Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szavazással! Zöldségleves a...

Szavazással! Zöldségleves a következő alapanyagokból: répa, karfiol, krumpli, víz, só. Mennyi sót teszel egy ilyen vagy ehhez hasonló levesbe, 2,5 liter vízhez?

Figyelt kérdés

A zöldség mennyisége körülbelül másfél kg.


Mindenkinek a saját ízlésére, szokására vagyok kíváncsi.


Tehát a kérdés: "Mennyi sót teszel egy ilyen levesbe, 2,5 liter vízhez?"



2020. okt. 25. 13:21
A kérdező szavazást indított:
Semennyit.
0,5 teáskanál
1 teáskanál
1,5 teáskanál
2 teáskanál
2,5 teáskanál
3 teáskanál
3,5 teáskanál
4 teáskanál
A felsoroltnál többet.
21 szavazat
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
81%
Alapesetben MINDEN levesbe literenként egy csaporr teáskanál sót szoktam tenni, pontosabban elöször kicsit kevesebbet, és ha kell, utána sózom, de a végén mindig erre az adagra jövök ki.
2020. okt. 25. 13:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Azt tudod, hogy a sók nem egyformán sósak?

A legjobb, ha a használt sóddal teszel bele viszonylag keveset és ha nem elég, teszel még. De pont a só az, amit akár a tányéron is lehet beletenni, ha valakinek nem elég sós, mert a minősége ettől nem változik.

2020. okt. 25. 13:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Amiben krumpli van, abba a megszokottnál valamivel több só kell.
2020. okt. 25. 14:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
30%
Én minden levesbe egy teáskanál sót teszek, és az elég. Kivéve a húslevesbe, mert abba másfél csapott megy.
2020. okt. 25. 20:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

4-es: és MENNYI levest fözöl????

Mert nagyon nem mindegy, hogy 1 litert vagy ötöt!!!!!

2020. okt. 26. 09:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
38%

5-ös, én nem sózom agyon az ételeket, illetve más fűszerek is mennek bele. Ételízesítő, bors + a húslevesen kívül a többi zöldséglevesbe a rántás is.


4-es voltam.

2020. okt. 26. 12:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
76%

#6

Az ételízesítő is tömény só, tehát gyakorlatilag annyit használsz, mint normál sózás mellett bárki.

Zöldségleveseket nem rántjuk, hanem maximum stauboljuk.

Ezt az eljárást akkor alkalmazzuk, amikor valamit csak kevés liszttel akarunk sűríteni. Az eljárást a zöldségek pirításával kezdjük. Amikor a zöldségek megpirultak rászórjuk a lisztet és néhány percig együtt pirítjuk, majd felöntjük vízzel vagy csontlevessel. Ezzel az eljárással készíthetjük a becsinált leveseket, egyes zsenge zöldségből készült főzelékeket is.

2020. okt. 26. 12:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
4/6-os: arra még mindig nem válaszoltál, hogy mennyi levesbe teszed az 1 kiskanál sót!!!! Másrészt meg az ételízetítö nagyrész só + plusz ízfokozók, sokkal egészségesebb lenne, ha ezt kihagynád az ételböl.
2020. okt. 26. 12:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
67%

Soha eszembe se jutott még erre figyelni.

Szórom a sót, a végefelé megkóstolom, ennyi. Ha kell még teszek bele...

2020. okt. 26. 21:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Hát kB 4 literes fazékba teszek egy lapos evőkanálnyit, de a végén olyan sótlan hogy mindenki sózza.
2020. okt. 27. 14:00
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!