Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Első kenyérsütésem, ráadásul...

Első kenyérsütésem, ráadásul egyedül. (? )

Figyelt kérdés

Szeretném meglepni a családom, ezért kigondoltam, hogy huszadikára kapnak egy szép magam sütötte, remélhetőleg finom kenyeret.:)

A helyzet az, hogy kenyérsütő gépem nincs, anélkül kell megcsinálnom. Sütőben, mert hogy kemence sincs:D (gázsütő)

Szóval lenne néhány kérdésem:

1. A családom híve az egészséges táplálkozásnak, tehát nem fehér kenyeret sütnék, hanem tönköly kenyeret, de úgy hogy a liszt fele teljeskiőrlésű a másik fehér. Mert ha az egész tk lenne, akkor gondolom nem sikerülne úgy ahogy szeretném. Vagy igen? könnyű vele dolgozni? Puha lesz? Vagy jó ahogy kigondoltam?

2. Meddig kell hagyni kelni? Hányszor kell utána dagasztani, és azt meddig?

3. Hogyan kell felfuttatni az élesztőt?

4. Hogy süljön a kenyér? Egyszerűen tegyem be a tepsi közepére? Vagy kell valami forma?

5. Ha akarok rá magokat, azt akkor szórjam a tetejére, amikor betolom a sütőbe?

Elnézést, hogy ilyen sok kérdést írtam, de elég tapasztalatlan vagyok ilyen téren. Köszönöm előre is a segítséget!

19/l


2010. aug. 16. 08:59
 1/4 anonim ***** válasza:

[link]

[link]



Itt még sok fajtát találsz amihez nem kell gép. És a kérdéseidre is kapsz választ.

2010. aug. 16. 09:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

Gyakran sütök KÉZZEL dagasztott kenyeret.

1. Az élesztőt nem kell felfuttani, hanem egyszerűen belemorzsolod, ha elég puha /nem száradt/.

2. Az első kelés általában 40-45 perc, langyos helyen, letarakva.

3. Ha szépen megkelt, jól átgyúrod még egyszer és még egyszer megkeleszted, de már kicsit kevesebb ideig. /langyos helyen, letakar!/

3. Csak előmelegített /forró/ sütőbe tedd!

4. Ha van valami őzgerinc formád, vagy hasonló, abba tedd, kicsit alálisztezve.

Én egy római mázas tálban sütöm, ahol kicsit mindig "kiterül", mert sok helye van.

5. Fél óra, 40 perc előtt TILOS meglesni nyiltott sütőajlónál, mert összeesik! /Belapul/

6. A magot már az elején rászórhatod.


Én fel szoktam húzni a telefonomat csörgőre, hogy bent ne felejtsem a kenyeret. Teljes gázon kb.1,15- 1,30 óra alatt megsül. De 40 perc után lesegetheted, hol tart. Finom héjasd kenyeret kapsz.

Hozzáteszem, hogy én mindig teszek bele 3-4 evőkamálnyi joghurot és egy tojásnyi főtt burgonyát is /reszelve/.

Írd meg, mit alkottál!!!

2010. aug. 16. 09:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:

Juj köszönöm szépen a válaszaitokat! Mindenképp megírom mi lett, azt hiszem csütörtökön bele is vágok a kenyérsütésbe!

Köszönöm még egyszer sokat segítettetek!:)

2010. aug. 16. 09:32
 4/4 anonim ***** válasza:
A gépi receptek egy-az egyben nem szoktak bejönnmi. Valamit mindig elhallgatnak, kihagynak belőle. Általában azt, amitől szép a kenyér. Ha rám hallgatsz, sikerüléni fog! De jól dagaszdd át!
2010. aug. 16. 09:35
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!