Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A húslevesnek hogy lesz szép...

A húslevesnek hogy lesz szép színe?

Figyelt kérdés

Kezdő vagyok még. Tyúkhúslevest csinálok.

Felraktam főni a húst. Felforraltam, leszedtem a habot, majd takarékra hajtottam. Beleraktam a hagymát, fokhagymát, sót, borsot, delikátot is, mert szeretjük. Később beleraktam a zöldséget, sárgarépa, fehérrépa, zöldség zöldje, krumplit most nem, mert elfelejtettem venni.

Főzöm már egy jó ideje, de egyáltalán nem szép sárga, mint otthon. Leveskockát nem szokott belerakni se a mama, se anyukám, mégis nekik szép sárga, ez meg nem igazán.



2021. máj. 9. 11:13
 1/10 anonim ***** válasza:
66%
Anyukam tesz bele mindig egy keves kurkumat, az is sárgásítja.
2021. máj. 9. 11:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm, felírom magamnak. Ment a zöld.
2021. máj. 9. 11:22
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

A tyúkhúsleves a tyúk bőrétől, bőr alatti zsírjától lesz sárga.

Ha ilyen a tyúkod és nagyon lassan főzöd, akkor szép tiszta és sárga lesz.

2021. máj. 9. 11:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
94%

Pár órát kell főzni /a hústól függően ez lehet 3-4 óra is akár, foylamatosan figyelni kell/ és lesz egy pont amikor "hirtelen" besárgul. Addig egészen kis lángon szabad főzni, hogy éppen csak "gyöngyözzön".


1./ ha felforrt és leszedted a habját akkor ahogy tetted kicsire kell zárni, és kb. fél-háromnegyed óra múlva kell bele a hagyma, bors, só. De ha egyből bele teszed sincs semmi vészes.


2./ A többi zöldséggel jól jártál el.


Delikát nem kell bele egyáltalán, ha ennyi mindent tettél bele. Az csak akkor kell ha nem teszed tele zöldséggel (az nem más mint liofilizált zöldség, ha beleteszed "frissen" akkor tök felesleges, bár ez a színre nem hat).


Ami még tud a színen /és az ízen is/ dobni az a többi zöldséggel együtt lémennyiségtől függően fél-egy-2-3 db. paradicsom.

2021. máj. 9. 11:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek.
2021. máj. 9. 12:14
 6/10 anonim ***** válasza:
79%

Húslevest soha nem forralunk.

Lassú tűzön gyöngyözzön de ne forrjon.

És igen ahogy a 3as írja, a bőrtől, zsírtól lesz ilyen. A jó magyar húslevesbe nálunk kurkumának helye nincs

2021. máj. 10. 00:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
5%

Az utolsó kivételével eddig mindenki f.szságot írt.


Egyrészt kezdésképp forrásban lévő nagy fazék vízben kb. 10 percig főzni/forrázni a húst, majd az egészet leönteni.


Hideg vízben újrakezdeni, forralni soha. Alacsony gyöngyözés a maximum. A minőségi alapanyag ettől még persze mindig fontos, a teszkósból sose lesz igazi.


A kurkuma csak optikai tuning, ízben nem ad semmit. A nagy szelet gyömbér és a 2-3db csillagánizs viszont valóban különleges és mégis passzoló ízvilágot ad a levesnek. A vietnámi marhahúsleves, a pho alapfűszerei ezek.

2021. máj. 10. 01:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
43%
Azt is szokás csinálni, hogy félbevágott hagymát a száraz serpenyőben lepirítod, majdnem teljesen feketére és úgy főzöd bele. Szakácsiskolában így tnaultuk. Bár nem hiszem, hogy a családod így készíti. Ettől viszont tényleg szép színe lesz.
2021. máj. 10. 21:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim válasza:
100%

"10 percig főzni/forrázni a húst, majd az egészet leönteni.

Hideg vízben újrakezdeni"


7-es szerintem inkabb te irtál f**ot!

Igy se íze se színe nem lesz a levesednek!

2021. máj. 28. 12:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
11%
Paradicskától!
2023. jan. 18. 13:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!