Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Nagyon jó sajtos rudacska...

Nagyon jó sajtos rudacska receptet tudnátok nekem írni?

Figyelt kérdés
Kipróbáltam már sok különbözőt, de nem sikerül jól, pedig nagyon szeretjük.. Mindig megpuhul, nem lesz ropogós vagy az íze sem az igazi.. Akárhány vendégségben voltam mindenhol finomabb volt mint az enyém..
2019. nov. 5. 14:02
 1/7 anonim ***** válasza:
0%
Google.
2019. nov. 5. 14:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
90%

Nagyon kedves barátnömtöl kaptam ezt a receptet, próbál ki te is, nagyon finom, egyszerü elkészíteni és tényleg eláll pár napig - mármint ha lesz rá ideje :)


Sós-sajtos-ropogós, ami sokáig eláll.

30 deka liszt, 25 deka margarin vagy 20 deka zsír (keverve is lehet, fél margarin, kiegészítve 7-8 deka zsírral)10 deka reszelt sajt bele a tésztába, meg egy kevés a tetejére,

hat evőkanál hidegvíz, egy ek. 10 %-os ecet, egy teáskanál só, de ez ízlés szerint lehet egy kicsit több is.

A zsiradékot apróra vágva összemorzsókáljuk a liszttel, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Fél órát pihentetjük, majd kb egy centis vastagra kinyújtjuk.

Kb egy centis csíkokat vágunk derelyevágóval, amiket 4-5 centis darabokra vágunk. Lekenjük felvert tojással és megszórjuk reszeltsajttal/köménnyel/szezámmal.

Nem túl közel tesszük egymás mellé (sütőpapíros tepsibe), mert az ecettől szépen megnőnek.

Nagyon finom, sokáig ropogós marad, érdemes dupla adagban is elkészíteni.

2019. nov. 5. 15:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

Sokan vannak, akik elmennek a boltban a leveles tészta mellett.

Sokáig én is így voltam, míg nem ettem egyszer vendégségben ilyet.

Nagyon gyorsan kész és tényleg tökéletes sajtos nasit lehet belőle készíteni.

A Pennyben szoktam venni a hűtőpultból egy 300 Ft-os leveles tésztát. Kinyújtott, nem fagyasztott, tekercsben van. A Pennyben a felső polcon a réteslapok, élesztők környékén találod.

- Kiteríted

- megkened tojással

- pizzaszeletelővel 1 x 5 centís csíkokra vágom. (Van egy kis trükk, hogy srégen kell tartani a szeletelőt, úgy nehezebben ragad rá. Az élkiképzéstől függ, hogy balra, vagy jobbra döntöd)

- Fém sütis lapáttal alányúlok és kisebb hézagokkal beleteszem a tepsibe (alá sütőpapír)

- Ráreszelem a sajtot + köménymag + só.

- Előmelegített sütőben kb 8 perc alatt kész.

- A sütilapáttal kiveszed táblában, mivel a sajt összefogta a darabokat. Pár percíg vársz vele és szépen lehet tördelni a csíkokra.

Tényleg nagyon finom, kár lenne bárkinek is kihagyni


A leveles tésztára rá van írva, hogy szobahőmérsékletűre kell melegednie sütés előtt. Na ezt én még sosem tudtam kivárni. :)

A tészta csíkokra vágását célszerű még a tészta hideg állapotában megtenni, hogy kevésbé ragadjon.

A sót pedig a sajt tetejére szórd, mert úgy kevesebb sóval is ugyanazt az eredményt éred el. Ha akkor teszed rá a sót, amikor már szinte majdnem kész a sütés, akkor a sajt tetején megmaradnak a szemcsék és intenzívebb a sós íz, akkor is , ha kevesebbet tettél rá.

Én éppen ezért a nokedli tésztájába sem teszek sót, mert az ember egyben lenyeli. A sót nem is érzed rajta, de a szervezetedbe bekerül. Inkább a főzővizet sózom meg jobban, hogy a külsején legyen sósabb.

2019. nov. 6. 20:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:

Most olvasom, hogy 2-es derelyevágóval vágja kisebb darabokra. Ez nekem eszembe sem jutott. Lehet, hogy kevésbé ragad, mint a pizzaszeletelővel vágott.

Amúgy ez az ecetes dolog érdekes. Nem gondolnám, hogy sajtos dologba jó lehet, de kipróbálom.

2019. nov. 6. 20:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

Annyit írtam a leveles tésztáról, hogy beindult a nyálelválasztásom. Azonnal sajtos nasít kívántam.:)


20.50-kor nekiálltam.

21.20-kor már ettem belőle....

2019. nov. 6. 21:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
Nem vált be a derelye vágó. A hullámos kivitel nem jó ide.Marad a pizzavágó.
2019. nov. 6. 21:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

A 2-es vagyok, elöször én is megdöbbentem az ecetes ötlettöl, de kipróbáltam és tényleg nagyon jó lett.

Azóta sokszor készítettem, általában 2-3 adagot egyszerre, mert napokig ropogós marad.

Szóval próbáld ki nyugodtan, meglepöen jó az eredmény.

A másik elönye, hogy minden hozzávaló olyan, hogy mindig van otthon, nem kell külön venni.

(Még leveles tésztát sem :) , habár abban is igazad van, hogy nagyon jó alaptészta, és rengeteg módon el lehet készíteni. Nekem csak az a hátránya, hogy frissen finom, de másnap már nem az igazi)

2019. nov. 6. 21:49
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!