Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kenyér sütőgép alap sütéshez...

Kenyér sütőgép alap sütéshez (Basic) miért kell tejport használni? Megsütött kenyér átlaga túl tömör. Mit lehet tenni ez ellen?

Figyelt kérdés

2020. ápr. 22. 10:09
 1/10 anonim ***** válasza:
milyen gép? milyen recept?
2020. ápr. 22. 10:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
36%

NEM KELL! Egyszerűen hagyd ki.

A kenyér tömörsége sok okból lehet: nem kelt eleget, vagy éppen túl sokat és összeesett a sütésnél, vagy kevés volt a folyadék, vagy rossz az élesztő, vagy nem dagasztotta eleget a gép, vagy a liszt gyenge minőségű, stb.

Olvass el SOK ide tartozó cikket, tapasztalatot és próbálkozzál többször. Sajnos annyi tényező van a kenyérsütésnél, sok a hibalehetőség. Ki kell tapasztalni, meg kell tanulni.

2020. ápr. 22. 10:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
2020. ápr. 22. 10:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 A kérdező kommentje:

1: Orion-OBMD-1401

Alapkenyér (basic ): 1000G


Víz

Olaj

liszt

cukor

(tejpor) !

élesztő

2020. ápr. 22. 10:37
 5/10 anonim ***** válasza:
és miből mennyit teszel bele? tömegek?
2020. ápr. 22. 10:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:

1. Alap (Basic ) 1000G

víz: 350ml

olaj: 3 evőkanál

só: 1.5 teáskanál

liszt: 4 csésze. (adták hozzá vásárláskor )

cukor: 2 evőkanál

(tejpor )! : 3 evőkanál. erről lenne szó.

élesztő: 1 teáskanál

2020. ápr. 22. 10:43
 7/10 anonim ***** válasza:
Az enyémhez is írja (Moulinex), sose használok. Hagyd ki nyugodtan.
2020. ápr. 22. 10:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:

Mi ezeket használjuk ettől tömör a kenyér:

Fehér búza kenyér liszt: BL-80-as+ búzafinomliszt BL 55

3 adag BL-80-as

1 adag BL-55-s

2020. ápr. 22. 11:02
 9/10 Noblesse Oblige ***** válasza:
66%

Ahhoz hogy a kenyér "szellős" legyen, ki kell alakítani a gluténszerkezetét. Ezért hajtogatják kb negyedóránként. Az élesztő... nos a kenyérnek kell érési idő, mert mikroorganizmusok dolgoznak benne. Házi kenyér 1-3 óra alatt csak sütőporos verzióban van meg. Egyébként meg ~12-24 óra.


Ha tehetek egy javaslatot, akkor próbálkoz a "lusta asszony kenyerével". Ez szintén élesztős, nem igényel nagy szaktudást, de ez áll a legközelebb a valódi kenyérhez.


Ha még mélyen érdekel a téma akkor Limara péksége blog.


A tejpor pedig nem teszi tömörebbé a tésztát, inkább "sejmesebbé".


+ Érdemes egy pici olajat hozzáadni a tésztához ettől is lukacsosabb lesz.

Ezek a gyors tippjeim vannak.

2020. ápr. 22. 11:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:

Hagyd ki a tejport, én is ki szoktam mindig.

amúgy a kenyérsütőben sült kenyér mindig tömörebb egy kicsit, mintha pl. tűzhely sütőjében sütnéd.

2020. ápr. 22. 11:59
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!