Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kenyér sütőgéphez kaphatnék...

Kenyér sütőgéphez kaphatnék tanácsot?

Figyelt kérdés
Vettem egy kenyér sütőgépet és szeretnék egészséges kenyeret sütni. Lehet kapni barna lisztet vagy másmiet,ami egészséges,hol kapható és hogyan szoktátok elkészíteni?
2020. jan. 13. 20:25
 1/10 anonim ***** válasza:
Főleg a nagyobb árúházakban kapni többféle kenyér keveréket, érdemes lenne azokkal próbálkoznod, amíg elsajátítod a technológiát. Gondolom én.
2020. jan. 13. 21:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:

A kenyérsütőgépekhez adnak receptkönyvet is, nézd meg, vannak benne teljes kiőrlésű receptek. Mi alapból 1/3 graham liszttel sütjük a kenyeret (egyébként a gép fehér kenyér alapreceptjét követve), de lehet tisztán rozslisztből is, olyan recept is van benne.


Ilyen liszteket nagyobb áruházakban szoktam látni, pl. nagy Tesco áruházban.

2020. jan. 13. 21:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Azt szeretném még kérdezni,hogy próbáltátok e esetleg az úgynevezett ősi receptet : liszt,só víz? Tehát élesztő nélkül?
2020. jan. 13. 21:24
 4/10 anonim ***** válasza:
szerintem sütőpor nélkül nem kapsz "kenyér állagú" kenyeret.
2020. jan. 13. 21:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
Igen, egyszer, gyerekként. Egy kőkemény plecsni lett az eredmény :-) A kenyérsütőben egy belül sületlen, kicsi kenyeret fogsz kapni.
2020. jan. 13. 22:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Lehet bolti élesztő nélkül, de akkor kovász kell bele (szerintem kis cukor is).


Csinálhatod vad élesztőből is, de boltiból is.


Élesztő (=kovász) nélkül nem készült régen se kenyér, csak (keletlen) lepény.

2020. jan. 13. 22:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:

"Köszönöm szépen. Azt szeretném még kérdezni,hogy próbáltátok e esetleg az úgynevezett ősi receptet : liszt,só víz? Tehát élesztő nélkül?"


Lehet csak ebből csinálni, viszont víz és lisztből kovászt kell csinálni, ami egy folyamat, etetni, itatni kell a kovászt. Macerásabb, mint az élesztővel készült kenyér. Van már érett kovászod, akkor már csak abból kell kivenni a kenyérhez és tovább etetni a kovászt.

2020. jan. 14. 09:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
50%
# 3/ Élesztő nélkül semmiféle kenyeret nem tudsz sütni!
2020. jan. 14. 10:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:

Egyszer ettem kenyérsütős kenyeret, de nekem valahogy nem jött be.

Inkább azt csinálom, hogy keverek 1 kg lisztből , élesztővel egy adagot és este berakok annyit a tepsibe, amennyit másnap reggel meg szeretnék enni. Időzítőt beállítom a mini grill sütőn , éjszaka megkel , mire felkelek kész a friss kenyér.

Ami marad tészta, azt beteszem a hűtőbe lefóliázva. Abból akár este csinálhatok lángost is. Eláll jó pár napig és minden nap ehetek frisset.

2020. jan. 14. 13:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
Nekem is volt (ajándékba kaptuk) Ha mielőtt megvetted akkor kérdezted volna tudtam volna tanácsot adni, most már nem.
2020. jan. 14. 18:17
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!