Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha jénaiban gyúrom és keleszte...

Ha jénaiban gyúrom és kelesztem a kenyeremet, és úgy ahogy van, teszem is a sütőbe, odaragad?

Figyelt kérdés
Kiszedhető? Csinált valaki ilyet? Mi történne?

2021. jan. 15. 14:39
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Valószínű oda ragadna.Én mikor kenyeret csinálok akkor kelesztem egy tálban aztán még átgyúrom pici liszttel és utána rakom a formába.
2021. jan. 15. 14:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező nem így kell csinálni. Igen, beleragadna. Egy tálban összegyúrod, megkeleszted. Ha megkelt, kiborítod kilisztezett nyújtófára vagy pultra. Átgyúrod, majd kimargarinozott jénaiba teszed fél órára, ez a második kelés. Előmelegített sütőben fedő alatt sütöd. Hogy meddig és milyen hőfokon az az adott sütőtől függ.
2021. jan. 15. 14:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
sütőpapír a megoldás!
2021. jan. 15. 15:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

2-esnek!

Lisztezett gyúródeszkát akartál írni ugy-e, és nem lisztezett nyújtófát? :)))

2021. jan. 15. 15:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
Én nem használnék margarint (mondjuk eleve semmihez se), de kenyérhez főleg nem....
2021. jan. 15. 15:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Jaaa😀 igen, nyújtódeszka!
2021. jan. 15. 15:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Azt mondjuk megnézem, ahogy egy jénai tálban gyúrod a kenyeret, jó nagy tál lehet.
2021. jan. 15. 15:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 A kérdező kommentje:
Nem kicsi, az tény. Úgy már csináltam, hogy kis vajjal kikentem és liszteztem, csak ugye abban semmi poén. Közben rájöttem, hogy a jénais sütésnek épp az a lényege, hogy lehet olyan vizes a tészta, ami tepsiben szétlapulna, és piszok puhára lehet sütni. Persze kell bele kis plusz zsiradék, hogy jó és tartós legyen, de attól még odaragad, mivel semmiképpen sem az a táltól elválós már. Egyszer azért lehet kipróbálom, max kiesszük kanállal. :)
2021. jan. 15. 16:23
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Azt csinálhatod, hogy ezt a puha tésztát bekevered egy másik tálban, jó alaposan kivajazod a jénait, (szerintem ki is lisztezheted) aztán beleöntöd a tésztát kelni, és úgy rakod be a sütőbe.
2021. jan. 15. 16:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
0%

Milyen formaba rakjatok a kenyeret? Milyen jenai? Mit kell kivajazni?


Kenyeret igy kell sutni: [link]


:)

2021. jan. 15. 17:11
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!