Mèrt nem segítenek az emberek az egyedül álló anyukáknak? Èn sokszor probáltam de senki.
"Mert a legtöbb ember olyan érzéketlen, mint itt egyes válaszolók. Őket nem szerették igazán és így ők sem tanultak meg szeretni" - nem erről van szó. Nekem is van elég feladatom a SAJÁT családomon belül. Igen, én is nekiállhatnék "sírni", hogy nem segít nekem senki (idős, súlyos beteg szülő témakör, nincs testvérem, sem más, közeli rokon), de nem ezt teszem, hanem odaállok és megoldom.
Anyám egyedül nevelt fel (na igen, saját "hibájából", mert elvált), ő sem kért soha, senkitől, semmit. Nem siránkozott, és nem akart más jóindulatára apellálni, pláne nem idegenekére. Megoldotta. Nehéz volt? Hogyne. De azért nem halt bele, és nem volt valami "jaj, de rossz" élet, csak hát sokat kellett tenni.
"Az egyedülálló anyáknak" nem lehet segíteni. Ez így túl általános. Miben segítsünk? Hogy partnert találjon?
Én bárkinek segítek, ha tudok és látom, hogy szüksége van rá, pl. a lépcső alján áll egy babakocsival, a szülő fizetne a pénztárnál a kétéves pedig világgá indul, stb.
Attól, hogy valaki rászorul, nekem még nem kötelező rajta segíteni. Nem arról van szó, hogyha nekem szar, akkor legyen neki is, hanem arról, hogy nekem nem szar, de ha segítetek rajta, akkor nekem is ugyanúgy szar lesz, mint neki volt (anyagilag, időben és energiában).
Kivételt képez, ha pár jó szóval kell csak neki segíteni, de ezzel tényleg megy valamire?
Nem bírom aki ezzel takarozik!
Nekem ki segít mert a fizetésem a Covid miatt a fele lett,nagyim meg végstádiumú rákbeteg akit én gondozok...
Mindekinek a maga baja a legnagyobb ez nem gonoszság, hanem nyilván a saját gondom az első nem idegeneké. Valamint a gyerek opcionális dolog, az, hogy valaki beteg lesz az nem választható.
Én rendszeresen és több helyre szoktam adni.
Viszont pont tegnap akadtam ki. Fiatal, 38 éves apuka halt meg hirtelen (dolgozott, feleség is dolgozik), a gyerekeknek kérnek ruhát, cipőt, mert az apa halála miatt nehéz helyzetben vannak. Múlt héten történt. Eddig miben jártak? (Teljesen normális helyzetű a család egyébként).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!