Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Valami normalis palacsinta...

Valami normalis palacsinta teszta ami nem ragad le?

Figyelt kérdés
Utalom sutni mire kisutok 10 et 8 leragad kuka valami praktika??
2021. márc. 24. 13:34
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
90%
Hát nálam 4 tojás, fél kiló liszt, 2 liter tej és fél liter ásványvíz a recept, még egy lottyintesnyi olaj és nem szokott leragadni. Mondjuk szerintem a palacsinta sütőn is múlik. Nekem Teflon van, szeretem.
2021. márc. 24. 13:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
75%

30 dkg liszt, 1 tojás, 6 dl tej, 2 dl szóda, csipi só, csipi cukor, olajka bele, nem ragad le.

Sütés előtt kiolajozod a serpenyőt, jól szétfolyatod rajta, hagyod a tésztát kicsit állni hogy a liszt megszívja magát, serpenyő forró legyen, kislángon odaragad a tészta. Esetleg még egy tojás bele.

Teflonedény csodás.

2021. márc. 24. 13:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
72%
Én nem ismerek konkrét palacsinta receptet, de ha tényleg leragad, akkor vagy nem elég tojásos, vagy túl folyékony a tésztád. Illetve némi zsiradékot sem árt tenni bele, pl. olaj, zsír vagy olvasztott vaj. Emellett, ahogy az előző is írta függ a palacsintasütődtől is, ha az nem a legklasszabb akkor érdemes vagy olajsprével lefújni minden darab előtt, vagy megkenni olajjal.
2021. márc. 24. 13:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
90%

(1) Ne tegyél bele cukrot.

(2) Kevesebb tejet tegyél bele, helyettesítsd vízzel vagy szódával egy részét.

(3) Használj teflon vagy más tapadásmentes serpenyőt. Ha régi a teflon, elmúlik a tapadásmentessége, időnként újat kell venni.

(4) Olajozd ki a serpenyőt, ha teflon, akkor is egy kicsit, egyébként meg alaposan.

(5) Hagyd állni a tésztát legalább fél órát, de jobb egy egész éjszaka.


Ha így már megy, akkor fokozatosan elhagyhatsz az 1-5 pontok közül valamit, és meglátod, hogy még úgyis megy-e a sütés. Lépésenként tapasztald ki, hogy mihez kell ragaszkodnod. Pl. egy szuper teflon serpenyőben olajozással valószínűleg a kissé cukros tésztát is ki fogod tudni sütni.

2021. márc. 24. 13:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
75%
Mai palacsintámból az összes leragadt, szerintem pont azért, mert kevesebb tejet és több vizet raktam bele.
2021. márc. 24. 13:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
83%

Nekem ez a recept vállt be:

3db tojás, 1ek cukor, csipet só, 1/2L tej, 1/2L ásványvíz, 40-45dkg liszt, 1dl étolaj.

Nekem csak az 1. szokott letapadni.

2021. márc. 24. 13:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
88%
#5, a tejben cukor van, attól nekem jobban ragad. Persze zsiradék is van benne, de nekem a cukor jobban szokott számítani.
2021. márc. 24. 14:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
78%
Én palacsinta sütésre egy edényt használok, azt viszont semmi másra, csak palacsintára..
2021. márc. 24. 14:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
79%
#7 Persze, elhiszem, lehet csak a csillagok álltak másképp ma :) Mindenesetre a férjem mindig szakadt palacsintáért nyaggat, na most megkapta :D
2021. márc. 24. 14:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 A kérdező kommentje:

Koszonom szepen mindenkinek ki fogom probalni amiket irtatok.

Zsiradekot szoktam a tesztaba tenni es a serpenyobe is

2021. márc. 24. 14:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!