Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A margarinban (sütő, meg az...

A margarinban (sütő, meg az összes) van koleszterin?

Figyelt kérdés
2017. máj. 9. 21:59
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
20%
Transzzsír van bennük, és az nagyon emeli a koleszterin szintet. A kókuszzsír is telített zsírsavat tartalmaz és így emeli a koleszterint. A Flóra proactív margarin csökkenti a koleszterin szintet.
2017. máj. 9. 22:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 A kérdező kommentje:
És a lecitin (mivel az is van bennük) az viszont csökkenti a koleszterint. Tehát a sok margarin megemeli a koleszterinszintet, vagy ez csak túlzáskor van (50gramm feletti bevitel)?
2017. máj. 10. 06:25
 3/15 A kérdező kommentje:
De HA nincs benne koleszterin, akkor hogyan tudja megemelni (mivel ha én nem fogyasztok koleszterint akkor jó lehet ha megemeli nekem, mivel ha valaki nem fogaszt koleszterint, annak az illetőnek alacsony koleszterinszintje (normál alatt van, ami jobb, mint ha normál felett lenne, de nem optimális)
2017. máj. 10. 06:27
 4/15 anonim ***** válasza:
57%

A transzzsírsavak a koleszterin lerakódását segítik az érfalakon. Ha csak lehet, kerüld a fogyasztásukat!

Az ember szervezete normál működés esetén _termel_ koleszterint. Pl. az epe egyik prekurzora. Ha kevés állati zsírt eszel az """egészség""" jegyében, nem termelődik epe, és a koleszterin ott pang a szervezetben.

Papp Lajos professzor foglalkozik sokat ezzel a témával könyveiben, előadásain. Koleszterincsökkentőtől pl. konkrétan _eltiltotta_ a hallgatósága tagjait (leépíti az agyat, mert a koleszterin a szinapszisok forraszanyaga is).

Az egész koleszterin-hisztivel kapcsolatban már évek óta ébredezik az orvostudomány, hogy egy szó sem volt igaz az egészből, az elmúlt 100 év legnagyobb tévedése.

2017. máj. 10. 10:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
(Egyébként Schwarzenegger már a '90-es években megmondta, hogy ez valami kamu. A '60-as évek profi testépítői széjjelzabálták magukat koleszterinnel, hiszen még nem tudtak róla. Amint lett koleszterin-szűrés, természetesen elrohantak, és kiderült, hogy normális a koleszterin-szintjük...)
2017. máj. 10. 10:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 A kérdező kommentje:
"Pl. az epe egyik prekurzora. Ha kevés állati zsírt eszel az """egészség""" jegyében, nem termelődik epe, és a koleszterin ott pang a szervezetben." - Akkor, ha minden nap eszek állati zsírt (pl.: 30 gramm disznózsírt, vagy libazsírt) akkor az egészésges az epének?
2017. máj. 10. 22:31
 7/15 A kérdező kommentje:
És mi a helyzet a pálmazsírral (vagy pálmaolaj), ha valaki azon él, az jó?
2017. máj. 10. 22:35
 8/15 anonim ***** válasza:

Felejtsük már el ezt a koleszterin blablát. Amerikában 40 év után már beismerték, hogy csak lehúzás volt az ezzel való riogatás, kis hazánkban ez még várat magára.

Nincs magas koleszterin. Mindenkinek más és pillanatonként változni tud az igény, és ezt a májad állítja elő a kellő mértékben.

Állati zsírokra pedig szükség lenne lehetőleg napi szinten. Az olajoktól nem ürül az epe, s ha nem ürül, a máj nem termel frisset, s ha nem termelődik, nincs ami megtámogassa az immunrendszert, nincs, ami karban tartsa a mentális, hormonális és emésztési folyamatokat.

2017. máj. 16. 10:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 A kérdező kommentje:
Tehát akkor a vaj a legjobb zsíradék. Ugye? (Mivel állati, van benne koleszterin, de nem túl sok, és nem is olyan drága [2000 Ft/kg, de 82%-os])
2017. máj. 16. 15:53
 10/15 anonim ***** válasza:

Nem, nem a vaj, hanem a sertés-, a liba-, vagy a kacsazsír.

A mai ember némi ellenérzést táplál ezekkel szemben. Ennek egyrészt a sok negatív reklám, másrészt a bélflóra az oka. Könnyen belátható, hogy mindenki bélflórájában azok a bacik kerülnek túlsúlyba, amik az eddig megszokott táplálék lebontásához szükségesek. Ennek következtében ha megéhezik valaki, lelki szemei előtt az eddig megszokott táplálék valamelyike fog felmerengeni, azt fogja kívánni.

Mivel Ansel Keys (ezúton is csókoltatom) áldásosnak éppen nem nevezhető tevékenysége 40 éve kiiktatta az ember étrendjéből a fent preferált zsírokat, ma már szinte senki sem egy csülökpörköltről fog ábrándozni, ha megéhezik, hanem egy száraz, olajban készült csirkemellről.

2017. máj. 17. 07:55
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!