Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Pizza mirelit zöldségből?

Pizza mirelit zöldségből?

Figyelt kérdés

Az lenne a kérdésem, hogy ha bolti pizzalapból csinálok pizzát és mirelit és friss zöldséget is szeretnék rá tenni, akkor ezt hogyan érdemes?


Előtte kiolvasztani/lecsöpögtetni a mirelitet vagy mehet rá a friss zöldséggel együtt?


Ti hogy csinálnátok?



2021. júl. 7. 22:02
 1/6 anonim ***** válasza:
13%

Szerintem inkább rendelj...


Ennek semmi köze nem lesz a pizzához...

2021. júl. 7. 22:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Tudni kell, milyen zöldség, mekkorára van darabolva, mennyire konyhakész. Én ha a brokkolit rakok rá, azt előtte meg főzöm, más zöldségeket csak frisseket szoktam.
2021. júl. 7. 22:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:

1-es: Rendes pizza talán nem, de glutén/laktózérzékeny vegetáriánusként (undorodom a hústól sajnos, soha életemben nem tudtam megenni, nem csak divatból) a környékünkön nincs lehetőség rendelni.


Szoktunk olyan csinálni, hogy gm pizzalap+laktózmentes fokhagymás tejföl+lm sajt, de most gondoltam feldobom valamivel, csak nem akarom, hogy elázzon.


2-es: én is egynek a brokkolit gondoltam, de igaz, elég nagyok szoktak lenni, így azt tényleg meg kéne főzni. Ezen kívül borsó, szeletelt gomba, kukorica van egyelőre itthon, ami fagyasztott (nem ma készítem, megyek még addig boltba)

2021. júl. 7. 22:31
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Én a gombát lepirítanám előtte (nem kell felolvasztani). Serpenyőben kis vajon, illetve neked olajon addig sütni, amíg a nedvesség nagyrésze eltávozik. Én friss gombával is így csinálom a pizzát, illetve utána megszórom fokhagymaporral, de te ugye fokhagymás-tejfölös alappal csinálod, úgyhogy az már sok lenne.

A kukoricát teheted fagyasztva rá, a borssal nincs tapasztalatom, de szerintem az is mehet még fagyva.

2021. júl. 7. 22:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
A zsenge zödborsó, a csemege kukorica, a szeletelt gomba nem igényel külön előkészítést, mehet a pizzára sitty-sutty.
2021. júl. 8. 08:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Én múltkor ráakadtam youtubeon egy táplálkozási tanácsadó csatornájára, ő mondta hogy a mirelit zöldségekre elég ha csak ráöntesz egy nagy adag forralt vizet, majd állni hagyod benne egy kis ideig. Annyira jó tanács, én csak így csinálom azóta! Így pont olyan állagú lesz, amit szeretek, kicsit puha, de nem szétfőtt, talán több vitamin is marad benne, és nagyon sok időt megspórolok. Ez akkor jó ha van vízforralód.


Én ezután leöntöm a vizet róla, (amit meg is lehet inni, vagy zöldségalaplének is felhasználhatod) a te esetedben kicsit kinyomkodnám a zöldségekből a vizet, ne áztassa el a pizza tésztát.


Mikróban is kiolvaszthatod, de fagyasztottan én nem tenném rá, mert egyszer próbáltam, és elázott a tészta, és a zöldség meg túl kemény maradt.

2021. júl. 8. 16:29
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!