Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Jó kis patiszon recepteket...

Jó kis patiszon recepteket írjatok légyszíves? Hogyan lehet fagyasztani, vagy más módon tartósítani lehetőleg tartósítószer nélkül?

Figyelt kérdés
Rengeteg nőtt a kertben, de én csak rántott patiszont tudok csinálni, mert rakottasan csináltam egy tejfölös-foghagymás-zöldfűszeres öntettel + sajttal aminek az ötletét itt találtam. Szóval további receptek érdekelnének.
2010. júl. 22. 08:55
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

szia! én grillezéshez szoktam kapros-joghurtos patisszonsalátát készíteni.

kockára vágom, egy kis olajon megpárolom,pici ecettel, hogy roppanós maradjon.kis ételítesítővel megszórom és rá

a kapros-natúrjoghutos/kefír/.jól behűtve nagyon finom.

üdv.

2010. júl. 22. 09:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
én csináltam már olyat, hogy megtöltöttem csirkés-tojásos-gombás-fűszeres cuccal, rá tejföl, sajt és irány a sütő. salátát csináltam mellé. de grilleztem is már. jól befűszereztem és úgy. de a rakott patiszon is jó. akár zöldségesen, akár húsosan, akár ragusan. de akármivel is megtöltheted. azt is lehet, hogy megsütöd a sütőben a patiszont és utána töltöd meg salátával. de díszítésre is láttam már, hogy használták.
2010. júl. 22. 09:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Kockákra vágod, egy nagy edényben, vagy kuktában olajon hagymát, kaprot dinsztelsz, erre rádobod a patiszont. Nem kell együtt pirítani. Csinálsz hozzá rizses húsgombócokat. Kb. úgy, mint a töltött paprikához, csak teszel bele kaprot is, piros paprikát viszont nem. Ezeket ráteszed a patiszonra, felöntöd vízzel, és jól átfőzöd, hogy a gombócok rendesen megfőjjenek. Kuktában én kb. 40 percig szoktam, edényben több. Ha kész van, csinálok egy világos rántást, tejföllel+főzőlével felöntöm, hozzáteszem a gombócokat, meg a patiszon kockákat egy szűrőkanállal, és összefőzöm. Nagyon sokat lehet így csinálni, nálunk mindenki szereti.

Amúgy nyersen is fagyaszthatod a patiszont, konyhakészre csinálod, és nyersen kockákra vágva fagyasztod. Csak ki kell majd engedni felhasználás előtt.

2010. júl. 22. 09:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Fagyasztani úgy tudod mint a tököt,de gondolom erre már gondoltál!:D

Készíts rántott patiszont!Aztán rétegeld be őket!Rántott patiszon-sonkaszeletek és főtt tojás-r. p.-pirított gomba és egy kis kanál tejföl-r. p.-sajtszelet.Ezt szépen vékonyan rakd egymás tetejére,majd szúrd át hústűvel,vagy fogvájóval hogy el ne boruljon!Tedd a forró sütőbe, amíg a sajt szépen meg nem pirul!Készen is van!

Ez csak egy a rengeteg variáció közül,kicsit pepecselős,de igazán megéri rászánni egy kis plusz időt!

Minden jót!:)

2010. júl. 22. 10:39
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!