Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Legjobb almás pite recept :))?

Legjobb almás pite recept :))?

Figyelt kérdés

El tudnátok nekem küldeni vagy belinkelni a kedvenc almás pite recepteteket?


Légyszi csak olyat repectet küldjetek, amit már ti is kipróbáltatok. Köszi :)))


2021. aug. 22. 04:15
 1/7 anonim ***** válasza:
42%

De hát mind ugyanolyan. A lényeg, hogy 1/5 tészta (ezt meghinted kekszporral, ami felszívja majd az alma maradék levét), 3/5 alma, 1/5 tészta rétegvastagságt kell tartani, és akkor jó lesz. Az alma a lényege, nem a tészta.

Illetve eleve édes fajta almát kell választani. Ennek nézz utána neten. Nekem golden a kedvencem.

2021. aug. 22. 08:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
78%

A pitetészta az pitetészta, azon nincs mit mesélgetni.

A töltelék a lényeg, nekem fontos, hogy jó vastag legyen.

Lereszelem, jól kicsavarom, én nem főzöm meg sütés előtt.

Alá darált diót teszek, bele citromhéjat, fahéjat, a tetejére vaníliás cukrot. Kész!

2021. aug. 22. 09:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
86%
Ez nem élesztős tészta, de jó. 20 dkg liszt, 20 dkg vaj vagy margarin, csipet só, annyi tejföl, amennyit felvesz. Kb. 80 dkg alma citromlével, fahéjjal megpárolva. A tésztát két részre osztjuk, kinyújtjuk. Az alsó lapot darált dióval vagy morzsával megszórjuk, ráterítjük az almát, a másik lappal letakarjuk. Villával megszurkáljuk, tojássárgájával megkenjük és megsütjük.
2021. aug. 22. 09:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
76%
Én kissé másként készítem az almás pitét, mint általában, nekünk ez jobban ízlik:A meghámozott almák magházát is kivágva, vékonyabb cikkekre vágom, vajban megpárolom, cukrot, fahéjat, mazsolát adok hozzá, engedem, hogy elpárologjon a leve, amit engedett, ekkor már egy kissé elkezd karamellizálódni, akkor kész a töltelék. Ki kell hűteni langyosra, ezzel megtöltöm az omlós pitetésztát,a tésztán látszani fog, mikor van készen. Próbáld ki, szerintem nagyon finom.
2021. aug. 22. 09:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
72%
Nálam az alap linzer tészta,tehát vaj, porcukor és liszt. Erre kerül egy vékony réteg hangulattól függő, de általában barack lekvár. Kockára vágott, félig megpárolt, fahéjjal és szegfűszeggel izesitett alma, rumba áztatott mazsola, tört dió kerül egy talba, jol osszekeverem, majd vaníliás pudingport teszek hozzá-ez felszívja a nedvességet és extra ízt is ad- és azzal is jól elkeverem. Ez megy a linzer alapra, és ezt fedem be pite tésztával. Nem hagyományos almaspite, de nálunk nagyon bevált
2021. aug. 22. 10:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
75%

Almás pite

1./ Almatöltelék: 10-12 db közepes méretű alma, 1 kanál fahéj, 1 evőkanál cukor, főzzük kb. 15 percig. Adunk hozzá kevés zsemlemorzsát, kicsit azzal is kb. 3 percig főzzük.

2./ Tészta:

35 dg liszt, fele legyen rétesliszt, fele sima liszt

fél csomag sütőpor

15 dkg Ráma

10 dkg cukor

1 csipet só

Az előbbieket összemorzsoljuk, majd 1 tojássárgájával és kb. 2 evőkanál tejföllel összegyúrjuk. Két egyenlő részre osztjuk. Fél órát a hűtőben pihentetjük.

3./ Egy közepes méretű tepsit margarinnal kikenünk és meglisztezzük. A kinyújtott tésztát beletesszük, zsemlemorzsával (vagy dióval) megszórjuk és az almakrémet egyenletesen rajta elosztjuk, amit zsemlemorzsával megszórunk. Erre kerül a második lap.

180 fokon kb. 45 percig sütjük!

2021. aug. 22. 18:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm. :))
2021. aug. 23. 14:20

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!