Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy tudnám megcsinálni a...

Hogy tudnám megcsinálni a meggylevest, hogy ne csapja ki a tejszínt?

Figyelt kérdés

vagy sehogy? mindig kicsapja?


valakinek van erre praktikája?


2010. júl. 14. 13:01
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Én ugyan tejföllel vagy joghurttal szoktam főzni, de nem csapja ki. A habarást apránként hígítom a főzőlével, míg egész folyékony lesz és tésztaszűrőn engedem a levesbe folyamatos keverés közben.
2010. júl. 14. 13:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Ne keverd bele rögtön a forró levesbe a tejszínt, hanem egy tálba öntsd, apránként (1-2 kanállal), állandó keverés mellett keverj hozzá a forró levesléből, mikor már eléggé felhígítottad a tejszínt, akkor öntsd a többihez, szintén állandó keverés mellett. Így garantáltan nem csapódik ki.
2010. júl. 14. 13:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
74%
Az en anyukam ugy tanitott h cukrosan fozzem,mert a savanyutol csapodik ki,es mikor a habarast csinalod(akar ecetes leveseknel is)a habarashoz merjel a forro levesbol 1-2 merokanalnyit es csak aztan boritsd bele az egeszbe.nallam bevalt.
2010. júl. 14. 13:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Hőkiegyenlítéssel. Egy tálba van a felkevert tejföl vagy tejszín, A forró léből lassan óvatosan, állandó keverés mellett teszel kis adagokat hozzá. Ha már meleg, beleöntöd a forró levesbe.
2010. júl. 14. 13:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:

akkor lehet, hogy legközelebb azzal fogom.


pontosan hogy csinálod? tehát készítesz egy lisztes habarást és aztán adagolod a levesbe?

2010. júl. 14. 13:14
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
A lisztes habarást hígítgatom a főzőlével, a levest leveszem a tűzről és lassan belekeverem, ahogy írtam tésztaszűrőn át.
2010. júl. 14. 13:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:
legközelebb megpróbálom. a hőkiegyenlítés megvolt, csak a meggy savassága miatt tiszta túrós lett az egész
2010. júl. 14. 13:19
 8/10 anonim ***** válasza:
Muszáj tejszinnel készitened? Én sohasem azzal csinálom. Ha egyszer megforr, egy -két tojás sárgáját elkeverek tejfölben azzal sürtem. Összeforralom vele. Így legalább olyan finom.
2010. júl. 14. 13:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
vagy tejszínes pudingpor.
2010. júl. 14. 13:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
nem muszáj, valószínű legközelebb tejföllel fogom
2010. júl. 14. 14:05

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!