Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ti ha fehérjét főztök mivel...

Ti ha fehérjét főztök mivel ízesítitek és milyen olajat használtok hozzá?

Figyelt kérdés
Úgy értem ha pl csirkemellet vagy halat,combot..stb milyen olajat és mivel fűszeresítitek és mit esztek hozzá köretként?

2018. okt. 14. 17:29
 1/6 anonim ***** válasza:

Hát ez nagyban attól függ mit készítesz és hogyan. Egyik hús íze sem egyforma, és emellett még ezer növényi fehérjében dús étel is van pl. tofu, szejtán, szója, bab-és lencsefélék, stb., és mindet ezerféleképpen el lehet készíteni.


Tegnap reggelire pl. teriyaki szószos serpenyőben sült tofut ettem, fokhagymás mángolddal, tökmagos kenyérrel.

Ma krumplis póréhgymakrémlevest készítettem rozmaringos szójagranulátummal.

2018. okt. 14. 19:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

Nyilván étel- és fehérjefüggő ez, plusz hangulat ésatöbbi.


Én tipikusan tojást készítek, nos, millióféleképpen. A fűszer sokszor semmi vagy só, de lehet szinte bármi, ez az ételtől függ.

Nagyon sokszor nincs hozzáadott zsír (a tojás eléggé zsíros), de ha van, az szinte mindig kókuszzsír.

A köret általában zöldség (főleg nyersen), néha semmi.


Sokszor édességgel viszek be sok fehérjét, nyilván ekkor kimarad a zöldségköret és egészen más fűszerek jönnek be.

De még a piskótámat sem egyféleképpen eszem. Lehet lekvárral (nem így szoktam), más formában lévő gyümölccsel (ritka), csokival (gyakori), édes krémmel (gyakori s ekkor a krém is masszívan fehérjés és szénhidrátszegény, mint maga a süti), magában (gyakori)...


Húst nem szoktam enni, de ha véletlenül előfordul és sovány, itthon kókuszzsírral készül s általában pörkölt formájában. De bármilyen is a hús, zöldséggel eszem, olykor más is előfordul, megszokottabb, szénhidrátosabb köret is, de ez változó és nem ideális, ha gyakori és nem kis mennyiségű.

Van olajos magvas és tojásos, olajos magvas köretem is, de azzal nem pepecselek sokszor, ha meg is ragadhatok egy szép ropogós paprikát. Hatalmas kalóriaigénnyel máshogy állnék hozzá, de nálam a zsíros fehérje zöldséggel eléggé sokat hoz már.

2018. okt. 14. 20:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
Olajat nem használok, kókuszzsírt csak édes ételekhez. Csirkét, szárnyast, csirkemájat és tojást kacsa- vagy tyúkzsírral, sertést és marhát sertészsírral, halat vajjal. Nem használok sok zsírt, a húsokat és a halat inkább párolom. Gabonát nem eszem, a köret általában zöldség szokott lenni (nyers vagy főtt, néha wokban sütött), vagy főzelék. Fűszerekből van itthon vagy 20 féle, de kedvencem húsokhoz a kakukkfű, zsálya, rozmaring, most még van a kertben is.
2018. okt. 14. 22:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Csak mert az a gond hogy nagyon sokszor nem tudom hogy hogy főzzem meg pl a csirkemellet hogy ne legyen olyan "pörkölt" szerűség illetve ne legyen olyan semmilyen izű és sokszor bajban vagyok ha változtatni akarok mert próbálom mindig a legegészségesebben főzni azaz a lehető legtöbb olajjal. Kókuszzsír úgy tudom hogy nagyon drága..
2018. okt. 15. 09:01
 5/6 anonim ***** válasza:
A gyógyszerek drágábbak...
2018. okt. 15. 09:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim válasza:

Nem drága a kókuszzsír, nem kell belőle sokat tenni, csak éppen kikenni vele a serpenyőt. Én csirkemellből szoktam spagettit csinálni, ledarálom a húst, és zöldségekkel, sóval, borssal, oregánó, majoranna ilyenekkel összefőzöm, fokhagyma, én szoktam édesítőt is tenni bele, mert sósan nem eszem meg a csirkét, és ez mellé teljeskiőrlésű spagetti tésztát, asszem a lidlben kb 150-199 körül van egy csomag, nem drága szerintem, és laktat is, mert tele van rosttal, fehérjével.

Vagy halat főzve rizzsel, sóval borssal citromlével magyon finom. De neten csomó recept van.

2018. nov. 7. 11:45
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!