Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell az élesztőt...

Hogyan kell az élesztőt felfuttatni?

Figyelt kérdés
2010. júl. 27. 12:42
 1/2 anonim ***** válasza:

1 kk cukor, 1 kk liszt, langyos tej kb 1 dl, és az élesztő (ha nem por, akkor belemorzsolva)...

ha letakarod elvileg pár perc után habos lesz a teteje, akkor jó, ha kb 15perc után sem, akkor nincs felfuttatva valamiért, habár ennek ellenére nekem úgy is "működik".

2010. júl. 27. 12:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

meglangyosítasz egy kicsi tejet, de csak nagyon langyos legyen, ne forrjon, mert az tönkreteszi az élesztőt. Aztán beleraksz egy kiskanál cukrot, és belemorzsolod az élesztőt, és vársz kb 10 percet, amíg felfut az élesztő, amt látni fogsz, mert nagyo látványos, kb duplájára fut fel, olyan habos lesz. Az arányokat valószínűleg írja a recept, mert mindig változó, hogy mibe mennyi kell, de itt egy arány: másfél deci tej, 5 deka élesztő, 2 teáskanál cukor

sok sikert!

2010. júl. 27. 12:48
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!