A vegetáriánusok tudják, hogy a szója mennyire ártalmas?
18:08 Az agynak glükózra van szüksége. Ez TÉNY. Lehet a tiéd nem azzal megy és ezért vagy ilyen h.lye, nem tudom, de minden más embernek azzal működik. Igen, léteznek ketontestek is, mint alternatív tápanyag, de ez max. addig játszik, amíg épp hiányt szenved glükózból és nem akarja, h meghalj.
A zsír szerinted miből van? A triglicerideket nem mellesleg azt is lebontod először glükózzá, aztán használja fel azt az agy.
Hagyd már abba a baromságok terjesztését, mert fogalmad sincs, hogy hogy működik az emberi szervezet.
Én vega vagyok, még sem eszem rendszeresen szóját,
tudom,hogy nem egészséges.
Igaz,a szójaszósz a gyengepontom, de ezt is csak kb. 3-4 havonta fogyasztom.
A mai ún. "divatvegák" hiszik azt,hogy a szójával mindent meg lehet oldani, jó íze van, nem kell éhezni és unalmas zöldségeket magukba tömni...pedig ez nem helyes! Ahogyan a kérdező már említette, valóban tönkre teszi az endokrin rendszert és sok vegetáriánus pl. ettől hízik el.
Valamikor a 20. században szójából készítettek tápszert csecsemőknek,ami úgy hatott rájuk,mintha minden nap bevettek volna 10 fogamzásgátló tablettát.
Sokan közülük ezért nem is lettek a későbbiekben anyák.
És az ázsiaiak? Hogy nekik miért káros kevésbé?
Ahogy a jegesmedve és a grizzly medve között is van különbség felépítésben, úgy az évezredek óta más kontinensen élő emberek között is van.
Az ő szervezetük -már az őseik szervezete- hozzászokott, így ők ezt hasznosítani tudják, viszont mi, európaiak nem.
Provokatív kérdés...
Bármi lehet ártalmas, ha túl sokat viszel a szervezetedbe belőle.
Ezzel az erővel én is leírhatnám, hogy a hús is káros, mert emésztőrendszeri rákot, köszvényt stb. okozhat...
Vagy a cukor, amiből ha sokat eszel, dagadt leszel és a cukorbetegség fenyeget.
Vagy a kávé, mert irritálhatja a gyomornyálkahártyát is fekélyt okozhat.
A lényeg a mértékletesség, és akkor nem lesz baj.
Amúgy szója rengeteg ételben van, még a húsevők is esznek belőle rendesen, mert alig van élelmiszer, ami valamilyen mennyiségben ne tartalmazna szóját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!