Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Meggylevest hogy tudom elkészí...

Meggylevest hogy tudom elkészíteni?

Figyelt kérdés
Van itthon kb. 1 kg fagyasztott meggyem, levest szeretnék belőle készíteni. Mi a legegyszerűbb ,leggyorsabb? Sajnos nincs kimagozva, de ez nem gond...felolvasztás nélkül is meglehet csinálni??
2010. júl. 15. 13:45
 1/9 anonim válasza:
100%

Hozzávalók:

1 kg magozott meggy

1 csomag hidegen kikeverhető vanília puding

1 deci víz

1 kis pohár tejföl

1/2 liter tej

1 kávéskanál mézes fűszerkeverék

1/2 citrom reszelt héja és leve

1 mokkáskanál só

3 evőkanál cukor, illetve ízlés szerint


Elkészítés:


1 deci vízben, 1 deci tejjel 1/2 kiló meggyet a cukorral a mézes fűszer keverékkel, a sóval 20 percig főzöm, majd kihűtöm. Tálalás előtt a kihütött meggyet a hozzáadott tejföllel összeturmixolom, majd hozzáteszem, a reszelt citrom héját, a 4 deci tejet, és a puding port, és habverővel felverem. Végül a meggy másik felét belerakom és tálalom.


Jó étvágyat :)

2010. júl. 15. 14:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Forralsz vizet fahéjjal és szegfűszeggel. Beleteszed a meggyet, fagyottan és forralod, míg meg nem puhul, de nem egészen. A végén tejfüllel, amibe egy tojás sárgáját elkeversz, hőkiegyenlítéssel behabarod. Ízlés szerint cukrozod.
2010. júl. 15. 14:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
"tejföllel"
2010. júl. 15. 14:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim válasza:
100%

Ciberét is főzhetsz, az még egyszerűbb (és szerintem finomabb :))

Felrakod főni a meggyet, ízesíted cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, kihűtöd és kész. Isteni finom!

2010. júl. 15. 14:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen...viszont nincs itthon, csak tejem és pudingporom...azzal is be tudom habarni, nem?
2010. júl. 15. 14:31
 6/9 anonim válasza:
100%

* első válaszoló vagyok


Hozzávalók:


* 1 üveg magozott megybefőtt

* 2 citromkarika

* 1 csomag forraltbor fűszerverék

* 1 csomag vaníliás pudingpor

* ízlés szerint cukor

* 4 evőkanál tej


Elkészítés:


A megybefőtett a levével meg a citromkarikákkal együtt fazékba teszed. Felöntöd egy befőttesüvegnyi vízzel. Felforralod. Közben a pudingport elkevered a tejjel. A levesbe rakod a forraltbor fűszerkeveréket és a cukrot. 1 percig együtt főzöd. Közben megkóstolod, és ha szükséges, még tehetsz hozzá cukrot. Folytonos keverés közben hozzáöntöd a tejben feloldott pudingport. Pár percig lassú tűzön összefőzöd. Lehűtöd, tejszínhabbal vagy anélkül tálalhatod.


Hátha ez jobban tetszik :) Jó étvágyat! :)

2010. júl. 15. 14:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim válasza:
100%
Azzal is be tudod :)
2010. júl. 15. 14:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

persze hogy be tudod. így csináld. Tedd fel a vizet főni szegfűszeggel, fahéjjal, citromkarikával, vaniliás cukorral, majd tedd bele a meggyet. ha majdnem kész, keverj el egy csomag pudingport kb 1.5 dl tejjel és döntsd lassan a meggyhez. Ha túl sűrű lett, tegyél még bele langyosított tejet (azért langyosítottat, mert ha hideget raksz bele összeugrik a vízben). én pont tegnap csnáltam, isteni finom lett :D

ja és cukrot a végén ha nem elég édes.

2010. júl. 15. 16:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek....végül tejföl-puding keverékkel csináltam, és isteni lett! Köszönöm még egyszer!
2010. júl. 15. 19:39

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!