Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen süteményt süssek...

Milyen süteményt süssek ezekből a hozzávalókból?

Figyelt kérdés
Van itthon három dolog amit fel szeretnék használni: Egy doboz Mascarpone (250g), egy csomag háztartási keksz (200g) és kb 60 dkg friss szilva. Tehát ilyen kekszes krémes-szilvás dologra gondolok. Ötlet? Recept linkje jöhet, vagy le is írhatjátok. Köszönöm!

2019. aug. 11. 09:50
 1/4 anonim ***** válasza:
69%
Csinálj egy sima tiramisùt, a szilvát kicsi dinszteld át szirupban (ne főzd lekvárrá, csak ne ropogjon!) és keverd bele a krémbe!
2019. aug. 11. 10:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
73%

1-es vagyok

Ha turbózni akarod, akkor a megdinsztelt szilvát 1 órát áztasd valami likőrbe, vagy rumba és utána keverd a krémhez.

2019. aug. 11. 10:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
73%

Mascarponés szilvás pite sütés nélkül


A kekszes alaphoz:


200 g keksz

1 teáskanál őrölt gyömbér

1 teáskanál őrölt fahéj

1 teáskanál kakaópor

110 g olvasztott vaj


A krémhez:


250 dkg mascarpone

200 g habtejszín

1 teáskanál vaníliakivonat

30 g méz, (vagy ízlés szerint)


A szilvához:


8-9 darab szilva, felezve, kimagozva

2 evőkanál cukor

2 evőkanál víz

1 evőkanál vaj

1 csipet fahéj


Elkészítés:


A kekszes alaphoz a zabkekszet késes aprítóban finomra daráljuk, összekeverjük a kakaóporral, a fahéjjal, a gyömbérrel és az olvasztott vajjal. A masszát a piteformába öntjük, egyenletesen eloszlatjuk, és az aljára nyomkodjuk. A krém elkészítéséig a hűtőbe tesszük.

A krémhez a mascarponét kézi habverővel fellazítjuk, hozzáadjuk a vaníliakivonatot, majd a tejszínt. Addig keverjük, amíg a krém besűrűsödik, homogénné válik, ekkor hozzáadjuk a mézet. Kóstoljuk meg, ha szükséges, még adhatunk hozzá mézet. (Mi nem szeretjük a túl édes sütiket 🙂 )

Az elkészült krémet a kekszes alapra simítjuk. Hűtőbe rakjuk pihenni.

A szirupos szilvához egy serpenyőbe tesszük a vajat, a cukrot és a vizet. Addig melegítjük, amíg elkezd karamellizálódni, ekkor a szilvákat belehelyezzük vágott felükkel lefelé megszórjuk fahéjjal.

Néhány perc alatt a szilvákat kissé megpároljuk. Fontos, hogy még ress maradjon, ne legyen túl puha.

A szirupban hagyjuk kihűlni a szilvákat.

Ha a pite kellően lehűlt és összeállt, a tetejére rakosgatjuk a szilvákat, és meglocsoljuk a maradék sziruppal.

2019. aug. 11. 10:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
50%
Pohárkrémet tudsz belőle csinálni
2019. aug. 11. 16:44
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!