Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Csirke alsocombot meddig kell...

Csirke alsocombot meddig kell sutni alufolia nelkul?

Figyelt kérdés
Nem volt itthon alufolia, igy kis vizet ontottem ala, hogy ne szaradjon ki. A pac tejes-tejfolos fuszeres pac volt. Sutottem fel orat az egyik oldalan, felet a masikon de amikor most szetnyitottam egyet, hogy megnezzem, latom tiszta rozsaszines foltokban. Nagyon omlos egyebkent, szaftos de engem aggaszt ez a rozsaszin szin. Olvastam, hogy elofordul ilyen elszinezodes, na de nalam mar a masodik adag sult csirke lett ilyen. Sussem tovabb vagy jo igy? Kerlek, ne szidjatok, engem sosem tanitottak a rokonaim fozni es sutni, mindent magamtol tanultam es a parom szerint is nagyon jo erzekem van hozza, de ez a hus sutes kifogott rajtam :(

2021. aug. 6. 21:56
 1/7 anonim ***** válasza:
85%

45-60 percet szoktam sütni. Mondjuk nagyban függ a sütőtől is. :)

Kicsi vizet és olajat/zsírt teszek alá. Kb. 170-180 fokra teszem, általában alsó-felső sütésre. :)

Én nem szoktam megfordítani. :)

2021. aug. 6. 22:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Milyen meleg volt a sütő? Megfelelő hőmérsékleten 1 órának elégnek kéne lenni, ezért furcsa, ha még véres.
2021. aug. 6. 22:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Itthon a gázsütőben szenvedve, 50-60 perc. Ez a románszar csak alulról melegít. Ergo egyik oldalát elégeti, fenn meg nyers-véres marad. :/


De "otthon", a páromnál, légkeveréses +infra sütőben olyan 35-40 perc alatt megvan, adott hőfokra állítva (asszem 180 fok), a vége felé kicsit infrázva, hogy a bőre szép piros és ropogós legyen.

Tehát az eszköztől is nagyban függ.

2021. aug. 6. 23:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:
Koszonom nektek! Igazabol egyaltalan nem veres, hanem maga a hus szinezodik el ilyen rozsaszinesre. Ettem belole, dupla vagy semmi alapon :D Egy angol oldalon talan valaszra leltem, allitolag a korabban lefagyasztott csirkenel ez nagyobb aranyban fordul elo.
2021. aug. 6. 23:24
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Ne süsd tovább, ne szárítsd ki. Ha puha, omlós, akkor nem tud nyers lenni.
2021. aug. 7. 14:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
A páctól szinezödik el ilyenre, nem nyers
2021. aug. 7. 14:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Koszonom a tanacsaitokat, vegul nagyon finom lett! :)
2021. aug. 7. 14:52

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!