Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mitől lett ilyen a linzer...

Mitől lett ilyen a linzer tésztája ?

Figyelt kérdés

Tehát,hogy ugye a linzertésztának, hogy vékonyan lehessen szaggatni,olyan,hogy is mondjam,tömötnek kéne lennie...Az enyém viszont nyúlós lett. Nem hiszem,hogy a repcepttel van a gond,már sokat kipróbáltam,de ezt egy ilyen videóban kéyzítette el a szakács,tehát nem ezzel van szerintem a gond...Tudna esetleg valaki egy jó receptet adni,vagy megmondani mitől ilyen,és hogyan lehetne még kezdeni vele valamit ?

(Sajnos így még nem tudom megcsinálni a linzereket,összeszűkül a tészta,ahogy kiszaggatom...Tényleg nem tudom mit rontottam el megint)



2020. jún. 22. 20:53
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

Én sejtettem, de nem mertem rákérdezni. 😂


Tilos ilye.n vegyi termékeket sütihez használni. A zsírtartalma töredéke a vajénak, így nem is csoda ha katasztrofális a végerdmény.

2020. jún. 24. 19:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/28 anonim ***** válasza:

Ilyenekhez mindig a vajhoz legjobban hasonlító margarint kell használni, tehát minél nagyobb zsírtartalmú, minél keményebb.


Ezek a kenhető margarinok nem csak lágyak, amiért alkalmatlanok erre, hanem nagyon vizesek, a növényi olajjal mesterségesen homogenizálják, ezért nem feltűnő benne a víz, de olvaszd csak ki egy serpenyőben, szinte víz az egész.

Még akár gyúrás közben is szét tud esni alkotóelemeire egy olcsóbb, gyenge minőségű szendvicsre kenhető margarin. A zsiradék része ikrás lesz, a víz meg különválik.

De még ha nem is esik szét, attól még a víz az kifejti a hatását! És mivel ebbe a tésztába nem igazán kell víz, simán tönkreteszi az egészet.

2020. jún. 24. 19:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/28 anonim ***** válasza:
Jó pap holtig tanul :)!
2020. jún. 24. 20:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/28 A kérdező kommentje:
Hát igen ezt most megtanultam 😅 (köszi mimdenkinek,igazad van utolsó :D) Szóval most ma vettem ilyen tejmentes sütőmargarint,ami jól néz ki, (jó tényleg eléggé más mint az a kenőmargarin amit használtam😂),és úgy tervezem,hogy most megcsinálom újra a tésztát (csak kisebb adagban mert azért hátha történik megint valami),csak ugye most a 3:2:1-es recepttel...szóval tudnátok segíteni,hogy akkor pld 200g liszt, 100g sütőmargarin,(kábé) 66,6 g cukor ? Meg még az,hogy mennyire vékonyra nyújtsam majd ? (Megint úgy tervezem,hogy reggel szaggatom,sütöm) Amúgy tényleg remgeteget segítetek,szóval megy mindenkinek a zöld kéz :) Remélem most ez a sokadik próbálkozás már összejön 😂
2020. jún. 25. 21:28
 25/28 anonim ***** válasza:

Nem, ez nem 3:2:1

Ez kb 3 : 1,5 :1


A 3:2:1 az egymáshoz viszonyított arányokat jelenti.


Pl hasonló mennyiségben legyen mondjuk a 7 deka az 1 rész.

Akkor 21 dkg liszt, 14 dkg vaj, 7 dkg p.cukor.

2020. jún. 25. 21:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 26/28 anonim ***** válasza:

Nem jó az arány! Amit te írsz, az 2:1:0,6.


30 dkg liszt, 20 dkg vaj/margarin, 10 dkg cukor.


Vagy ha felezed, akkor 15 - 10 - 5


Egy tojássárga, és esetleg egy pici jéghideg víz, hogy összeálljon morzsálódósból tésztává.


Tegnap asszem már leírtam, hogy először csak a lisztet+vajat morzsold el (vagy vki írta a reszelős módszert, az se rossz...), és utána tedd hozzá a cukrot, meg a tojássárgáját.


Nincs semmilyen robotgéped? A késes robotgéppel 1 perc az egész, imádom. :-)

2020. jún. 25. 21:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 27/28 anonim ***** válasza:

Vagy még kisebb mennyiségben, a példa kedvéért

15 liszt, 10 margarin, 5 p.cukor .

Itt az 5 dkg az 1 rész.

2020. jún. 25. 21:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 28/28 anonim ***** válasza:

Itt egy videó:

[link]


Szerintem nem kell ennyit gyúrogatni, sokkal hamarabb összeáll.

2020. jún. 25. 21:51
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!