Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kemény lett a tiramisum. Fog...

Kemény lett a tiramisum. Fog ez puhulni?

Figyelt kérdés
Mindkét oldalát megforgattam rumos kávéban a piskótának, rajta van a krém is, egy órája van hűtőben, de nagyon kemény a piskóta. Fog ez javulni holnapra, a krém megpuhítja ami a tetején van?

2019. szept. 25. 18:14
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Mondjuk direkt nem itattam át teljesen, mert nem akartam, hogy tocsogjon... De most baromi kemény :(
2019. szept. 25. 18:17
 2/13 anonim válasza:
100%
Igen megpuhul másnapra, nekem is megszokott. Kell legalább 12 óra. Remélem finom lesz.
2019. szept. 25. 18:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszod! Igen, a krém isteni lett. :)
2019. szept. 25. 18:31
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Megpuhul, nyugi!:)
2019. szept. 25. 18:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 A kérdező kommentje:
Köszi :)
2019. szept. 25. 18:36
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Igen, meg fog puhulni, csak több idő kell ennek a hagyományos "babapiskóta alakú" sima felületű babapiskótának.

Ami hamarabb puhul, az több gyártónak is van, cukrozott felületű, és egyenes, (nem szélesedik a vége) direkt tirához, hogy jól összerakható legyen. Pl bonomi cukrozott babapiskóta.

Hamarabb puhul, viszont a kávéba mártogatást sokkal gyorsabban, ügyesebben kell végezni, mert hamar nagy mennyiséget vesz fel, és könnyen szétázik.

2019. szept. 25. 19:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 A kérdező kommentje:
Épp attól féltem, hogy kevés ideig áztattam, és ezért száraz lesz. Még mindig roppanós. Lassan három órája lesz a hűtőben, de szerintem is kell legalább 12 óra. Legalábbis remélem... Ha holnap is ilyen, így lesz fogyasztva, legközelebb majd teljesen átitatom kávéval, szerintem ez a gond. Nagyon rég csináltam már tiramisut, kiestem a gyakorlatból :)
2019. szept. 25. 19:58
 8/13 A kérdező kommentje:
Amúgy ezek szerint az én piskótám, az az eredeti kőkemény, nem az a porhanyós. S köszi a tippet, ha legközelebb csinálok, utánanézek amit ajánlottál piskótát!
2019. szept. 25. 20:01
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Gondolj bele kérdező, hogy a sima háztartási keksz is ropogós, amikor kinyitod a zacskót, utána akárhogy pátyolgatod, eltűnik a ropogóssága és felpuhul, csupán attól, hogy levegő éri.

Akkor egy babapiskóta, ami egész éjjel áll egy krémben, plusz mártva lett rumos kávéba, képtelenség, hogy ne puhuljon meg!

Majd holnap írd meg az eredményt!:)

2019. szept. 25. 20:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 A kérdező kommentje:
Igazad van :) OK, mindenképp beszámolok, köszönöm! :)
2019. szept. 25. 20:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!