Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Töltött káposztából mely...

Töltött káposztából mely részeket érdemes lefagyasztani; csak magát a töltött káposztát és húsgombócot, esetleg a levét is, vagy a gombócok körül lévő aprókáposztát, a füstölt húsokat, illetve ezeket egyben vagy külön-külön?

Figyelt kérdés

2020. dec. 15. 12:56
 1/9 anonim ***** válasza:
88%
Mindenből együtt.
2020. dec. 15. 13:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
70%

Én már amikor frissen elkészül a töltött káposzta szétszedem töltelékre és apró káposztára, mert az a megfigyelésem, hogyha együtt marad, akkor másnapra veszít a töltelék az izéből, pedig nem jellemző rám, hogy úszik a lében és mégis.

Ha marad és lefagyasztom, akkor ugyanígy, hogy külön a gombócok, külön a káposzta, utóbbiban az összes alkotórésszel.

2020. dec. 15. 13:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
84%
Én is külön fagyasztom a tölteléket és a káposztát.
2020. dec. 15. 13:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
85%
Úgy egyben, mindenestől, adagonként.
2020. dec. 15. 14:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Én mindenestől, 4 személyes adagokban.
2020. dec. 15. 17:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
29%
Soha nem fagyasztom le semmilyen formában, mert kiolvadtan a káposzta állaga már gusztustalan.
2020. dec. 16. 15:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Egyben az egészet le lehet nyugodtan fagyasztani.Nem lesz semmi baja
2020. dec. 18. 10:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek a válaszokat! Végül úgy ahogy volt, lefagyasztottam mindenestül és hát majd kiderül, milyen lesz kiolvadva :)

A cucc java a rokonságnak ment, szólok nekik, hogy nem tudni előre, milyen lesz a kiolvasztott eredmény, mert jót és rosszat is hallottam itt tőletek :D

De mindenkinek mentek a zöld pipák, zöld választól függetlenül :)

Még egyszer köszi mindenkinek!

2020. dec. 30. 00:31
 9/9 A kérdező kommentje:

No, hát az eredmény az, hogy 1 hét fagyasztás után kivettem egy adagot a fagyasztóból, a hűtőben engedtem ki és tökéletes lett. Mind a füstölt húsok, mind a káposztalevél, mind az aprókáposzta, mind pedig a töltelékek és a gombócok, mind-mind tökéletesen ugyanolyan állagú maradt, ahogy eltettem. Egyik állaga sem változott meg egy picit sem.

Lehet, hogy az én fagyasztóm működik olyan hőmérsékleten, hogy nem engedi az állagváltozást - ugyebár vannak a fagyasztók, amik -5°C körül fagyasztanak és vannak azok, amik -20 vagy akár -25°C-ra is hűtenek, ott könnyebben el tudom képzelni, hogy a káposzta vagy akár a hús állaga is gusztustalanná fagy.


Az én fagyasztóm -4°C-ra fagyaszt, szóval akinek hasonló van, az nyugodtan fagyaszthatja a töltött káposztáját - arra viszont érdemes figyelni, hogy a sok zsiradék és vagy akár kevéske tejalapú anyag (pl. habarás) ne kerüljön bele, mert az viszont minden kajának a fagyasztását tönkre teszi.

2021. jan. 7. 11:47

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!