Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van jól bevált palacsinta...

Van jól bevált palacsinta receptetek?

Figyelt kérdés
Eddig akárhányszor csináltam, mindig túl száraz lett, szinte törik. Fogalmam sincs mi lehet a baj, mit csinálok rosszul, de konkrétan olyan mint valami lepény. Szoktam sütni /főzni, de ez mindig kifog rajtam :D

2021. ápr. 8. 21:06
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
63%

3 db tojás

4 púpozott ek cukor

12 púpozott ek finomliszt

1 csomag vaníliás cukor

1 tk só

0.5 dl napraforgó olaj

480 ml tej

2021. ápr. 8. 21:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/17 anonim ***** válasza:
83%

4db tojás

500gr liszt

2 ek olaj

500ml tej

500ml víz

Ebből kb.35db kicsi palacsinta lesz. Én cukrot nem teszek a tésztába,mert sokszor esszük sós töltelékkel.

2021. ápr. 8. 21:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/17 anonim ***** válasza:
67%
Kicsit off, de nekem a kedvencem a Dorayaki Japanese Pancake. Youtube-on beadja a receptet, nagyon egyszerű és finom. Azért off, mert nem sok köze van a magyar csintához. :)
2021. ápr. 8. 22:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/17 anonim ***** válasza:
33%

Cukrot nehogy rakjál bele!!!! Attól ég le.

100ml (1dl) 1 merőkanál


[link]


Hozzávalók

20 dkg liszt

2 tojás

3 dl tej

3 dl szóda

csipet só

2 ek étolaj

2021. ápr. 8. 23:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/17 anonim ***** válasza:
80%
A palacsintasütő forró legyen, olajos papírtörlővel töröld át. NEM kell 1 tonna olajat beleönteni, a tésztában van pont elég. De ha nem eléggé forró akkor soha nem lesz jó!
2021. ápr. 8. 23:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/17 anonim ***** válasza:
51%

125 g finomliszt

2 db tojás (nagy)

20 g vaníliás cukor

1 csipet só

250 ml tej (hideg)

40 g vaj (olvasztott)

6 teáskanál napraforgó olaj

2021. ápr. 9. 12:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/17 anonim ***** válasza:
69%

Én a balatoni palacsinta sütőben tanultam ezt a receptet és az emberek imádták. Én is lehidaltam, hogy nem kell bele se szódavíz se cukor se tej, de azt mondta a hölgy, hogy ő már évtizedek óta így csinálja és a dednagymamaja receptje. Nem ég le, mert nincs benne cukor, nagyon vékonyakat tudsz sütni belőle, és nem törik, mert nincs benne tej.

50 deka liszt, 3 egész tojás, fel evokanal só, 1 liter jéghideg víz

Csomomentesre kevered és picit olajozott palacsinta sütőben süthető is, kb 40 palacsinta lesz belőle. :)

2021. ápr. 10. 17:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/17 anonim ***** válasza:
45%

Így van! Nem tudom ki volt az a hülye aki kitalálta a cukrot, de láttam már sütőporos szerencsétlenkedést is.


A picit olajozott azért nem egészen így van. Forrónak kell lennie és ha vas akkor az már sokat sütött és van rajta olajbevonat. Ha teflonos... na akkor is forrónak kell lennie. A kis olajat legegyszerűbb olajba mártott papírtörlővel felvinni és egyúttal szétkenni.

2021. ápr. 10. 19:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/17 anonim ***** válasza:
29%
De akkor mitől lesz édes a tészta, ha nem kell bele cukor? :D Sokan, például mi is magában is szívesen fogyasztjuk
2021. ápr. 10. 19:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/17 anonim ***** válasza:
22%
Semmitől. A palacsintatésztának nem kell édesnek lennie. Agyament tévút, de mindenki majmolja.
2021. ápr. 10. 20:30
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!