Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mennyi hagymát szoktatok...

Mennyi hagymát szoktatok rakni a pörköltbe?

Figyelt kérdés

Mostanában egyre többször futok bele ebbe a témába, és érdekel, hogy nagyjából mi a norma.


Én anyumtól tanultam pörköltet főzni, és ő mindig a húshoz (sertés v. marha) mérten azonos térfogatban ad hozzá hagymát (nem tudom hány kg, de jó sok), ezáltal a szaftja mindig nagyon jó bőséges, ízes, szinte pudingos lesz. Mondjuk ő ukrán származású, és otthon tusonkának hívjuk, de mivel átvette a magyar fűszerezést (ugye paprika, paradicsom, bors, kömény és fűszerpapr.), szerintem nyugodtan hívhatjuk pörinek.


Azt vettem észre, hogy a baráti körünkben, vagy például a barátom édesanyja, sokan csak úgy mutatóba pár fej hagymát belekockáznak a sokkal több hús mellé. Jó, jó, nem lesz rossz, de sosem lesz olyan telt, mint anyué, vagy amit megszoktam(?). A szaft általában fűszeres lé marad csak.


Bizton állíthatom, hogy a kevesebb hagymától sem lesz kevésbé édes, szerintem ezt csak fűszerezés és bor kérdése :D


Szóval akkor most hogy van ez? A valódi, IGAZI magyar pörköltnek milyen a szaftja? Vagy ahány ház, annyi szokás és tuti tipp? :D Ti hogy készítetek?



2021. júl. 22. 14:13
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
70 dkg húshoz 2 közepes fej vöröshagymát és két gerezd fokhagymát.
2021. júl. 23. 02:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/12 anonim ***** válasza:
3 nagyobb fej hagymát teszek egy kiló húshoz teljesen jó a szaftja.
2021. júl. 23. 08:21
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!