Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mitől lett ilyen a linzer...

Mitől lett ilyen a linzer tésztája ?

Figyelt kérdés

Tehát,hogy ugye a linzertésztának, hogy vékonyan lehessen szaggatni,olyan,hogy is mondjam,tömötnek kéne lennie...Az enyém viszont nyúlós lett. Nem hiszem,hogy a repcepttel van a gond,már sokat kipróbáltam,de ezt egy ilyen videóban kéyzítette el a szakács,tehát nem ezzel van szerintem a gond...Tudna esetleg valaki egy jó receptet adni,vagy megmondani mitől ilyen,és hogyan lehetne még kezdeni vele valamit ?

(Sajnos így még nem tudom megcsinálni a linzereket,összeszűkül a tészta,ahogy kiszaggatom...Tényleg nem tudom mit rontottam el megint)



2020. jún. 22. 20:53
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
87%

Az úgy jó lehet, de akkor már készíts elő mindent, mikor előveszed a hűtőből (előmelegített sütő, gyúródeszka, formák, stb.), és gyorsan dolgozz a tésztával. Én félbe szoktam vágni, hisz egyszerre az egészet nem tudom kinyújtani, addig a másik fele marad a hűtőben, hogy addig se ,,olvadjon". Jól lisztezd alá a gyúródeszkát, mert valószínű, hogy ha mállós, akkor rá fog ragadni.


Majd meséld el, hogy sikerült, szurkolok :)

2020. jún. 22. 22:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/28 A kérdező kommentje:
Köszi! Meg a tippeket is köszi :) Majd mesélem milyem lett :D
2020. jún. 22. 22:07
 13/28 anonim ***** válasza:
76%
Mármint akkor most a sárgájával vagy a fehérjével gyúrtad össze? Mert ugye CSAK! a sárgája kell a tésztába.
2020. jún. 22. 22:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/28 A kérdező kommentje:
Hát a sárgájával,de azért egy nagyon-nagyon kicsi fehérje is került bele ...:/
2020. jún. 23. 06:38
 15/28 Barackoshányás ***** válasza:
52%
Valaki írta a vajat, nekem pont az a tapasztalatom, hogy azzal nem jött össze. Én is a 3-2-1-es módszert csinálom, növényi margarinnal tökéletes lett, rendes vajjal pedig szörnyű, nem lehetett rendesen kiszaggatni, hiába próbáltam utólag javítgatni
2020. jún. 23. 08:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/28 anonim ***** válasza:

14: nem maga a fehérje a probléma (tehát nem gond, ha pici belement), hanem a plusz nedvesség.

Én csináltam már egész tojással is, semmi baja nem lett tőle a tésztának.


15: nem ócska vizes vajat kell használni, hanem minőségi (pl. aldi-lidl-ben kapható német) vajat.

2020. jún. 23. 09:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/28 Barackoshányás ***** válasza:
Lidl-s volt
2020. jún. 23. 13:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/28 anonim ***** válasza:
74%
Csak akkor lesz jó állaga a tészta, ha a gyúrás során hideg marad, nem a tojás volt a hibás nálad. Nyáron a meleg konyhában nem sok eséllyel indulsz. A felkockázott, hideg vajat/margarint eldörzsölöd a liszttel, aztán gyors mozdulatokkal beledolgozod a porcukrot is. Ha a kezed melegétől megolvadt kissé, akkor nyújtás előtt tedd a hűtőbe legalább negyed órára. Én a kiszaggatott linzereket (és minden más gyúrt tésztát) tepsistől be szoktam dobni a fagyasztóba 15-20 percre, így sosem folynak szét sütés közben.
2020. jún. 23. 18:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/28 anonim ***** válasza:

Bizony, jól mondja a 18-as, nem jó ha megolvad benne a vaj (margarin) .

Nem azért kell hűtőbe rakni közben, hogy ha megolvadt, akkor visszadermedjen, hanem azért, hogy meg se olvadjon!

Gyorsan kell vele dolgozni.


Mondok egy trükköt.

A tálban benne van a liszt, fogod a legnagyobb lyukú reszelőt, (káposzta reszelő) és elkezded vele belereszelni a margarint a lisztbe.

Minden húzás után, vagy legalább minden második után lisztezd a vaja/margarint.

Meg amit lereszeltél, és ott van a reszelőben, vagy tálban arra is a szálak közé szórd a lisztet.

Így nagyon hamar viszonylag homogénné tudod tenni a lisztet és a vajat, utána mehet bele a porcukor és tojássárgája , kicsit összekevered, és mehet be a hűtőbe egy kis időre, hogy visszahűljön.

Utána ha megint teljesen hideg, akkor összegyúrod, és kész.

Nyújtás előtt ismét érdemes visszahűteni.

Ja, és előtte a lisztet is nyugodtan beteheted a fagyasztóba, mert egy 25 fokos liszt se sokat segít a történeten.


A nyújtást, szaggatást is gyorsan, határozottan csináld.

Ha eleinte lassabb vagy, csak a kész tészta felét, vagy negyedét csináld meg, a többi legyen a hűtőben. Inkább kevesével dolgozz, ne napozzon a tészta a meleg konyhában.

2020. jún. 23. 19:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/28 A kérdező kommentje:

Á na igen,az a baj,hogy úgy néz ki nem csak egy gond volt (hogy ugye nem volt elég hideg és megolvadt a margarin),hanem pluszba rossz margarint használtam,tudjátok,ilyen szuper puha növényi könnyenkenhetőt,pedig ezt kiderült,hogy ilyen kockás sütőmargatinnal (azt hiszem így hívják) kellett volna csinálni,mert ugye az reszelhető is (ahogy ugye mondtad 19-es) meg keményebb ugye ...Hát nagyon szép linzerek lettek,ki lehetne rakni ilyen elképzelés VS valóságba :)

Köszi mindenkinek a válaszokat,sokat segítettetek,és hát akkor legközelebb megpróbálom sütőmargarinnal meg azzal a 3:2:1-es recepttel,amit írtatok :) Köszi! És jóestét :)

2020. jún. 24. 18:48
1 2 3

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!