Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy ízesíted a fasírtot?

Hogy ízesíted a fasírtot?

Figyelt kérdés
Először fogok fasírtot csinálni most hétvégén, persze találtam recepteket, de kíváncsi lennék személyes tapasztalatokra is, hogy kinek mi vált be. 1 kg darált sertéshusiból fogom csinálni. Illetve krumplipüré lesz mellé, abba ti tejet, vagy tejszínt szoktatok tenni? Köszi a válaszokat, bocsi a butácska kérdésért, most tanulok főzni :)
2021. márc. 19. 14:22
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
88%
Tej is jó és tejszín is jó.Én vajat is szoktam beletenni mert az lágyítja.Fasírtba só,bors,őrölt paprika,őrölt kömény,vöröshagyma,fokhagymapor,tojás,zsemlemorzsa,mustár a fűszerezése vagy esetleg petrezselyem még ami jó bele
2021. márc. 19. 14:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2021. márc. 19. 14:28
 3/11 anonim ***** válasza:
44%
Nincs mit!Ha csinálod akkor 1 kg d.húshoz elég lesz 1 db tojás és kevés sót tegyél bele első körben és az összes fűszerrel azért óvatosan bánj.Kóstolgasd folyamatosan
2021. márc. 19. 14:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim válasza:
47%
majoranna, fokhagyma és piros paprika. Plusz apróra vágott hagyma. Én Zabpehellyel készítem, egészségesebb mint az áztatott kenyér vagy zsemle
2021. márc. 19. 14:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
90%
tejbe áztatott szikkadt zsömlét (kinyomkodva) is tegyél bele, lazább lesz a szerkezete.
2021. márc. 19. 14:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
91%

kérdező, ez egy abszolút klasszikus recept:

[link]


Én paprika nélkül csinálom, mert jobban szeretjük "sápadtan". :)

2021. márc. 19. 14:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
87%

Én fél kiló sertéshúshoz az alábbiakat szoktam:

1 nem púpozott kávéskanál só

2 gerezd fokhagyma (összezúzva)

1 vöröshagyma (jó apróra vágva, különben kilógnak a nagyobb darabokÖ

1 púpozott evőkanál pirospaprika

1 púpozott teáskanál majoranna

1 teáskanál bors

(plusz 1 db zsemle beáztatva, kinyomkodva, 3-4 ek liszt, 3-4 ek zsemlemorzsa, 1 tojás- de ezek az ízén ugye nem változtatnak).


Bár tudom, hogy nem ez volt a kérdés, azért leírom: én kb. kókuszgolyónyi fasírtokat szoktam gyúrni, még zsemlemorzsában meghempergetni, és sütőpapírra teszem, megkenegetem mindet olajjal, és sütőben sütöm ki 180 °C-on, előmelegített sütőben. Kb. 35 perc után kicsit feljebb veszem 200 fokra megpirítani, még 5-10 percre, utána kész is. Így nem olyan zsíros, és kevésbé időigényes és szagos, mint állni a serpenyő mellett. Majd egyszer, ha van kedved, próbáld ki ezt is :)

2021. márc. 19. 14:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
88%

7: én is pont így szoktam csinálni, csak paprika nélkül! :-) (6-os voltam)


diónyi gombóckák - hamar megsül, és nem lesz tele olajszaggal a konyha. Egy fél kilóból kb. 60 db lesz, szoktam lefagyasztani is készen, nagyon jó előkapni pár darabot, mikor egy főzelékhez feltét kell... :)

2021. márc. 19. 14:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek, nagyon hasznos válaszok :)
2021. márc. 19. 14:48
 10/11 anonim ***** válasza:
83%

Pontos arányokat nem mondok, mert én szemre adagolok mióta az eszemet tudom, de az én receptem:

Fasírt:

- 30%-os darált sertéshús

- Nagyon apróra vágott vöröshagyma

- Szintén apróra vágott fokhagyma*

- Őrölt édesnemes fűszerpaprika

- Őrölt feketebors

- Egy kevés őrölt kömény

- Tojás

- Vízbe áztatott zsemle (mások tejjel szokták)


Ezeket ha összegyúrod, akkor egy homogén, könnyen formálható masszát kell kapnod. Ezt éjszakára tedd a hűtőbe jól lefedve (akár egyben, akár gombócolva), másnap pedig sütés előtt forgasd őket zsemlemorzsába. Arra figyelj, hogy ne süsd túl gyorsan, mert akkor nyers marad a közepe, de túl lassan se, mert akkor megszívja magát.


Krumplipüré:

- Pucolt, kockázott krumpli

- Víz

- Só

- Bors

- Tej

- Tömlőssajt


A felkockázott krumplit tedd fel főni sós vízben (ne melegítsd előtte a vizet), és főzd addig, míg nem megy bele könnyedén egy villa a krumplikockákba. Érdemes többet is tesztelni. Ha kész, öntsd le szinte az összes vizet, csak egy kortynyit hagyj alatta, majd mehet rá a só, a bors, a tej, és végül a sajt. Utóbbit én vaj helyett használom, mivel ad egy kifejezetten finom mellékízt, ami jól passzol a hagymás, fokhagymás húsgolyókhoz.

2021. márc. 19. 15:35
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!