nem 100% biztos, hogy képzettek egészség témakörében, illetve ha képzettek akkor nem egészen biztos, hogy az információik recens tudomány állását tükrözik, gyakran előfordul így az ő válaszaik esetén is megeshet, hogy gyakorlatilag lövésük nincs a valóságról.


Amikor valaki a gyümölcsevést hasonlítja össze a gabonaevéssel, és bármikor is a gabonákat részesíti előnyben, esetleg a rég lejárt trendi teljes kiőrlésű rozsos akármiket érthetetlen és megalapozatlan módon egy fokkal is az ócska takarmány besorolásnál jobb besorolásba helyezi, akkor az az ember valószínűleg nem igazán tájékozott korunk krónikus betegségeinek ma már ismert okaival, a gyulladásos betegségek és a keményítő, glutén, lektinfogyasztás és az ÁBSZ kapcsolatával.


Pedig ma már ismert, hogy ezek alapvető dolgok az ember általános egészsége kapcsán.

2014. máj. 7. 13:54
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!