Vegánok és vegetáriánusok, mióta táplálkoztok így és hány évesek vagytok? (további kérdések lent)
Sok mindenre kíváncsi lennék:
Pl: mióta vagytok vegánok vagy vegetáriánusok? Milyen okból? betegek voltatok, vagy csak megelőzni akarjátok a betegségeket? sajnáljátok az állatokat hogy kinozzák és leölik? környezetvédelmi okokból? magatok döntöttetek így vagy valaki rábeszélt benneteket? hány évesek vagytok és firfiak vagy nők vagytok? A családotokban mások is ezt csinálják? akik vegánok, előtte vegetáriánusok voltatok vagy rögtön vegánok lettetek? Nem bántátok meg,hogy szakítottatok a húsevéssel? Visszatérnétek a húsevéshez? Vendégségben ez milyen gondokat okozott és hogy oldottátok meg? Jobban érzitek így magatokat? Már bánjátok,hogy nem hamarabb kezdtétek el? Vannak köztetek olyanok, akik a gyermekeiket már az első perctől megszületésüktől így etetik? Reklámozzátok ezt a vegán vagy vegetáriánus táplálkozást? Sikerült már valaki rábeszélni aki leszokott a húsevésről általatok?
Tudom sok kérdés, de kíváncsi vagyok, minél több kérdésemre válaszoljatok, köszi szépen mindenkinek.
14 éve, 13 évesen lettem az. Nő vagyok. A férjem is átállt a vegetarianizmusra később, és a gyerekeinket is így neveljük-
Erkölcsi, morális okokból döntöttem így. Lakto-ovo vegetáriánus vagyok, de pl. tejtermékekből csak sajtot, vajat fogyasztok, tejből, joghurtból, pudingból, tejszínből, stb. a vegán alternatívákat választom. Az életmódomból is kizártam a bőrt és az állati termékeket pl. csak vegán kozmetikumokat használok.
Sosem bántam meg, sőt, nagyon büszke vagyok erre a döntésemre, holott a családomon kívül mindenkitől csak támadás ért miatta (elsősorban mert dietetikailag fogalmuk sem volt arról, hogy mi egészséges és mi nem, de ez mellékes).
Vendégségben sosem okozott gondot, mert mint írtam, a rokonaim pozitívan álltak hozzá.
Mint írtam, a gyerekeinket is így neveljük.Nem reklámozom, de a beszólások, támadások ellen határozottan fellépek.
Vega kb 14 éves korom óta, vegán pedig egy fél éve. Természetesen sajnáltam az állatokat, filmet néztem, vettem egy könyvet ami elindított, mindig informálódom mi hogy van, rengeted youtube-ost nézek akik inspirációt adnak. A családból senki sem az, de az idő engem igazol már most is. Soha többet nem ennék állatokat, mert ők a barátaink. Vendégségben a legtöbben tudják, hogy miket nem eszem, persze beszólbak, meg mondják, hogy majd megjön az eszem és fogok 'rendesen' enni :D Nem szeretnék gyereket, sajátot tuti nem, (160 millió árva), de ha lenne akkor természetesen igen :) Nem az én terepem a rábeszélés, de sokan elgondolkodnak látva engem.
17L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!