Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A besamel mártáshoz forró...

A besamel mártáshoz forró vagy hideg tejjel házunk?

Figyelt kérdés
Több receptet néztem és valaki forró tejet ír valaki hideg tejet ír nem tudom hogy hivatalosan Melyik a jó
2019. aug. 4. 06:32
 1/5 anonim ***** válasza:
85%
Hivatalos verziót én sem tudom, de én hideg tejjel szoktam.
2019. aug. 4. 07:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
83%
Az eredmény mindegy, csak a forró tejjel hamarébb megfö
2019. aug. 4. 07:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Én forróval szoktam. Amikor megtanultam, akkor én ezt találtam a receptekben.
2019. aug. 4. 10:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Nincs "hivatalos", mindenki úgy csinálja, ahogy akarja, a végeredmény ugyanaz. Csináltam már mindkettővel a 40 év alatt mióta főzök, ezért merem kijelenteni.

Ezért én hideg tejjel csinálom, mert egyszerűbb.

2019. aug. 4. 14:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
68%
Nem feltétlenül kell forró. Elég a langyos vagy szoba-hőmérsékletű. Mindig csak annyit adagolok a tejből, amennyit a rántás fölvesz, folyamatosan kavarom közben és amikor már csomómentes, akkor jön rá a következő adag tej (persze függ attól hogy mennyi liszttel dolgozunk). Ha mondjuk nem sikerül tökéletesen csomómentesre keverni, akkor én rá szoktam segíteni a habverővel. Lényeg: ha a jéghideg tejet öntöd a rántásra, akkor az egészet összerántja (nagyobb csomók lesznek, amit nehezebb lesz kikeverni).
2019. aug. 5. 11:38
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!